مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس، خطر بروز آفات و ابتلا به امراض در جنگل‌های این استان را بسیار جدی دانست و نسبت به لزوم پیشگیری از این موضوع هشدار داد.

به گزارش ایسنا منطقه فارس، شهرام منتصری یکشنبه 16 تیر در کارگروه دوازده گانه پدافند غیر عامل و دومین جلسه کارگروه جهاد کشاورزی با موضوع "پایش مناطق تحت تاثیر پدیده خشکیدگی درختان جنگلی فارس" با اشاره به سیر صعودی بیماری‌ها، امراض و آفات درختان جنگلی استان فارس، گفت: براساس بررسی کارشناسان نزدیک به ٤٠٠ هزار هکتار از جنگل‌های استان در معرض خطر خشکیدگی بلوط قرار دارد.

وی با اشاره به طغیان برخی آفات و امراض گیاهی بویژه بیماری ویرانگر زغالی در این عرصه‌ها گفت: براساس پایش‌های انجام شده توسط متخصصان فنی و گیاهپزشگی منابع طبیعی فارس تاکنون پدیده خشکیدگی بلوط در سطح ١٣ شهرستان فارس شیوع یافته و بیشترین سطح درگیری این پدیده نیز در شهرستانهای رستم، ممسنی و سپیدان گزارش شده است .

منتصری با اشاره به عمده آفات جنگلی در عرصه‌های طبیعی استان، افزود: عوامل متعددی اعم از عوامل بیولوژیکی و فیزیولوژیکی در بروز این پدیده موثر بوده و موجب سرعت بخشیدن به انتشار این بیماری در بین درختان جنگلی شده است .

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیماری خطرناک و ویرانگر زغالی بلوط و آفت سوسکهای چوبخوار بصورت پراکنده مناطقی از شهرستانهای سپیدان، فیروزآباد، ممسنی، رستم، مرودشت و کازرون را آلوده کرده است.

مدیرکل منابع طبیعی فارس با اشاره به اقدامات انجام شده در راستای مبارزه با آفت بیماری زغالی و سوسکهای چوبخوار در  عرصهها‌ی جنگلی استان گفت: با اقدامات انجام گرفته تاکنون  ٥ هزار ٥٠٠ هکتار از عرصه‌های جنگلی منطقه دشت برم کازرون  و نیز ٥٠ هکتار از عرصه های کوه تودج شهرستان استهبان تحت اجرای برنامه های اصلاحی و احیایی قرار گرفته و درختان به حالت اولیه بازگشتند.

منتصری با اشاره به حمله آفت جوانه خوار بلوط در سطح ٧ هزار هکتار از جنگلهای بلوط دشمن زیاری گفت: یکهزار هکتار از این جنگلها نیز با روش محلول پاشی با آفت کش‌های بیولوژیک مهار و تحت کنترل قرار گرفته است .

وی با بیان اینکه علی‌رغم اقدامات انجام شده در راستای مقابله با آفات و امراض درختان جنگلی مبلغی از محل اعتبارات ملی برای این موضوع پیش‌بینی نشده است، افزود: هرچند امسال با پیگیریهای صورت گرفته  اعتبارات قابل توجهی در بخش گیاهپزشکی استان اختصاص یافته است اما این اعتبار بدلیل حجم و وسعت آلودگی مناطق درگیر کافی نبوده و نیازمند تأمین اعتبار ویژه در این خصوص هستیم .

منتصری با اشاره به طرح موضوع مقابله با خشکیدگی درختان بلوط در کمیته پدافند غیر عامل استانداری فارس و تعیین اعتبار خاص برای مبارزه جدی با این پدیده افزود: لازم است استانداری محترم به این بحث ورود پیدا کرده و برای حل مشکل مالی و معضلات اجتماعی در مسیر کنترل این آفات با منابع طبیعی همکاری کنند.

وی از عوامل طبیعی چون ملخ،خشکیدگی،آتش سوزی به عنوان مخاطره‌های ملی یاد کرد و ضمن قدردانی از تلاش دستگاههای اجرایی استان در راستای مقابله با هجوم ملخ‌ها در اراضی جنگلی فارس اظهار امیدواری کرد: با همکاری و تعامل مسئولان در بحث مهار و کنترل پدیده خشکیدگی بلوط نیز شاهد موفقیت و افتخار آفرینی دیگری باشیم.

کاووس کیانی، معاون پدافند غیر عامل استانداری فارس و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی جهاد کشاورزی فارس نیز در این جلسه بر برنامه ریزی و توجه بیشتر مسئولان پدافند غیر عامل دستگاههای اجرایی استان نسبت به حل مسائل منابع طبیعی بویژه مسئله خشکیدگی بلوط تاکید کرد و افزود: نیاز است تا از سوی دستگاهها اقدام فوری و ضربتی در جهت کنترل کانون‌های بحرانی خشکیدگی و عرصه‌هایی که دچار آفت و بیماری شده‌اند، انجام شود.

وی بر لزوم تخصیص اعتبارات لازم برای پایش مناطق بحرانی و اقدامات مقابله ای برای مهار این پدیده تاکید کرد و قول مساعد داد تا این موضوع بصورت جدی تری در دستور کار کارگروه پدافند غیر عامل استانداری قرار گیرد.

کیانی از همچنین از طرح مبارزه با خشکیدگی درختان بلوط در شورای برنامه ریزی استان خبر داد و گفت: براین باوریم که این طرح بدون تامین اعتبار حتی در صورت برنامه محور بودن فعالیتها و منابع انسانی قوی و متخصص نتیجه‌ای در برنخواهد داشت .


انتهای پیام
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.