به گزارش خبرنگار ایرنا،عنایت الله رحیمی شامگاه یکشنبه در جلسه با معتمدین ،هیئت امنای مساجد و اهالی شهرک سعدی افزود: از 12 هزار و 500 خانه خسارت دیده در اثر سیلاب اخیر در فارس پنج هزار منزل نیاز به بازسازی کامل و مابقی به تعمیرات نیاز دارند و این خسارت ها به جز آسیب هایی است که به وسایل منزل و تجهیزات ساکنین وارد شده است.
استان فارس 29 شهرستان دارد.
استاندار فارس عنوان کرد: سیل،تگرگ و سرمازدگی نیز خساراتی را به کشاورزان و باغداران این استان تحمیل کرده که برآورد این خسارت ها تا قبل از بارش تگرگ نشان می دهد 700 میلیارد تومان زیان به کشاورزان وارد شده است.
رحیمی افزود: جبران این خسارات از محل بودجه کشور،صندوق توسعه ملی و ذخیره ارزی خواهد بود که اکنون پیگیر این مساله هستیم و براساس دستور هیئت دولت اکنون بانک کشاورزی پرداخت خسارت و تسهیلات به اراضی باغی و دیم را آغاز کرده است.
استاندار فارس با بیان اینکه سیل اخیر هرچند که رخداد تلخی بود اما همدلی و نوع دوستی را به دنبال داشت،عنوان کرد: در اثر سیلاب اخیر سدهای استان فارس پرآب شد و کشاورزان این خطه نیز امیدی تازه پیدا کرده اند.
رحیمی اضافه کرد: شامگاه پنجم و ششم فروردین ماه 98 و بعد از بروز سیلاب 300 هزار نفر در سراسر این استان در هتل ها، منازل، حسینیه ها،مساجد و کمپ ها اسکان داده شدند که 150 هزار نفر از این افراد در شیراز اسکان پیدا کردند.
وی با اشاره به همت دستگاه های مختلف و مردم در کمک رسانی به آسیب دیدگان سیلاب شیراز گفت: من از 40 سال گذشته با منطقه سعدی و محلات و شهرک های این منطقه آشنایی و باور دارم که بارندگی پنجم و ششم فروردین در شیراز و محله سعدی و دروازه قرآن در دهه های گذشته بی سابقه بوده است بگونه ای که در سال 96 حدود 133 میلیمتر باران در فارس باریده اما در یک ساعت در ششم فروردین 78 میلیمتر باران در شیراز بارید و طبیعی است که کانال های انتقال آب که در پی دست اندازی به حوزه آبریز دروازه قرآن و محله سعدی ایجاد شده پاسخگوی این حجم سیلاب نخواهد بود.
استاندار فارس گفت: عملیات بازسازی و مرمت 90 منزل آسیب دیده در محله سعدی پایان یافته و حدود 150 منزل خسارت دیده دیگر در این محله هم اکنون در حال طی عملیات بازسازی است که پیش بینی می شود کار مرمت و بازسازی این منازل نیز تا نیمه ماه مبارک رمضان به اتمام برسد.
رحیمی افزود: خانه ها و سازه هایی که در مسیر رودخانه و در محله سعدی ایجاد شده باید تملک،تخریب و آزادسازی شود و در این مسیر مباحث حقوقی نیز وجود دارد که باید حل شود.
وی با بیان اینکه الحاق اراضی اطراف آرامگاه سعدی در سه سال گذشته از سوی مسولان مربوطه در حال پیگیری بوده اظهار داشت: قسمتی از اراضی اطراف آرامگاه سعدی و خصوصا در ضلع شرقی این بنا باید به این مجموعه اضافه شود و ساکنین نیز در نقاط دیگری اسکان داده شوند.
استاندار فارس ادامه داد: در شرایط کنونی تعمیراتی برای ساکنین آسیب دیده محله سعدی در منزل فعلی آنها انجام می شود تا آنها بصورت موقت در منازل خود اقامت داشته باشند تا در دراز مدت انتقال ساکنین در مسیر سیلاب محله سعدی به نقطه امن انجام گیرد و همچنین محیطی فرهنگی در شان مجموعه سعدیه نیز احداث شود.
9873 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.