سید ابوالحسن عمرانی نویسنده، تهیه کننده و کارگردان این مستند با اشاره به اهمیت تبیین پیام حماسه عاشورا با زبان هنر گفت: در قالب تهیه سلسله مستندهای تلویزیونی تعزیه در دو دهه اخیر و باهدف معرفی بیشتر تعزیه جنوب فارس و تبیین زوایای مختلف این هنرآیینی، مستند تعزیه پژوهی روایت اول تعزیه در منطقه تراکمه (یکی از نام های قدیم لامرد) به مرحله تولید رسیده است.

وی یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با تأکید بر ضرورت انتقال فرهنگ، سنت و آداب و رسوم مذهبی پیشینیان با رویکرد بررسی جایگاه متعالی  هنرآیینی تعزیه، افزود: بیان سابقه موهوم چندصدساله برای تعزیه جنوب فارس بدون استناد به منابع مورد وثوق، ورود نواهای نامأنوس در موسیقی آوازی تعزیه، آداب و افعال غیرمتعارف در اجرای این هنر آیینی، استفاده از منابع مخدوش تاریخی و... برخی از آسیب‌هایی است که می تواند ساختار و اصالت این آیین دینی را تحت الشعاع قرار دهد.

عمرانی افزود: دراین مستند ضمن بررسی جایگاه فقهی، هنری، ادبی و تاریخی تعزیه،  یادکرد متصدیان و پیشکسوتان تعزیه خوانی از بیش از یک و نیم قرن پیش تاعصر حاضر،  بررسی منابع مورد اقتباس اشعار تعزیه، جایگاه مخاطب و مستمع در اجرای این مراسم دینی، استفاده از عکس‌های قدیمی تعزیه جنوب فارس و تصاویر آرشیوی دهه‌های پیشین، به فعالیت‌های تعزیه پژوهی درحوزه رسانه‌های دیداری و مکتوب پرداخته شده است.

ترویج و گسترش فرهنگ عاشورا، ترسیم تاریخ مصور واقعه کربلا، گسترش ادبیات عاشورایی در میان طبقات مختلف جامعه، القای غیرمستقیم بسیاری از آموزه های دینی و... برخی از پیامدهای فرهنگی تعزیه  در سده اخیر در مناطق جنوب فارس بوده است.

در دهه اول محرم، مهم ترین مراسم دینی در منطقه جنوب فارس به ویژه لامرد، اجرای هنرآیینی تعزیه است که باحضور مردم و ارادتمندان اهلبیت برگزار می‌شود.

شهرستان لامرد در فاصله ۳۶۵ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

۱۸۷۶ 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.