حمید دبیری، یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره آخرین وضعیت ملخ های صحرایی در استان فارس اضافه کرد: مقابله با ملخ هایی که در استان فارس مشاهده شد و احتمال می رفت به مزارع این استان آسیب وارد کنند صورت گرفت.
وی بیان کرد: با توجه به اطلاعیه ای که سازمان حفظ نباتات کشور صادر کرده است احتمال این که شاهد ورود موج جدیدی از ملخ ها به استان و کشور باشیم وجود دارد لیکن نیروهایی امدادی در آماده باش هستند تا شاهد کمترین خسارت به مراتع و مزارع باشیم.
دبیری اظهارداشت: باتوجه به اینکه احتمال وجود ملخ های صحرایی در کانون های داخلی وجود دارد رصد و پایش اراضی منابع طبیعی در استان فارس تاپایان تیرماه ادامه خواهد داشت.
او افزود: هر ملخ امکان تخم ریزی تا 400 عدد تخم را دارد و این امکان وجود دارد که سال آینده و حتی سال های بعد نیز شاهد حضور ملخ های صحرایی در کشور باشیم البته ورود این ملخ ها به استان و کشور می تواند منشا مختلف داخلی و خارجی داشته باشد.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی فارس گفت: سمپاشی در مناطق مختلفی از استان به صورت زمینی و هوایی انجام شد و محصولات زراعی و باغی در مجاورت با سم قرار گرفتند.
دبیری بیان کرد: محصولاتی که در مجاورت سم قرار گرفته اند تا 20 روز امکان استفاده نخواهند داشت و پس از آن با از بین رفتن اثرات سم مجددا قابل استفاده خواهند بود.
وی اضافه کرد:ملخ هایی که به استان فارس هجوم آورده بودند به مزارع و باغ های استان وارد نشدند و خسارتی نیز به مزارع و باغ های فارس وارد نشد لیکن مبارزه با این آفت کشاورزی در اراضی منابع طبیعی صورت گرفت.

** 500 هکتار از اراضی خنج برای مقابله با ملخ سمپاشی شد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج نیز گفت: بیش از 500 هکتار از اراضی این شهرستان برای مقابله با ملخ صحرایی سم پاشی شد.
بستان اسلامی ادامه داد: پس از این که شرایط هجوم ملخ ها به صورت کنترل شده درآمد سمپاشی موقتا در این شهرستان متوقف شد البته هجوم ملخ ها به این شهرستان عاملی برای آسیب به مزارع نبود و مزارع این شهرستان هیچگونه آسیبی از ملخ ندیدند.
پیش از این مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خنج گفته بود: با توجه به اینکه ملخ صحرایی (دریایی) به صورت پراکنده در برخی از مناطق این شهرستان مشاهده شده برای جلوگیری از زیان های هجوم این آفت به مزارع و باغ ها، ستاد مقابله با این حشره در خنج تشکیل شده است.
پیشتر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب گفته بود: مناطق مرزی استان های فارس و هرمزگان برای مقابله با ملخ صحرایی سمپاشی شد تا از ورود ملخ به استان فارس جلوگیری شود.
احمدرضا صالحی شنبه 31 فروردین ماه به ایرنا گفته بود: عملیات سمپاشی هوایی برای مبارزه با ملخ صحرایی در اراضی به وسعت 400 هکتار شهرستان داراب آغاز شد و با توجه به حجم و وسعت منطقه پراکنش این ملخ ها به مدت سه روز ادامه خواهد داشت.
ملخ‌های زرد رنگ صحرایی (دریایی)، گروهی از ملخ‌های پرنده هستند که بزرگی آنها به 15سانتی‌متر می رسد و در زمره مضرترین حشرات به شمار می آیند.
شهرستان خنج و داراب به ترتیب در 278 و 225 کیلومتری جنوب شرقی شیراز قرار دارند.
ع.پ / 1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.