عنایت الله رحیمی روز جمعه در گفت و گو با ایرنا افزود: درخواست ما از مردم و گردشگران استان این است که در زمان بارندگی در مناطق مرتفع حضور نداشته باشند؛ چراکه رعد و برقها ممکن است آنان را دچار آسیب کند.
استاندار فارس تاکید کرد: مردم از حضور در دامنههای پرشیب، کنار مسیل ها، رودخانه ها و مکانهای آبگیر خودداری کنند؛ همچنین از اتراق و چادر زدن پرهیز کنند.
رحیمی با بیان اینکه بارشهای فصل بهار امسال به صورت رگباری و شدید است، افزود: درصورتی که تأسیسات از قبل ایجاد نشده باشد، سیلی عظیم را با نهایت آمادگی هم نمی توان کنترل کرد.
وی ادامه داد: چنانچه سدهای موجود در استان فارس را نداشتیم قطعاً در سیل گذشته در زیردست سد سلمان فارسی یعنی قیروکارزین، جهرم و خاوران دچار مشکلاتی میشدیم؛ همچنین رودخانه کر میتوانست در مرودشت و خرامه مشکلاتی ایجاد کند.
وی اظهار داشت: با آنکه با سدهای موجود بسیاری از سیلابها را میتوان کنترل کرد و آمادگی لازم را در مواجهه با بحران داریم، اما باید هشدارها را جدی بگیریم.
رحیمی ابراز داشت: لایروبی مجدد مسیرهای شهری در حال انجام است و قطعاً همه نیروها و مجموعه ستاد بحران آمادگی لازم را برای مقابله با اتفاقات دارند؛ افزون بر این پیشگیری را نیز مجدداً آغاز کردهایم.
وی تاکید کرد: ضروری است مردم اطلاع رسانیها و اخطارهای سازمان هواشناسی را جدی بگیرند.
استاندار فارس با بیان اینکه مرخصی تمام فرمانداران از جمعه گذشته لغو شده است، افزود: همه مسئولان در مراکز خدمت خود حاضر هستند، تمام اعضای ستاد بحران استان فارس در حالت آماده باش قرار دارند و تذکرهای لازم به مردم نیز داده شده است.
رحیمی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حادثه سیل اخیر شیراز ضمن قدردانی از اهالی شیراز گفت: مردم شیراز اثبات کردند که ضرب المثل هایی که میهمان نوازی آنان را در همه جهان زبانزد کرده، واقعی است و رفتار این مردم درسی انسانی نه تنها برای ایرانیان که برای جهان بود.
وی با بیان اینکه نمایندگان ریاست جمهوری برای کاهش آلام و دردها و تسهیل در تصمیمگیریها بلافاصله به استان فارس آمدند، از حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اطلاعات، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تقدیر کرد.
استاندار فارس با یادآوری اتفاقات روز حادثه گفت: حجم وسیع از بارندگی در مدت زمان کوتاه با توجه به توپوگرافی شهر شیراز باعث راهافتادن سیل شد؛ به بیان دیگر شهر شیراز در خط القعر واقع شده و ارتفاعات بر آن مشرف است و اکثر مسیرها به سمت شهر ختم می شود؛ چه مسیر های شمالی- جنوبی و چه آبراهههای غرب به شرق؛ حتی آبراههای جنوب به شمال نیز به شهر منتهی میشود؛ از همین رو است که آن بارش سهمگین با توجه به حوزه دایرهایشکل بسته در دروازه قرآن یا تنگ الله اکبر باعث حرکت روانآبها شد.
استاندار فارس با اشاره به خسارات وارد شده به خودروها و افراد تشریح کرد: در این حادثه 250 خودرو در دروازه قرآن و حدود 50 خودرو در دیگر محلات ازجمله هفتتنان و سعدی دچار آسیب شدند؛ اما خسارات سیل به همین جا منتهی نشد و حدود صد نفر نیز مصدوم شدند که 35 تن از آنان به بیمارستان منتقل شدند.
وی اظهار داشت: 19 نفر بر اساس آمار نهایی در این حادثه جان باختند.
** ستاد بحران فارس در سیل اخیر آمادگی لازم را داشت
استاندار فارس با اشاره به آمادگی ستاد بحران استان در حادثه سیل اخیر شیراز عنوان کرد: از حدود 10 روز قبل ازطریق فضای مجازی و رسانههای مکتوب اعلام خطر کرده بودیم و با تشکیل ستاد مدیریت بحران وظایف هر دستگاه را تشریح و ابلاغ کردیم.
وی ادامه داد: رونوشت این جلسات نیز به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده بود و از آمادگی لازم برای این موضوع برخوردار بودیم؛ همچنین هواشناسی نیز تذکرات لازم را داده بود، اما بیشترین تمرکز ما بر روی رودخانه خشک و احتمال طغیان آن بود.
استاندار فارس گفت: بر اساس تجارب قبل پیشبینی میکردیم که در حوزه رودخانه خشک دچار مشکلاتی شویم و راهافتادن روانآب در تنگ الله اکبر و در جاده ترانزیتی که چندین میلیون نفر در آن رفت و آمد میکردند، چندان قابل پیش بینی نبود.
رحیمی علت اصلی سیل را حجم زیاد بارش در مدت زمان کوتاه و شیب بسیار حوضه این ناحیه عنوان کرد و افزود: شیب ارتفاعات چهل مقام و کوه بمو و داریون به سمت این منطقه است که باعث شد روانآبها به سمت دو تنگه الله اکبر و تنگه سعدی گسیل شود.
** گمانهزنیهای فضای مجازی را در باره علل وقوع سیل تکذیب میکنیم
وی خاطر نشان کرد: در روز نخست بیشترین بارش در دروازه قرآن صورت گرفت و شدت و زمان آن یکی از اصلی ترین دلایل بروز سیل بود؛ هرچند در فضای مجازی گمانهزنیهای مختلفی شکل گرفته است که همه این گمانه زنیها را تکذیب می کنیم.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه دستگاههای مربوط درحال بررسیهای کارشناسی و فنی برای کشف علل و عوامل موثر بر سیل شیراز هستند، عنوان کرد: برای اظهار نظر قطعی درباره طراحی و اجرای بلوار قرآن و درنظر گرفتن یا نگرفتن محاسبات برای عبور روانآبها نیاز به کار کارشناسی است.
وی با اشاره به اینکه رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز به دستور قوه قضاییه به شیراز آمد تا ابعاد این قضیه را بررسی کند، گفت: از وظایف ذاتی سازمان بازرسی و دستگاه قضایی است که موارد اینچنینی را بررسی کارشناسی، فنی، قضایی و حقوقی کند و نتیجه نهایی را اعلام کند و خود ما نیز پیگیر این موضوع هستیم که در این خصوص اطلاع رسانی و تصمیم گیری شود.
رحیمی درباره افرادی که در این حادثه دچار آسیبهای مالی و جانی شدند، اظهار کرد:این افراد چه کسانی که خودشان آسیب دیده بودند، چه کسانی که خودروی آن ها دچار خسارت شده بود یا افرادی که اسباب و اثاثیه همراهشان را در سفر از دست داده بودند، از نخستین ساعات یه اماکن مناسب و امن منتقل شدند و تغذیه و پوشاک لازم در اختیار آنها قرار گرفت.
وی ادامه داد: خدمات توانبخشی و مددکاری اجتماعی نیز به صورت همزمان به آنان ارائه شد.
استاندار فارس درباره تدام بارندگی که باعث بروز سیل در روز سه شنبه و آسیب به محله سعدی شد نیز توضیح داد:با آنکه در روز سه شنبه مدت زمان بارندگی طولانی تر و سیل بسیار حجیم تر بود خسارات جانی نداشتیم، هرچند برخی خانهها که در بافت فرسوده و محلات غیررسمی از گذشته ساخته شده بودند، دچار آسیبهای شدند.
رحیمی ابراز کرد: هماکنون همه منازل آبگیری شده است و جبران خسارت برای افرادی که اسباب و اثاثیه منزلشان دچار خسارت شده،آغاز شده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس بیان کرد: در این اتفاقات شهرداری با بیش از 2 هزار نیرو و 170 مورد مأموریت آتش نشانی اقدامات خوبی انجام داد؛ همچنین نیروهای سپاه، بسیج، اورژانس هلال احمر و سمن ها حضوری بسیار پررنگ داشتند.
وی افزود: آبی که در گود گِلکنان سعدی جمع شده بود، به سرعت تخلیه شد و آسیب جانی به مردم نرسید.
استاندار فارس با بیان اینکه هماکنون همه آبهای ناشی از سیل تخلیه شده است، عنوان کرد: دستور داده شد نیروهای کمکی از شهرداریهای مرودشت، صدرا، کوار، سروستان و زرقان به شیراز اعزام شوند و آنان نیز اجابت کردند و به یاری مردم آمدند.
رحیمی با اشاره به اینکه پاکسازی گل ولای توسط دستگاههای خدماترسان و شهرداری انجام شده است، افزود: اسکان موقت در بیشتر نقاط پایان یافته و مردم به خانههای خود بازگشتهاند و اسکان دائم را آغاز کردهاند.
رحیمی با اشاره به در نظر گرفتن تسهیلات برای آسیب دیدگان سیل، گفت: برای این افراد با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصمیماتی اتخاذ شد و مقرر شد برای کسانی که فوت شدهاند کمک هزینهای 15میلیون تومانی را در نظر بگیریم که حتما مباحث حقوقی آنها در ادامه روند خود را طی میکند و تاکنون نیز عدهای این مبلغ را دریافت کردهاند.
وی افزود: با تایید نماینده دادستان، نیروی انتظامی و نماینده فرمانداری بیش از 200 خانوار را تحت پوشش قرار دادهایم که برای هزینههای ضروری به عنوان حمایت به صورت نقدی در اختیار آنها قرار میگیرد.
استاندار فارس درباره شرح این کمکها گفت: مبلغ حدود پنج میلیون تومان را برای درمان مصدومان در نظر گرفتیم؛ البته همه مصدومان به صورت رایگان درمان شدند و آنان که ممکن است به درمان مجدد نیاز داشته باشند به دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و نیز محل زندگی خود معرفی شدند که با دستور وزیر بهداشت و درمان در مقصد به صورت رایگان درمان میشوند و داروهایشان نیز به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
استاندار فارس ادامه داد: مصدومان به صورت رایگان با هواپیما راهی محل زندگی خود شدند؛ همچنین برای مسافرانی که خودرو آنها آسیب دیده بود، اتوبوس و قطار به صورت رایگان در اختیار گذاشته شد و به آنان که خودشان میخواستند وسیله نقلیهشان را انتخاب کنند نفری 500هزار تومان کمک هزینه نقدی داده شد.
وی با اشاره به وضعیت خودروهای آسیبدیده این حادثه بیان کرد: خسارات خودروهایی که بیمه بدنه و شخص ثالث داشتند، به صورت فوری توسط بیمه پرداخت میشود.
رحیمی افزود: کارشناسان بیمه درباره حدود 350 خودرویی که برخی از آنها در پارکینگ نیروی انتظامی واقع در اکبرآباد بودند و حدود 50 خودرو که به دیگر پارکینگها برده شدند و همچنین تعداد خودروهایی که در شهر آسیب دیدند، کارشناسیهای لازم را انجام دادهاند و میزان خسارت را تعیین کردهاند.
وی ادامه داد: فارغ از اینکه خودروهای آسیبدیده از سیل در پارکینگها باشد یا نباشد ارزیابیهای لازم صورت میگیرد.
استاندار فارس ابراز کرد: تا سقف 10 میلیون تومان خسارت به صورت وام بلاعوض پرداخت میشود و خسارات بیش از 10 میلیون تومان را با تسهیلات با بهره کم در اختیار قرار میدهیم.
رحیمی با بیان اینکه ستاد بحران استان فارس یک گام از مراحل معمول در اینگونه حوادث پیشتر است، خاطرنشان کرد: هماکنون در مرحله بازسازی و بازتوانی هستیم؛ بدینمعنا که پرداخت همه خسارتهای یاد شده در حال انجام است.
وی اضافه کرد: بنیاد مسکن کمیتههای ارزیاب خود را تشکیل داده است و به منازلی که دچار آبگرفتگی شدهاند را بررسی میکنند؛ هرچند مرحله بازسازی و بازتوانی بحران زمانبر است و تایید نهایی و جبران خسارت کمی به طول میانجامد.
نماینده دولت در استان فارس با اشاره به تسهیلات مسکن برای آسیبدیدگان بیان کرد: برای واحدهایی که احداثی هستند، یعنی بهصورت کامل تخریب شدهاند در شهر 50 میلیون تومان وام با پنج درصد سود و 12 میلیون تومان کمک بلاعوض درنظر گرفته شده است.
رحیمی درخصوص مسکن روستایی نیز گفت: برای منازلی که در روستاها دچار خسارت شده اند 40 میلیون تومان وام با بهره 4 درصد به اضافه 10 میلیون تومان بلاعوض پرداخت خواهد شد.
استاندار فارس همچنین در مورد کسانی که اسباب و اثاثیه منزلشان در سیل دچار خسارت شده است، خاطرنشان کرد: تسهیلاتی در قالب و کمکهای بلاعوض حداکثر تا سقف 5 میلیون تومان را برای ترمیم اسباب و اثاثیه منزل درنظر گرفتهایم که این مبلغ بعد از تامین اعتبار اختصاص خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای شهری، تاسیسات و تجهیزات زیربنایی در سیل هفته گذشته در شیراز آسیب دیدهاند، عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی در مجموعه اداره کل راه و شهرسازی و راهداری بررسیهای لازم را برای برآورد خسارات بر عهده دارد.
استاندار فارس افزود: در مواردی که اراضی کشاورزی و دامها دچار آسیب شده باشد جهاد کشاورزی ارزیابیهای لازم را انجام خواهد داد.
رحیمی با بیان اینکه نهایت تلاش رئیسجمهور این است که جبران خسارت به سرعت انجام شود، تاکید کرد: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری تماسهای متعددی در این زمینه داشتهاند؛ همچنین وزیر کشور و اعضای ستاد مدیریت بحران تلاش های بسیاری در زمینه جبران خسارتها صورت دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: هیات دولت پیشنهادهای اعلامی استان فارس را در خصوص جبران خسارتها پذیرفت که باعث شد دست ما برای ارائه خدمات به مردم باز باشد و بتوانیم اقدامات را به سرعت انجام دهیم؛ هرچند چنین مسائلی به طی فرایندهای قانونی نیاز دارد، با مسئولیت شخصی خود تسریع در اقدامات را پذیرفتهایم.
استاندار فارس افزود: در جاهایی که نقص قانونی وجود داشته باشد، فرایند قانونی را ناقص ادامه میدهیم؛ چراکه مردم با مشکل مواجه هستند و مکلف هستیم اقدامات را در اسرع وقت انجام دهیم و هرجا هم که نیاز باشد در ارتباط با کمک به مردم پاسخگو باشیم، به عنوان استاندار فارس حضور پیدا میکنم و پاسخ تصمیماتی را که گرفتهام، خواهم داد.
سیل ناگهانی که پنجم فروردین در دروازه قرآن شیراز رخ داد، منجر به کشته شدن 19 نفر و مصدومیت شماری از هموطنان شد؛ در ادامه بارش ها در روز 6 فروردین ماه سیل در محله سعدی شیراز و مناطق پایین دست رودخانه خشک آسیب های بسیاری به منازل وارد کرد.
7375/ 2027
استاندار فارس تاکید کرد: مردم از حضور در دامنههای پرشیب، کنار مسیل ها، رودخانه ها و مکانهای آبگیر خودداری کنند؛ همچنین از اتراق و چادر زدن پرهیز کنند.
رحیمی با بیان اینکه بارشهای فصل بهار امسال به صورت رگباری و شدید است، افزود: درصورتی که تأسیسات از قبل ایجاد نشده باشد، سیلی عظیم را با نهایت آمادگی هم نمی توان کنترل کرد.
وی ادامه داد: چنانچه سدهای موجود در استان فارس را نداشتیم قطعاً در سیل گذشته در زیردست سد سلمان فارسی یعنی قیروکارزین، جهرم و خاوران دچار مشکلاتی میشدیم؛ همچنین رودخانه کر میتوانست در مرودشت و خرامه مشکلاتی ایجاد کند.
وی اظهار داشت: با آنکه با سدهای موجود بسیاری از سیلابها را میتوان کنترل کرد و آمادگی لازم را در مواجهه با بحران داریم، اما باید هشدارها را جدی بگیریم.
رحیمی ابراز داشت: لایروبی مجدد مسیرهای شهری در حال انجام است و قطعاً همه نیروها و مجموعه ستاد بحران آمادگی لازم را برای مقابله با اتفاقات دارند؛ افزون بر این پیشگیری را نیز مجدداً آغاز کردهایم.
وی تاکید کرد: ضروری است مردم اطلاع رسانیها و اخطارهای سازمان هواشناسی را جدی بگیرند.
استاندار فارس با بیان اینکه مرخصی تمام فرمانداران از جمعه گذشته لغو شده است، افزود: همه مسئولان در مراکز خدمت خود حاضر هستند، تمام اعضای ستاد بحران استان فارس در حالت آماده باش قرار دارند و تذکرهای لازم به مردم نیز داده شده است.
رحیمی در خصوص اقدامات صورت گرفته در حادثه سیل اخیر شیراز ضمن قدردانی از اهالی شیراز گفت: مردم شیراز اثبات کردند که ضرب المثل هایی که میهمان نوازی آنان را در همه جهان زبانزد کرده، واقعی است و رفتار این مردم درسی انسانی نه تنها برای ایرانیان که برای جهان بود.
وی با بیان اینکه نمایندگان ریاست جمهوری برای کاهش آلام و دردها و تسهیل در تصمیمگیریها بلافاصله به استان فارس آمدند، از حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه، وزیر اطلاعات، وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تقدیر کرد.
استاندار فارس با یادآوری اتفاقات روز حادثه گفت: حجم وسیع از بارندگی در مدت زمان کوتاه با توجه به توپوگرافی شهر شیراز باعث راهافتادن سیل شد؛ به بیان دیگر شهر شیراز در خط القعر واقع شده و ارتفاعات بر آن مشرف است و اکثر مسیرها به سمت شهر ختم می شود؛ چه مسیر های شمالی- جنوبی و چه آبراهههای غرب به شرق؛ حتی آبراههای جنوب به شمال نیز به شهر منتهی میشود؛ از همین رو است که آن بارش سهمگین با توجه به حوزه دایرهایشکل بسته در دروازه قرآن یا تنگ الله اکبر باعث حرکت روانآبها شد.
استاندار فارس با اشاره به خسارات وارد شده به خودروها و افراد تشریح کرد: در این حادثه 250 خودرو در دروازه قرآن و حدود 50 خودرو در دیگر محلات ازجمله هفتتنان و سعدی دچار آسیب شدند؛ اما خسارات سیل به همین جا منتهی نشد و حدود صد نفر نیز مصدوم شدند که 35 تن از آنان به بیمارستان منتقل شدند.
وی اظهار داشت: 19 نفر بر اساس آمار نهایی در این حادثه جان باختند.
** ستاد بحران فارس در سیل اخیر آمادگی لازم را داشت
استاندار فارس با اشاره به آمادگی ستاد بحران استان در حادثه سیل اخیر شیراز عنوان کرد: از حدود 10 روز قبل ازطریق فضای مجازی و رسانههای مکتوب اعلام خطر کرده بودیم و با تشکیل ستاد مدیریت بحران وظایف هر دستگاه را تشریح و ابلاغ کردیم.
وی ادامه داد: رونوشت این جلسات نیز به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شده بود و از آمادگی لازم برای این موضوع برخوردار بودیم؛ همچنین هواشناسی نیز تذکرات لازم را داده بود، اما بیشترین تمرکز ما بر روی رودخانه خشک و احتمال طغیان آن بود.
استاندار فارس گفت: بر اساس تجارب قبل پیشبینی میکردیم که در حوزه رودخانه خشک دچار مشکلاتی شویم و راهافتادن روانآب در تنگ الله اکبر و در جاده ترانزیتی که چندین میلیون نفر در آن رفت و آمد میکردند، چندان قابل پیش بینی نبود.
رحیمی علت اصلی سیل را حجم زیاد بارش در مدت زمان کوتاه و شیب بسیار حوضه این ناحیه عنوان کرد و افزود: شیب ارتفاعات چهل مقام و کوه بمو و داریون به سمت این منطقه است که باعث شد روانآبها به سمت دو تنگه الله اکبر و تنگه سعدی گسیل شود.
** گمانهزنیهای فضای مجازی را در باره علل وقوع سیل تکذیب میکنیم
وی خاطر نشان کرد: در روز نخست بیشترین بارش در دروازه قرآن صورت گرفت و شدت و زمان آن یکی از اصلی ترین دلایل بروز سیل بود؛ هرچند در فضای مجازی گمانهزنیهای مختلفی شکل گرفته است که همه این گمانه زنیها را تکذیب می کنیم.
استاندار فارس با تاکید بر اینکه دستگاههای مربوط درحال بررسیهای کارشناسی و فنی برای کشف علل و عوامل موثر بر سیل شیراز هستند، عنوان کرد: برای اظهار نظر قطعی درباره طراحی و اجرای بلوار قرآن و درنظر گرفتن یا نگرفتن محاسبات برای عبور روانآبها نیاز به کار کارشناسی است.
وی با اشاره به اینکه رئیس سازمان بازرسی کل کشور نیز به دستور قوه قضاییه به شیراز آمد تا ابعاد این قضیه را بررسی کند، گفت: از وظایف ذاتی سازمان بازرسی و دستگاه قضایی است که موارد اینچنینی را بررسی کارشناسی، فنی، قضایی و حقوقی کند و نتیجه نهایی را اعلام کند و خود ما نیز پیگیر این موضوع هستیم که در این خصوص اطلاع رسانی و تصمیم گیری شود.
رحیمی درباره افرادی که در این حادثه دچار آسیبهای مالی و جانی شدند، اظهار کرد:این افراد چه کسانی که خودشان آسیب دیده بودند، چه کسانی که خودروی آن ها دچار خسارت شده بود یا افرادی که اسباب و اثاثیه همراهشان را در سفر از دست داده بودند، از نخستین ساعات یه اماکن مناسب و امن منتقل شدند و تغذیه و پوشاک لازم در اختیار آنها قرار گرفت.
وی ادامه داد: خدمات توانبخشی و مددکاری اجتماعی نیز به صورت همزمان به آنان ارائه شد.
استاندار فارس درباره تدام بارندگی که باعث بروز سیل در روز سه شنبه و آسیب به محله سعدی شد نیز توضیح داد:با آنکه در روز سه شنبه مدت زمان بارندگی طولانی تر و سیل بسیار حجیم تر بود خسارات جانی نداشتیم، هرچند برخی خانهها که در بافت فرسوده و محلات غیررسمی از گذشته ساخته شده بودند، دچار آسیبهای شدند.
رحیمی ابراز کرد: هماکنون همه منازل آبگیری شده است و جبران خسارت برای افرادی که اسباب و اثاثیه منزلشان دچار خسارت شده،آغاز شده است.
نماینده عالی دولت در استان فارس بیان کرد: در این اتفاقات شهرداری با بیش از 2 هزار نیرو و 170 مورد مأموریت آتش نشانی اقدامات خوبی انجام داد؛ همچنین نیروهای سپاه، بسیج، اورژانس هلال احمر و سمن ها حضوری بسیار پررنگ داشتند.
وی افزود: آبی که در گود گِلکنان سعدی جمع شده بود، به سرعت تخلیه شد و آسیب جانی به مردم نرسید.
استاندار فارس با بیان اینکه هماکنون همه آبهای ناشی از سیل تخلیه شده است، عنوان کرد: دستور داده شد نیروهای کمکی از شهرداریهای مرودشت، صدرا، کوار، سروستان و زرقان به شیراز اعزام شوند و آنان نیز اجابت کردند و به یاری مردم آمدند.
رحیمی با اشاره به اینکه پاکسازی گل ولای توسط دستگاههای خدماترسان و شهرداری انجام شده است، افزود: اسکان موقت در بیشتر نقاط پایان یافته و مردم به خانههای خود بازگشتهاند و اسکان دائم را آغاز کردهاند.
رحیمی با اشاره به در نظر گرفتن تسهیلات برای آسیب دیدگان سیل، گفت: برای این افراد با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تصمیماتی اتخاذ شد و مقرر شد برای کسانی که فوت شدهاند کمک هزینهای 15میلیون تومانی را در نظر بگیریم که حتما مباحث حقوقی آنها در ادامه روند خود را طی میکند و تاکنون نیز عدهای این مبلغ را دریافت کردهاند.
وی افزود: با تایید نماینده دادستان، نیروی انتظامی و نماینده فرمانداری بیش از 200 خانوار را تحت پوشش قرار دادهایم که برای هزینههای ضروری به عنوان حمایت به صورت نقدی در اختیار آنها قرار میگیرد.
استاندار فارس درباره شرح این کمکها گفت: مبلغ حدود پنج میلیون تومان را برای درمان مصدومان در نظر گرفتیم؛ البته همه مصدومان به صورت رایگان درمان شدند و آنان که ممکن است به درمان مجدد نیاز داشته باشند به دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و نیز محل زندگی خود معرفی شدند که با دستور وزیر بهداشت و درمان در مقصد به صورت رایگان درمان میشوند و داروهایشان نیز به صورت رایگان در اختیار آنها قرار میگیرد.
استاندار فارس ادامه داد: مصدومان به صورت رایگان با هواپیما راهی محل زندگی خود شدند؛ همچنین برای مسافرانی که خودرو آنها آسیب دیده بود، اتوبوس و قطار به صورت رایگان در اختیار گذاشته شد و به آنان که خودشان میخواستند وسیله نقلیهشان را انتخاب کنند نفری 500هزار تومان کمک هزینه نقدی داده شد.
وی با اشاره به وضعیت خودروهای آسیبدیده این حادثه بیان کرد: خسارات خودروهایی که بیمه بدنه و شخص ثالث داشتند، به صورت فوری توسط بیمه پرداخت میشود.
رحیمی افزود: کارشناسان بیمه درباره حدود 350 خودرویی که برخی از آنها در پارکینگ نیروی انتظامی واقع در اکبرآباد بودند و حدود 50 خودرو که به دیگر پارکینگها برده شدند و همچنین تعداد خودروهایی که در شهر آسیب دیدند، کارشناسیهای لازم را انجام دادهاند و میزان خسارت را تعیین کردهاند.
وی ادامه داد: فارغ از اینکه خودروهای آسیبدیده از سیل در پارکینگها باشد یا نباشد ارزیابیهای لازم صورت میگیرد.
استاندار فارس ابراز کرد: تا سقف 10 میلیون تومان خسارت به صورت وام بلاعوض پرداخت میشود و خسارات بیش از 10 میلیون تومان را با تسهیلات با بهره کم در اختیار قرار میدهیم.
رحیمی با بیان اینکه ستاد بحران استان فارس یک گام از مراحل معمول در اینگونه حوادث پیشتر است، خاطرنشان کرد: هماکنون در مرحله بازسازی و بازتوانی هستیم؛ بدینمعنا که پرداخت همه خسارتهای یاد شده در حال انجام است.
وی اضافه کرد: بنیاد مسکن کمیتههای ارزیاب خود را تشکیل داده است و به منازلی که دچار آبگرفتگی شدهاند را بررسی میکنند؛ هرچند مرحله بازسازی و بازتوانی بحران زمانبر است و تایید نهایی و جبران خسارت کمی به طول میانجامد.
نماینده دولت در استان فارس با اشاره به تسهیلات مسکن برای آسیبدیدگان بیان کرد: برای واحدهایی که احداثی هستند، یعنی بهصورت کامل تخریب شدهاند در شهر 50 میلیون تومان وام با پنج درصد سود و 12 میلیون تومان کمک بلاعوض درنظر گرفته شده است.
رحیمی درخصوص مسکن روستایی نیز گفت: برای منازلی که در روستاها دچار خسارت شده اند 40 میلیون تومان وام با بهره 4 درصد به اضافه 10 میلیون تومان بلاعوض پرداخت خواهد شد.
استاندار فارس همچنین در مورد کسانی که اسباب و اثاثیه منزلشان در سیل دچار خسارت شده است، خاطرنشان کرد: تسهیلاتی در قالب و کمکهای بلاعوض حداکثر تا سقف 5 میلیون تومان را برای ترمیم اسباب و اثاثیه منزل درنظر گرفتهایم که این مبلغ بعد از تامین اعتبار اختصاص خواهد یافت.
وی با اشاره به اینکه زیرساختهای شهری، تاسیسات و تجهیزات زیربنایی در سیل هفته گذشته در شیراز آسیب دیدهاند، عنوان کرد: وزارت راه و شهرسازی در مجموعه اداره کل راه و شهرسازی و راهداری بررسیهای لازم را برای برآورد خسارات بر عهده دارد.
استاندار فارس افزود: در مواردی که اراضی کشاورزی و دامها دچار آسیب شده باشد جهاد کشاورزی ارزیابیهای لازم را انجام خواهد داد.
رحیمی با بیان اینکه نهایت تلاش رئیسجمهور این است که جبران خسارت به سرعت انجام شود، تاکید کرد: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور و محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری تماسهای متعددی در این زمینه داشتهاند؛ همچنین وزیر کشور و اعضای ستاد مدیریت بحران تلاش های بسیاری در زمینه جبران خسارتها صورت دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: هیات دولت پیشنهادهای اعلامی استان فارس را در خصوص جبران خسارتها پذیرفت که باعث شد دست ما برای ارائه خدمات به مردم باز باشد و بتوانیم اقدامات را به سرعت انجام دهیم؛ هرچند چنین مسائلی به طی فرایندهای قانونی نیاز دارد، با مسئولیت شخصی خود تسریع در اقدامات را پذیرفتهایم.
استاندار فارس افزود: در جاهایی که نقص قانونی وجود داشته باشد، فرایند قانونی را ناقص ادامه میدهیم؛ چراکه مردم با مشکل مواجه هستند و مکلف هستیم اقدامات را در اسرع وقت انجام دهیم و هرجا هم که نیاز باشد در ارتباط با کمک به مردم پاسخگو باشیم، به عنوان استاندار فارس حضور پیدا میکنم و پاسخ تصمیماتی را که گرفتهام، خواهم داد.
سیل ناگهانی که پنجم فروردین در دروازه قرآن شیراز رخ داد، منجر به کشته شدن 19 نفر و مصدومیت شماری از هموطنان شد؛ در ادامه بارش ها در روز 6 فروردین ماه سیل در محله سعدی شیراز و مناطق پایین دست رودخانه خشک آسیب های بسیاری به منازل وارد کرد.
7375/ 2027
کپی شد