آیت الله لطف الله دژکام روز یکشنبه ۲۴ شهریورماه در اولین گردهمایی شورای امر به معروف و نهی از منکر استان فارس با یادآوری اینکه پس از تشکیل نظام جمهوری اسلامی ایجاد ساز و کارهایی برای امر به معروف و نهی از منکر یکی از مسائل مهم بود، افزود: اینکه امر به معروف و نهی از منکر واجب است حکم شرعی و فقهی است؛ اما چگونگی اجرای آن نیازمند سازوکار است.

امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه اکثر افراد فعال در مجموعه‌ها خودشان قانون را نمی‌دانند، ابراز داشت: عمل در چهارچوب مقررات، مهمترین معروف در مجموعه دستگاه‌های اجرایی است که امیدواری به نظام و استحکام نظام را در پی دارد.

وی خاطرنشان کرد: قانون اخیر که طی چند سال گذشته به عنوان قانون امر به معروف و نهی از منکر ابلاغ شده، وظایفی را برای همه تعریف کرده و حقوقی هم معین کرده است که براساس آن هرجا حقی است، پای وظیفه هم در میان می‌آید.

رییس ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس عنوان کرد:  این قانون باید به عمل برسد تا کمی وضع امر به معروف و نهی از منکر بهتر از چیزی باشد که در جامعه ماست.

امام جمعه شیراز با بیان اینکه مراکز اداری استان در مجموعه‌های خود مطابق قانون‌ موظف‌اند شوراهای امر به معروف را تشکیل دهند، اعلام کرد: از ۱۲۵ دستگاه موجود ۷۰ دستگاه شورا را تشکیل داده‌اند و بقیه هم باید سریع‌تر اقدام کنند.

آیت‌الله دژکام گفت: امر به معروف و نهی از منکر را باید به عنوان خیرخواهی تلقی کنیم، گاهی امر و نهی را به سمت و سوی  دشمنی می‌بریم، این احساس دوستی و خیرخواهی باید اول در خود ما ایجاد شود و این موضوع مسأله اصلی است که در قرآن نیز به آن اشاره شده است.

نماینده ولی فقیه در استان فارس ابراز داشت: شورای ادارات باید در امر و نهی خود خیرخواهی را در نظر گیرند؛ همچنین باید در این زمینه در عین ادب با مردم برخورد کرد.

رییس ستاد اقامه امر به معروف و نهی از منکر خاطرنشان کرد: مصادیق معروف و منکر باید معرفی و شناسایی شود و در جمهوری اسلامی بپذیریم که قانونی عمل کردن معروف و معروف و غیرقانونی عمل کردن منکر است.

امام جمعه شیراز با تأکید بر اینکه امر و نهی باید همراه با پذیرش باشد، خاطرنشان کرد: همین نکته بار امر به معروف را سنگین کرده است،  ما باید در اداره و اجتماع فضاسازی کنیم و این فضاسازی وظیفه مدیریت‌هاست.

امر به معروف و نهی از منکر  نیاز امروز جامعه

استاندار فارس نیز فریضه امر به معروف و نهی از منکر را نیاز امروز جامعه دانست و عنوان کرد: امر به معروف دعوت‌ به همه نیکی‌ها و نهی از منکر  پرهیز از همه زشتی‌ها است بر مبنای فطرت انسان‌هاست.

عنایت الله رحیمی  با تاکید بر اینکه هدف اساسی امر به معروف و نهی از منکر رضای حق تعالی و اصلاح امور جامعه است، افزود: تحقق این هدف نیازمند اندیشیدن، برنامه‌ریزی و یافتن راهکارهای مناسب و عملی کردن این راهکارها بر اساس تدبیر است.

 رحیمی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر دارای اثرات مثبتی در جامعه است، خاطرنشان کرد: عزت و سربلندی جامعه اسلامی در سایه این فریضه پایدارتر خواهد شد؛ از این رو هر یک از ما باید تلاشی بیش از گذشته با ترویج خوبی‌ها و کاهش منکرات از این عزتمندی حفاظت و حراست کنیم.

نماینده عالی دولت در استان فارس هدف همه انبیا و اولیای الهی را امر به معروف و نهی از منکر دانست و افزود: در سایه این امر واجب امنیت که نیاز اساس جامعه است، برقرار شده و کسب حلال رونق می‌یابد.

رحیمی با بیان اینکه باید با اندیشه و تفکر بهترین و موثرترین روش‌های ترویج و ارائه امر به معروف و نهی از منکر را به کار گرفت، اظهار کرد: حسن برخورد، حسن خلق، جلب اعتماد مخاطب، در نظر گرفتن شرایط روحی و روانی مخاطب، احترام به عقاید شخصی و هدف قرار دادن منکر به جای شخصی که مرتکب آن  شده است  در اثر گذاری امر به معروف و نهی از منکر موثر خواهد بود.

بایدها همان امور معروف و نبایدها منکرات است

استاندار فارس بیان کرد: در ادارات و دستگاه‌ها بایدها همان امور معروف و نبایدها منکرات هستند.

وی  این بایدها و نبایدها را  در  سه وجه برخورد ارباب رجوع، ارتباط با همکاران و انجام وظایف سازمانی دسته بندی کرد و افزود:  تکریم ارباب رجوع و حفظ حرمت و کرامت آنها، خوش‌رویی،  پاسخگویی به مطالبات مردم، کسب رضایت مردم، رعایت عدالت و انصاف اخلاق و تواضع و اینکه واقعا اعتقاد داشته باشیم مردم ارباب ما هستند از جمله این بایدها و امور معروف در ادارات و دستگاه‌هاست.

رحیمی همچنین تبعیض در ارائه  خدمات، اخاذی، رشوه‌خواری، سفارشی عمل کردن در انجام خدمات، سرگردان کردن مردم در انجام امور اداری و افشای اسرار محرمانه ارباب رجوع از جمله نبایدها و منکراتی است که باید با جدیت در ادارات از آنها پرهیز شود.

انتخابات عرصه تبلور امر به معروف و نهی از منکر است

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به برگزاری انتخابات در سال جاری،  انتخابات را عرصه ای برای تبلور امر به معروف و نهی از منکر دانست و عنوان کرد: رعایت حقوق مردم از سوی همه نهادها، رعایت انصاف و عدالت در خطابه ها و تریبون ها،  ترویج امید آفرینی و اخلاق اسلامی، دوری از سیاه نمایی، عدم استفاده از امکانات درراستای تخریب دیگران  از جمله اقداماتی است که در فضای انتخابات  ترویج و تحقق امر به معروف و نهی از منکر را در پی خواهد داشت.

استاندار فارس همچنین بر لزوم هماهنگی عمل و گفتار در تاثیرگذاری امر به معروف و نهی از منکر تاکید کرد.

  وی ابراز امیدواری کرد جامعه اسلامی که هدف معصومین ، امام(ره) و رهبر معظم انقلاب بوده و شهدای زیادی نیز در این راه جان خود را تقدیم کرده اند  محقق شود و همه ما ترویج کننده بهترین ارزش های انسانی در جامعه باشیم.

رئیس شورای امر به معروف و نهی از منکر استان فارس نیز امر به معروف و نهی از منکر را ضرورت جامعه اسلامی دانست و افزود:  این دو فریضه چراغ جهاد را روشن نگاه می‌دارد و تنها راه موثر اصلاح جامعه است؛ همچنان که بسیاری از مشکلات در گرو بی توجهی به این فریضه است.

عبدالرضا قاسمپور خاطرنشان کرد: دوام و قوام جامعه به اجرای فریضتین وابسته است و اگر اجرا نشود، مرگ آن جامعه قطعی است همه حرکت‌های اصلاحی و دگرگونی های سازنده در پرتو امر به معروف و نهی از منکر محقق شده است.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری فارس با تأکید بر اینکه امر به معروف و نهی از منکرحتی از جهاد در راه خدا هم بالاتر شمرده شده است، خاطرنشان کرد: باید به‌منظور ترویج و توسعه این دو فریضه فرهنگ‌سازی کنیم و برای آن از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم.

قاسمپور افزود: در استانداری براساس قانون شرع، قانون اساسی و دستور استاندار به این مسأله به صورت ویژه توجه کنیم.

معاون استاندار فارس بیان داشت: استانداری با نظارت بر دستگاه‌های اجرایی، بر اعمال این دو فریضه نظارت می‌کند و انتظار داریم بدنه دولت هم نهایت سعی و تلاششان را در جهت ترویج و توسعه امر به معروف و نهی از منکر داشته باشند.

۹۸۸۵ /۶۱۱۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.