دکتر امین فرهنگ‌فر که عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور جهرم است و با همکاری همسرش این دستگاه را اختراع کرده، سه شنبه در گفت و گو با ایرنا بیان داشت: پس از 2 سال تلاش و تحقیق موفق شدیم دستگاه بورت دیجیتال را اختراع کنیم تا از بروز خطا در آزمایش‌های شیمی جلوگیری شود و شاهد نتایج دقیق‌تر آزمایش ها در این حوزه باشیم.
وی افزود: بورت، وسیله‌ای شیشه‌ای برای ریختن و اندازه گیری حجم دقیقی از واکنشگر‌ها در آزمایش‌هاست که به دلیل دستی بودن آن احتمال خطا در آزمایش‌ها وجود دارد.
فرهنگ فر ادامه داد: این دستگاه بورت دیجیتال به صورت بدون سیم و با قابلیت کنترل از فاصله حداکثر 100متری کار می‌کند.
این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور جهرم اضافه کرد: در این دستگاه، قطعات مکانیکی و الکترونیکی و همچنین یک نرم‌افزار برای کنترل دقیق تزریق مواد آزمایشگاهی به کار رفته است.
همسر فرهنگ فر که در این اختراع با او همکاری داشته است، بیان کرد: در کنار همسرم، بخش نرم‌ افزاری این دستگاه را طراحی کردم.
فاطمه شمس عزت افزود: با استفاده از این نرم افزار، کاربر می‌تواند با تنظیم پارامتر‌های زمانی و حجمی، مواد آزمایشی را در فواصل زمانی مشخص در ظروف تعبیه شده بر روی دستگاه تزریق کند.
دستگاه بورت دیجیتال اتوماتیک به شماره 98086 در مرکز مالکیت معنوی سازمان ثبت اسناد و املاک ثبت شده است.
این زوج عضو هیات علمی دانشگاه پیام‌ نور جهرم، مهرماه سال 97 نیز اختراعی را در حوزه شیمی با عنوان 'ترانزیستور اثر میدانی حساس به یون با استفاده از لایه‌ برداری مکانیکی' به ثبت رساندند.
شهرستان جهرم در فاصله 193کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارد.
9910 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.