حسینعلی امیری شامگاه پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان فارس با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید در مقایسه با سال‌های پایانی سال ۱۳۹۱ و ابتدای سال ۱۳۹۲ پیشرفت‌های شایان توجهی در عرصه‌های داخلی و بین‌المللی کسب کرده است، بیان داشت: دولت تدبیر و امید سه برهه مختلف را پشت سر گذاشته است؛ یکی شروع دولت، دیگری شروع تنگناهای ناشی از خروج آمریکا از برجام و سومین مرحله، دوران کنونی.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: نباید فراموش کنیم تا پیش از انتخابات سال ۱۳۹۲ و انتخاب رئیس جمهور با رای قاطع مردمی، کشور از لحاظ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و بین‌المللی در چه تنگناهایی بود و دولت یازدهم چگونه توانست از همه دشوارها عبور کند.

وی توضیح داد: اگر شرایط  ۶ سال پیش را در نظر بگیریم، می‌توانیم با تحلیل درست از گذشته، چراغ آینده را روشن کنیم و به تبیین برنامه‌های پیش‌رو بپردازیم.

امیری با بیان اینکه پیش از انتخابات سال ۱۳۹۲ افزون بر مشکلات داخلی، سایه مسائل مربوط به انتخابات سال ۱۳۸۸ هنوز بر سر کشور بود، افزود: در آن زمان ابهاماتی که وجود داشت که براساس آن، شاید عده‌ای ساکت بودند، اما راضی و قانع نبودند که این موضوع بر کشور سنگینی می‌کرد.

معاون رئیس جمهور بیان کرد: مسائل یادشده اثرات خود را بر نیروهایی که در ۴۰ سال گذشته در کنار هم بودند، گذاشت و بدعت‌های غلط قبل از سال ۸۸ صمیمیت‌ها و برادری‌ها را از بین برد؛ همچنین بین رؤسای سه قوه روابط خوبی برقرار نبود که به اختلافات داخلی دامن می‌زد و در کنار این‌ها اقتصاد ما نیز ناپایدار و آینده اقتصادی مبهم بود.

امیری تحریم‌ها و قطعنامه‌های پیاپی بین‌المللی را نیز مزید بر علت ناکامی‌های متعدد پیش از انتخابات سال ۱۳۹۲ عنوان کرد و گفت: تبلیغ علیه نظام در عرصه جهانی چنان زیاد بود که که ایران‌هراسی در دنیا طنین‌انداز شده بود و کسی اعتباری برای ایرانیان قائل نبود.

وی یادآور شد که قرار گرفتن ایران در ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل نیز مجوز عملیات نظامی و اقدامات سختگیرانه علیه کشور را فراهم کرده بود و از همین رو هیچ کشوری حاضر نبود با ما رابطه تجاری داشته باشد.

برجام یکی از بزرگترین پرونده‌های بین‌المللی قرن را حل و فصل کرد

این مقام مسئول در دولت، یکی از مهمترین برنامه‌های دولت تدبیر و امید را پس از روی کار آمدن، حل مسأله هسته‌ای عنوان کرد و اظهار داشت: خوشبختانه این موضوع با شکیبایی مردم، حمایت‌های مقام معظم رهبری و مدیریت رئیس جمهور و قوت تیم مذاکره‌کننده به نتیجه رسید و یکی از بزرگترین پرونده‌های قرن با احکام شدید حقوقی که با ۱۰ سال مذاکره به نتیجه نمی‌رسید، به برجام و لغو تمام قطعنامه‌ها ختم شد.

امیری افزود: اینکه کشوری بتواند بدون جنگ یا بدون خسارت سنگین از ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل خارج شود، رویدادی بی سابقه بود و پیروزی بزرگ حقوقی و دیپلماتیک به‌شمار می‌رود.

وی خاطرنشان کرد: در مدتی که آمریکا همچنان در برجام بود، میزان قابل توجهی از دارایی‌های ایران از آمریکا آزاد شد و حق غنی‌سازی برای ما به رسمیت شناخته شد؛ بنابراین با آنکه امروز تحت تحریم‌های بی‌سابقه آمریکا هستیم،نباید از یاد برد که تحریم‌های آمریکا با تحریم‌های سازمان ملل متفاوت است.

این مقام مسئول در دولت ابراز داشت: رژیم نابخرد آمریکا تلاش می‌کند اقتصاد ما را هدف قرار دهد؛ اما امروز جای ما در سال ۱۳۹۲ با آمریکایی‌ها عوض شده است.

امیری توضیح داد:  در آن زمان اجماع جهانی علیه ما بود؛ ولی امروز خبری از ایران‌هراسی نیست و رهبران کشورهای بزرگ دنیا با مقام معظم رهبری و رئیس جمهور ما دیدار می‌کنند؛ همچنین ملاقات‌هایی در حاشیه جلسات سالانه سازمان ملل با سران کشورهای ما صورت می‌گیرد که همگی از لحاظ دیپلماسی و روابط بین‌المللی معنادار است.

ثابت شد نظام جمهوری اسلامی اهل نقض تعهد نیست

وی این مساله را از دستاوردهای حقوقی برجام خواند و اظهار داشت: آمریکایی‌ها فکر می‌کردند با خروج از برحام می‌توانند نظام را از پا در آورند؛ اما چون شرایط ۶ سال پیش برقرار نبود، جایگاه ایران در منظر سازمان‌های بین‌المللی و جامعه جهانی تغییر یافت و بر آن‌ها ثابت شد نظام جمهوری اسلامی اهل نقض تعهد نیست.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری گفت: اقدامات راهبردی ایران در ارتباط با خروج آمریکا از برجام، ایجاد زمینه روابط بین‌المللی خوب، برخورداری از قدرت موشکی و مقاومت مردم باعث شد بتوانیم از سختی‌ها عبور کنیم.

امیری با بیان اینکه مردم در ۱۸ ماه گذشته دشواری‌های بسیاری را تحمل کرده‌اند، اظهار کرد: وزارت خزانه‌داری آمریکا به عنوان اتاق جنگ  با ایران تجهیز شد و آنان حتی در کشورهای حاشیه خلیج فارس دنبال تنگناهای دیگر بودند؛ اما همه این‌ها در کنار همدلی مردم و با مدیریت دولت در حال اتمام است. امروز  به  جایی رسیده‌ایم که لحن آن‌ها تغییر کرده است و معادلات دارد به نفع ما تمام می‌شود.

وی تاکید کرد:آمار و ارقام‌های موجود، ثبات در بازار ارز، رشد تولید ملی و کاهش تورم در حال رخ دادن است و پیش‌بینی کارشناسان این است که در مدت باقیمانده آینده خوبی برای ایران رقم خواهد خورد.

امیری ادامه داد: ما از آنچه به عنوان مولفه‌های بسیار مهم امنیت ملی یاد می‌شود، از شرایط استراتژیک، قدرت نظامی، قدرت نیروهای جوان، اتحاد و انسجام برخورداریم و باید از آن‌ها مراقبت کنیم.

معاون رئیس‌جمهوری پنجشنبه در سفر به فارس در شهرستان های رستم، ممسنی و بخش بیضا شهرستان سپیدان حضور یافت و سپس در شورای اداری استان شرکت کرد. 

۹۸۸۵ / ۲۰۲۷

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.