به گزارش ایرنا، سورنا ستاری سه‌شنبه 14 اسفندماه در بازدید از مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی شیراز در برج پژوهش محمد رسول الله ابراز داشت: تا امروز 5 محصول تاییدیه وزارت بهداشت را کسب کرده است و این محصولات به جز آن‌هایی است که در حوزه تجهیزات کار می‌کنند.
ستاری با بیان اینکه شور و اشتیاق جوانان برای ایجاد شرکت در حوزه پزشکی شایان تقدیر است، اضافه کرد: در حوزه سلول های بنیادی در حال حاضر بیش از 100 شرکت فعالیت می‌کنند که حدود 80 شرکت از این تعداد دانش بنیان شده است.
معاون رئیس جمهوری درباره صادرات محصولات شرکت‌های دانش ‌بنیان در زمینه سلول‌های بنیادی گفت:این امر به تازگی آغاز شده است؛ زیرا فعالیت شرکت‌ها در این زمینه براساس پروتکل‌های درمانی در حوزه انسانی در دنیا و به تبع آن در ایران بسیار جدید است.
وی ادامه داد:از فعالیت این شرکت‌ها همچون دیگر شرکت های دانش بنیان حمایت می‌شود؛ البته دانشگاه ها به صورت خاص مورد حمایت قرار می گیرند.
ستاری در این بازدید ضمن ابراز خرسندی از فعالیت شرکت‌های دانش بنیان در زمینه پزشکی، ابراز داشت: تعداد شرکت های فعال در این زمینه در شیراز قابل توجه است.
وی ادامه داد: این سفر گامی است برای ارزیابی روند پیشرفت این مجموعه که از سال 1395 آغاز شده است و تاکنون براساس برنامه تعریف‌شده به‌خوبی پیشرفت کرده است.
ستاری بیان کرد: استان فارس که از قطب‌های مهم علوم پزشکی در آسیای جنوب غربی است باید به مامنی برای حضور شرکت های دانش بنیان در حوزه سلول درمانی، سلول‌های بنیادی و طب بازساختی بدل شود.
رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی قطب فارس نیز در حاشیه این بازدید عنوان کرد: طی قراردادی که با نهاد ریاست جمهوری منعقد شده این مرکز در زمینه تاسیس شرکت دانش‌بنیان و تولید محصولات پیش‌بالینی و بالینی فعالیت می‌کند.
نگار آذر پیرا ، حوزه‌های فعالیت این مرکز را در قطب فارس در زمینه استخوان و مفاصل، کبد و پانکراس، پوست و سوختگی، بیماری‌های قلبی، بیماری‌های چشمی و بیماری‌های گوش و حلق و بینی اعلام کرد.
وی ادامه داد: شیراز یکی از مراکز پیشتاز در پیوند مغز و استخوان در کل کشور محسوب می‌شود؛ از همین رو زیرساخت‌های مورد نیاز برای گسترش فعالیت‌های شرکت های دانش‌بنیان از پیش فراهم بوده است.
آذرپیرا اعلام کرد: در حال حاضر 9 شرکت در این مجموعه فعالیت می‌کند که 4 شرکت دانش‌بنیان است و محصولات آن‌ها برای مصارف درمانی نیز قابل استفاده است.
رئیس مرکز جامع سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی قطب فارس افزود: این محصولات برای درمان بیماران کشور است که در صورت گسترش، امکان تولید و صادرات برای کشور‌های حاشیه خلیج فارس نیز فراهم خواهد بود.
بدن انسان دارای صدها نوع سلول مختلف است که کارهای حیاتی بدن را تنظیم می کنند مانند ضربان قلب، فعالیت های مغزی. سلول های بنیادی، تولید کننده سلول های جدید هستند. وقتی سلول های بنیادی تقسیم می شوند، می توانند سلول هایی مانند خود تولید کنند.
وقتی که زخمی یا بیمار می شویم، سلول هایمان صدمه می بینند یا از بین می روند در این موقعیت، سلول های بنیادی فعال می شوند یعنی سلول های بنیادی مسئول تعمیر کردن بافت های صدمه دیده و جایگزین کردن سلول هایی هستند که به طور طبیعی می میرند.
بااستفاده از دانش سلول های بنیادی، محصولاتی برای ترمیم سلول ها یا تولید سلول های جدید تولید می شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری همچنین در بازدید از مرکز شتاب دهنده کوانتوم دانشگاه شیراز گفت:از گسترش فعالیت‌های این مرکز براساس طرح‌های پیشنهادی بنیاد نخبگان و دانشگاه حمایت کامل صورت خواهد گرفت.
مدیرعامل مرکز شتاب دهنده کوانتوم دانشگاه شیراز نیز ضمن معرفی دستاوردهای این مرکز عنوان کرد: این مرکز از اردیبهشت‌ماه سال 1397 تاکنون 101 فعالیت علمی برگزار کرده است.
وحید سهراب پور بیان داشت: این شتاب دهنده همچنین سه دوره پیش‌ شتاب‌ دهی، یک دوره شتابدهی و یک دوره کوانتوم آکادمی را با همکاری مرکز نوآوری و کارآفربنی دانشگاه شیراز به پایان رسانده است.
استاد رشته مهندسی و مدیریت صنایع دانشگاه شیراز بیان کرد: در حوزه کسب و کار‌های نوپا شتاب‌دهنده کوانتوم 37 تیم شامل 139 نفر پذیرفته شده‌اند که در حال حاضر 12 تیم شامل 73 نفر در این مجموعه مستقر هستند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با هدف بازدید از شرکت های دانش بنیان و شرکت در آیین افتتاح طرح های نوآورانه، سه شنبه 14 اسفند 97 وارد شیراز شد.
7375 / 1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.