عنایتالله رحیمی روز سهشنبه در کارگروه اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده استان فارس خاطر نشان کرد: شناخت جامعه هدف بیماری سالک و برنامهریزی برای آنها و نیز تامین بودجه ۸۰۰ میلیون تومانی که به اقدام منجر شود و در انتها پایش وضعیت پس از فعالیتهای صورتگرفته برای شناخت نقاط ضعف و قوت در مهار این بیماری اهمیت دارد.
وی بر ضرورت اختصاص بودجه به ویژه در فصل شیوع آن تاکید کرد و ادامه داد: کمیته مبارزه با سالک باید بهصورت ویژه در استان فارس و همه شهرستانها با حضور مجموعه مدیریتی علوم پزشکی، تیمهای تحقیقاتی و سازمان جهاد کشاورزی تشکیل شود و بدترین نقاط باعنوان نقاط قرمز مشخص شود تا گلوگاه کنترل وضعیت را بیابیم.
بر اساس آمارهای موجود فارس از نظر میزان ابتلا به لیشمانیوز پوستی یا سالک در رده دوم کشور ایستاده است. حدود ۳۰ درصد ابتلا به سالک در کشور مربوط به استان فارس است.
سالانه ۲۰ هزار مورد لیشمانیوز پوستی از نقاط مختلف کشور گزارش میشود، تاکید کرد: تحقیقات نشان داده است که میزان شیوع واقعی ۴ تا ۵ برابر بیشتر از آمار اعلامی است که این مقدار در یک سال در استان فارس بین ۵ تا ۱۰هزار مورد گزارش شده است.
مقام عالی دولت در استان فارس در ادامه به موضوع تهیه غذای سالم برای مردم اشاره کرد و گفت: این مساله با وجود تلاش دستگاهها به دلیل وسعت فعالیت همچنان آسیبهای بسیاری در پی دارد که باید با آموزشهای فراگیر، میزان آسیبهای آن را کاهش داد.
وی از سازمان صدا و سیما، رسانههای برخط و هم رسانههای مکتوب درخواست کرد برای فرهنگسازی و آموزش در این زمینه بیش از پیش ورود کنند و مجموعه مدیریت استان نیز در این زمینه نهایت همکاری را داشته باشند.
کسب درآمد بیشتر بهانه استفاده غیرمجاز از سموم کشاورزی
رحیمی در بخش دیگری از این جلسه به فزونی سموم دفع آفات نیز اشاره کرد و گفت: جهاد کشاورزی باید در این زمینه فعالیت بهروز و بهنگامی انجام دهد؛ کما اینکه وسعت اراضی کشاورزی این روزها کم شده اما تمایل به برخورداری از درآمدشان به همان میزان گذشته یا حتی افزایش آن وجود دارد که باعث استفاده از سموم و کودهای جدید شیمیایی شده است که این مساله خود، مشکلاتی را ایجاد میکند.
وی بیان داشت: برای این موضوع باید هم در زمینه تولید، هم در زمینه عرضه و هم در زمینه توزیع دستورالعملی تدوین شود تا مشخصات کالا بر روی آن درج شود و میزان سموم به کار رفته روی محصول مشخص باشد، نبود چنین برچسبی در حال حاضر نقص است و باید به آن رسیدگی کرد.
استاندار فارس خاطرنشان کرد: باید با برنامهای ازپیش تعیینشده که بخشهایی از آن در قالب ارشاد و راهنمایی و بخشهایی از آن در قالب برخورد با متخلفین باشد و نیز با سیستم نظارتی درباره میزان مجاز استفاده از سموم و کودهای شیمیایی و حفظ سلامت اجتماع تلاش کرد.
در بخش دیگری از این جلسه، استاندار فارس در پاسخ به مدیرکل بهزیستی فارس که به ارائه آمار درباره خانههای بازی پرداخته بود و مدیرکل آموزش و پرورش درباره مدارس طبیعت پاسخ داد.
بنابر آمار ارائه شده توسط سید مرتضی موسوی بهصورت غیررسمی ۳۰۰ خانه بازی در فارس فعالیت میکند که هیچیک از آنها مجوز ندارند و سه ماه فرصت دارند که مجوز بگیرند و درغیر این صورت پلمب خواهند شد؛ در همین زمینه تاکنون ۳۰ مجموعه مراجعه کردهاند که در حال دریافت مجوز هستند؛ همچنین در این جلسه علی عسکر نجفی مدیرکل آموزش و پرورش فارس وجود مدارس طبیعت و مدارس خلاقیت را مورد تایید آموزش و پرورش ندانست و آنها را غیر مجاز اعلام کرد.
بستن و تعطیلی مراکز مختلف اولویت نباشد
استاندار فارس در زمینههای یادشده گفت: جامعه هر روز و هر لحظه به سمت رفع نیازهای خود بهصورت پویا حرکت میکند و خانههای بازی یا مدارس طبیعت درراستای رفع این نیازها پدید آمدهاند؛ بنابراین بستن و تعطیل کردن راهکار چنین مسائلی نیست و باید تقویت، هدایتگری و نظارت از سوی دستگاههای متولی مورد توجه قرار گیرد.
وی تاکید کرد: سازمانهای مربوط ایرادات اینگونه مراکز را بیابند و به گردانندگان آنها فرصت رفع آن مشکل را بدهند تا در این زمینه درست عمل شود، قطعا تقویت مجموعههای اینچنینی حتی برای تقویت اهداف فرهنگی و ارزشی نظام نیز مفید خواهد بود.
۹۸۸۵ /۶۱۱۳