پس از آنکه مراسم تودیع مدیرکل راه و شهرسازی فارس و معارفه فرماندار سابق جهرم لغو شد، گمانه‌زنی‌های زیادی پیرامون این اتفاق صورت گرفت که نه تنها مدیرکل کنونی راه و شهرسازی استان از عزل خود تا روز قبل از مراسم بی‌خبر بوده، بلکه حتی بسیاری از اعضای مجمع نمایندگان فارس در مجلس نیز از این اتفاق خبری نداشتند.

به گزارش خبرنگار ایلنا پیرامون این اتفاق مشخص شد که نماینده یکی از شهرستان های فارس که ریاست یکی از کمیسیون‌های مجلس را هم بر عهده دارد، بدون اطلاع مجمع نمایندگان فارس، به‌شدت پیگیر انتصاب فرماندار سابق شهرستان جهرم به‌عنوان جایگزین مدیرکل فعلی راه و شهرسازی استان بوده است. اما پس از مطلع‌شدن یکی از نمایندگان شیراز از این موضوع، با پیگیری‌های انجام‌ گرفته او و تماس با وزیر راه و شهرسازی، محمد اسلامی حکم صادرشده برای فرماندار سابق جهرم را لغو و این عزل‌ و نصب را ملغی کرده است.

عزل‌ و نصبی که به گفته مسعود رضایی، به بهانه بازنشستگی مدیرکل فعلی راه و شهرسازی استان صورت گرفته است، درحالی که بر اساس قانون بازنشستگی، فیروز تکاور تا خردادماه 99 مشمول بازنشستگی نمی‌شود.

روایت لغو حکم مدیرکل جدید راه‌ و شهرسازی از سوی وزیر

مسعود رضایی نماینده شیراز در مجلس در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به اعلام خبر عزل مدیرکل راه و شهرسازی استان فارس و جایگزینی فرماندار سابق جهرم در این سمت در ابتدای هفته جاری می‌گوید: اغلب اعضای مجمع نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی تا پیش از اعلام رسمی این خبر در فضای مجازی از این عزل‌ و نصب اطلاعی نداشتند.

رضایی با بیان اینکه مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز در تماس با او اعلام کرده که از این موضوع بی‌خبر بوده و یک روز پیش از برگزاری مراسم معارفه به او خبر عزلش را داده‌اند، خاطرنشان کرد: این اقدام به لحاظ اخلاقی، اقدامی صحیح نبود. از همین رو رضایی بلافاصله با وزیر راه و شهرسازی تماس می‌گیرد و وزیر نیز به او می‌گوید حکمی برای مدیرکل جدید راه و شهرسازی فارس صادر و امضا نکرده است.

مسعود رضایی

مدیرکل راه و شهرسازی در خردادماه 99 مشمول قانون بازنشستگی می‌شود

رضایی سپس با مدیران استانداری فارس تماس می‌گیرد و آنها به او اطلاع می‌دهند که حکم مدیرکل جدید راه و شهرسازی به دست‌شان رسیده و مراسم معارفه او نیز در روز دوشنبه 24 تیرماه برگزار می‌شود.

نائب‌رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس سپس با معاون معاون پارلمانی وزیر تماس می‌گیرد و او اعلام می‌کند که محمد اسلامی پس از صحبتی که با این نماینده شیراز داشته است، حکم جدید برای اداره کل راه و شهرسازی فارس را لغو کرده است.

پیگیری‌های مسعود رضایی اما ادامه می‌یابد و او با معاون نیروی انسانی و پشتیبانی وزیر راه و شهرسازی تماس می‌گیرد. «به معاون وزیر توضیح دادم که مدیرکل راه و شهرسازی فارس از نظر قانون بازنشستگی (که مدت زمان خدمت برای دارندگان مدرک کارشناسی ارشد را 35 سال تعیین کرده است) تا پایان خردادماه 99 منعی برای فعالیت ندارد و بازنشسته محسوب نمی‌شود.» معاون وزیر در این تماس می‌پذیرد که عزل نابهنگام مدیرکل راه و شهرسازی فارس به بهانه بازنشستگی، «غیراخلاقی» بوده است و دستور رسمی لغو انتصاب مدیرکل جدید راه و شهرسازی را صادر می‌کند.

حالا به گفته مسعود رضایی «آنچه مشخص است آن است که اگر هم حکمی برای مدیرکل راه و شهرسازی فارس صادر شده بود ، قطعاً ملغی شده است.»

نماینده جهرم پیگیر قضیه بود

نماینده شیراز در مجلس در ادامه گفت‌وگوی خود با ایلنا با بیان اینکه نماینده جهرم در مجلس بسیار پیگیر انتصاب فرماندار سابق جهرم به عنوان مدیرکل جدید راه و شهرسازی فارس بود، می‌گوید: «این نماینده بسیار پیگیر انجام این عزل و نصب بود و حتی از من خواست که برای لغو حکم انتصاب جدید پیگیری نکنم، اما به او گفتم مردم شیراز از نماینده‌های‌شان انتظار دارند که جلوی این‌گونه انتصابات را بگیریم و ما نیز اجازه نمی‌دهیم که این اقدام انجام شود.»

مسعود رضایی در ادامه با اشاره به اینکه نمی‌توان لفظ «سهم‌خواهی» در انتصابات را برای همه نمایندگان مجلس به کار برد، می‌افزاید: معمولاً نمایندگان شهرستان‌ها بر انتصابات شهرستان حوزه انتخابیه خود اعمال نظر دارند و گاه نیز با توجه به مسائل سیاسی، دخالت بیشتری انجام می‌دهند، اما در شیراز به‌سبب آنکه چهار نماینده حضور دارند و نگاه‌ نماینده‌ها نیز در این موارد متفاوت است، نمایندگان شیراز تاکنون تلاش داشته‌اند که جز مشاوره، به طور مستقیم دخالتی در عزل و نصب مدیران کل نداشته باشند.

مجمع نمایندگان مقابل سوءاستفاده نمایندگان را بگیرد

از سوی دیگر جعفر قادری نماینده پیشین شیراز در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایلنا با اشاره به میزان تاثیرگذاری نمایندگان مجلس بر عزل و نصب مدیران کل در استان که ساختار تعریف‌شده‌ای هم ندارد، می‌گوید: عزل و نصب‌ها معمولاً به شخص وزیر و چارچوب‌های تعریف‌شده‌  وزارتخانه برای انتصابات خود بستگی دارد.

قادری با اشاره به اینکه در این میان برخی وزارتخانه‌ها در این زمینه بد عمل می‌کنند و زمینه را برای تک‌روی و سهم‌خواهی برخی نمایندگان فراهم می‌کنند، می‌افزاید: طبیعی است که هر نماینده‌ای بخواهد افراد نزدیک به خود را برای تصدی ادارات کل معرفی کند، اما مجمع نمایندگان استان باید یک حرف واحد بزند و اگر گزینه‌ای هم برای ادارات کل وجود دارد، باید گزینه‌ی مجمع باشد نه یک نماینده.

به باور این نماینده پیشین مجلس، ممکن است برخی وزارتخانه‌ها بر این عقیده باشند که اگر بین مجمع نمایندگان اختلاف باشد، آنها بهتر می‌توانند کار خود را انجام دهند، از همین رو مجمع نمایندگان استان باید منسجم و برای همراهی و هماهنگی با وزارتخانه و استانداری باشد تا زمینه برای سوءاستفاده برخی از نمایندگان فراهم نشود.

گزارش: احسان اکبرپور

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.