در این مطلب آمده است: استعفای ظریف به هر دلیل که بود، به حاشیه هایی فراتر از حوزه وزارت خارجه سرک کشید، به عبارت درست تر، آن چه به چالش کشیده شد نه فقط محمد جواد ظریف، که سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران و نهادهای موثر در آن بود. بخشی از منتقدان که اپوزیسیون خارج از کشور هم در میان آنان به چشم می خورد، در حرف هایشان حتی به سردار سلیمانی و سپاه پاسداران هم طعنه زدند و چنین تبلیغ شد که وزیر امور خارجه در اعتراض به دخالت نهادهای نامربوط به دیپلماسی استعفا داده است.
بعضی از اصلاح طلبان داخلی هم در فضای مجازی حق را به ظریف دادند و به زعم خود او را تحریک کردند که مادام که در بر همین پاشنه می چرخد به سکانداری وزارت خارجه بازنگردد. مخالفان داخلی ظریف هم فرصت را از دست ندادند. عقده های انتخابات 92 و 96 را با خشمی که از برجام داشتند گره زدند و با الفاظی شماتت آمیز و ناسزاگونه منتشر کردند. تمسخر و تحقیر را هم چاشنی کردند تا مرهمی باشد بر همه سوختگی های بجا مانده از 92 تا 97. جواد کریمی قدوسی هم دست به جیب شد و یک جعبه شیرینی به مجلس آورد.
ظریف از چه گلایه دارد؟
وزیر خارجه را دست کم 18بار به مجلس فرا خوانده اند. تقریبا در تمام سخنرانی هایش در پارلمان با حرارت سخن گفته و توانسته است نمایندگان را قانع کند. او همچنان مدافع برجام است و بارها به مخالفان این توافق یادآوری کرده است که اگر برجام نبود قطعنامه های سازمان ملل که حتی روسیه و چین هم به آن ها رای داده اند، صدای ناقوس جنگ را تا نزدیکی مرزهای ایران شنیدنی می کرد. جنگ، اما تا لحظه ای که به وقوع می پیوندد قابل انکار است. به همین دلیل مخالفان برجام می گویند ادعای ظریف در مورد سایه جنگ، باطل است. 38 سال پیش هم حتی وقتی هواپیماهای عراقی فرودگاه مهرآباد تهران را بمباران کردند، به مخیله کمتر مسئولی می گنجید که جنگی در راه باشد. کوتاه سخن آن که باید برجام نمی بود تا تجربه می کردیم آیا 31 شهریور 59 این بار توسط ارتشی دیگر تکرار می شود؟ ظریف از همین تحلیل های غلط که نتیجه اش ناسپاسی است، دلگیر می شود. بعلاوه از برخی حرف ها که او و تیمش را در مذاکرات 1+5واداده و حتی خائن می خواند، عصبانی می شود. از سوی دیگر رفتار مدافعان پاپس کشیده برجام مانند ولایتی و محسن رضایی برایش گران تمام می شود. هنگام خروج آمریکا از برجام که می تواند از آن دستمایه ای برای حمله به ترامپ بسازد ناگهان پشت خودش را خالی می بیند. وقتی می خواهد با اروپایی ها برای بد عهدی هایشان وارد بحث شود، زیر پای خودش را سست می یابد و ... این ها همه روی هم جمع می شوند، غصه ها تلنبار می شود. نگرانی از آینده هم به آن اضافه می شود. در همین حال قصه ورود بشار اسد به تهران پیش می آید و یک ناهماهنگی که حتی می تواند در سیستم بروکراسی ایران، روزی ده ها بار تکرار شود، جرقه ای می شود برای انفجار ظریف و نتیجه اش می شود اینستاگرامی که گویا وزیر خارجه تا ساعتی قبل فقط می خواسته به روز مادر اختصاص دهد اما ناگهان در فضای سیاسی طعم آتش می گیرد و از آن دود استعفا بلند می شود.
و پایان ماجرا؟
«نه» جواب رئیس جمهور است به نامه استعفای ظریف. در گوشی شنیده می شود مرقومه ای هم از مقامات بالا برای وزیر خارجه ارسال شده است. ظریف با روحانی برای استقبال از رئیس جمهور ارمنستان روانه سعدآباد می شود. لبخندهای وزیر و رئیس جمهور می گوید دلخوری ها تمام شده است. قصه استعفا اما به نظر می آید به آن سرعتی که شکل گرفته، به سر نرسد و پایانی باز داشته باشد. مثل همه قصه های کودکانه ای که کلاغ قصه به خانه اش نمی رسد.
رئیس جمهور در پاسخ به نامه ظریف: استعفا را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم
رئیس جمهور در نامه ای ضمن مخالفت با استعفای وزیر امور خارجه تصریح کرد: از آن جا که شما را به تعبیر مقام معظم رهبری «امین، غیور، شجاع و متدین» و در خط مقدم ایستادگی در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا می دانم، پذیرش استعفای جنابعالی را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم. متن نامه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به این شرح است: «نامه استعفای مورخ ششم اسفند ماه 97 جنابعالی را دیدم. جنابعالی به حفظ شأن و اعتبار وزارت امور خارجه و جایگاه شخص وزیر امور خارجه به عنوان بالاترین مقام مسئول در اجرای سیاست خارجی کشور، قابل درک و مورد تایید اینجانب است. وزارت امور خارجه عهده دار روابط خارجی و زمینه ساز تحقق امنیت و منافع ملی است. لذا همان طور که بارها دستور داده ام تمامی دستگاه ها، اعم از دولتی و یا حاکمیتی باید در هماهنگی کامل با این وزارت در زمینه روابط خارجی باشند. از زحمات و تلاش های بی وقفه جنابعالی در دوران تصدی مسئولیت سنگین وزارت امور خارجه در دولت یازدهم و دوازدهم قدردانی میکنم و از آن جا که شما را به تعبیر مقام معظم رهبری «امین، غیور، شجاع و متدین» و در خط مقدم ایستادگی در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا می دانم، پذیرش استعفای جنابعالی را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم. اینجانب نسبت به فشارهای وارده به دستگاه دیپلماسی کشور، دولت و حتی رئیس جمهور منتخب مردم به خوبی آگاهم. ما به عهدی که با خدا و ملت بسته ایم تا پایان وفادار می مانیم و اطمینان دارم که به فضل الهی از این مرحله سخت عبور خواهیم کرد. موفقیت های وزارت امور خارجه فقط طی ماه های اخیر در مقابله با توطئه های آمریکا در نیویورک، وین، بروکسل، لاهه، ورشو، مونیخ و ... پیروزی های سیاسی در سطح منطقه ای و بین المللی قابل توجه بوده است. شادی و پایکوبی دشمنان قسم خورده این مردم همچون رژیم صهیونیستی از استعفای جنابعالی بهترین گواه بر موفقیت «محمد جواد ظریف» و بزرگ ترین دلیل برای استمرار فعالیت شما در سمت «وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران» است. جنابعالی مورد اعتماد اینجانب و مجموعه نظام جمهوری اسلامی و به خصوص مقام معظم رهبری هستید. شما با قوت، شجاعت و درایت به مسیر خود ادامه دهید که خداوند با بندگان صالح خود است».
واکنش سردار سلیمانی: آقای ظریف برای تامین منافع ملی کشور پیوسته اقدامات ارزشمندی را در سطوح گوناگون انجام داده است
سرلشکر سلیمانی در واکنش به استعفای وزیر امور خارجه و اظهار نظرهای پیرامون آن گفت: آقای ظریف مسئول سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران است و همواره مورد تائید و حمایت مقامات عالی نظام بوده است. در پی اعلام استعفای دکتر محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان و برخی اظهار نظرها پیرامون آن، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در واکنش به این موضوع گفت: حتما آقای ظریف مسئول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و طی مدت مسئولیت در وزارت امور خارجه کشورمان همواره مورد حمایت و تائید مقامات عالی رتبه نظام، به ویژه مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) بوده و هستند. وی افزود: ایشان برای تامین منافع ملی کشور پیوسته اقدامات ارزشمندی را در سطوح گوناگون انجام داده و در مسیر مبارزه با دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و ملت ایران نیزهمراهی لازم را داشته اند. سرلشکر سلیمانی با اشاره به عدم حضور ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ملاقات اخیر رئیس جمهور سوریه با رئیس جمهور کشورمان نیز خاطرنشان کرد: در جریان سفر اخیر آقای بشار اسد به تهران و ملاقات وی با آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم، برخی نا هماهنگی ها در نهاد ریاست جمهوری که مطرح هم شده، منجر به عدم حضور وزیر امور خارجه کشورمان در این ملاقات و متعاقبا گلایه مندی ایشان شده است. فرمانده نیروی قدس سپاه تاکید کرد: قرائن نشان می دهد هیچ گونه تعمدی برای عدم حضور آقای دکتر ظریف در این ملاقات نبوده است و باید تاکید کنم ایشان به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مسئول اصلی در حوزه سیاست خارجی کشور هستند. سرلشکر سلیمانی در پایان با اشاره به ذوق زدگی ضد انقلاب و دشمنان ملت ایران از این اتفاق گفت: این ذوق زدگی و سوار شدن بر موج اتفاقی که ناشی از سهل انگاری اداری است هیچ تاثیری بر اراده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد اهداف و منافع ملی و نیز پیروزی درخشان جبهه مقاومت اسلامی نخواهد گذاشت و ملت با عظمت ما تحت زعامت و هدایت های مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای عزیز مسیر آینده روشن و تمدن ساز انقلاب و صیانت از امنیت و منافع ملی خود را با وحدت و جدیت دنبال خواهد کرد.
ظریف پس از رد استعفایش از سوی روحانی: دغدغه ای جز دفاع از منافع ملی و حقوق ملت شریف ایران در عرصه بین المللی نداشته ام
ظریف در پستی اینستاگرامی نوشت که دغدغه ای جز اعتلای سیاست خارجی و دفاع از منافع ملی و حقوق ملت شریف ایران در عرصه بین المللی نداشته است. به گزارش انتخاب، ظریف نوشت: «از محبت های سخاوتمندانه و حمایت های بی دریغ مردم عزیز و دلاور ایران، نخبگان ارجمند و مسئولین محترم در طول دوران خدمت گذاری بسیار سپاسگزارم. عمری است که دل در خدمت این مرز بوم و بزرگ دارم و به عنوان خدمتگزاری کوچک، هیچ دغدغه ای جز اعتلای سیاست خارجی و اعتبار وزارت امور خارجه به عنوان مسئول پیشبرد سیاست خارجی و خط مقدم دفاع از منافع ملی و حقوق مردم شریف ایران در عرصه بین المللی نداشته ام. امیدوارم وزارت امور خارجه با همکاری و همدلی همگان و درایت، هدایت و نظارت مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری، بتواند کلیه مسئولیت های خود را در چهارچوب قانون اساسی، قوانین کشور و سیاست های کلی با اقتدار و صلابت به انجام رساند».
منبع: روزنامه خبرجنوب
2027
بعضی از اصلاح طلبان داخلی هم در فضای مجازی حق را به ظریف دادند و به زعم خود او را تحریک کردند که مادام که در بر همین پاشنه می چرخد به سکانداری وزارت خارجه بازنگردد. مخالفان داخلی ظریف هم فرصت را از دست ندادند. عقده های انتخابات 92 و 96 را با خشمی که از برجام داشتند گره زدند و با الفاظی شماتت آمیز و ناسزاگونه منتشر کردند. تمسخر و تحقیر را هم چاشنی کردند تا مرهمی باشد بر همه سوختگی های بجا مانده از 92 تا 97. جواد کریمی قدوسی هم دست به جیب شد و یک جعبه شیرینی به مجلس آورد.
ظریف از چه گلایه دارد؟
وزیر خارجه را دست کم 18بار به مجلس فرا خوانده اند. تقریبا در تمام سخنرانی هایش در پارلمان با حرارت سخن گفته و توانسته است نمایندگان را قانع کند. او همچنان مدافع برجام است و بارها به مخالفان این توافق یادآوری کرده است که اگر برجام نبود قطعنامه های سازمان ملل که حتی روسیه و چین هم به آن ها رای داده اند، صدای ناقوس جنگ را تا نزدیکی مرزهای ایران شنیدنی می کرد. جنگ، اما تا لحظه ای که به وقوع می پیوندد قابل انکار است. به همین دلیل مخالفان برجام می گویند ادعای ظریف در مورد سایه جنگ، باطل است. 38 سال پیش هم حتی وقتی هواپیماهای عراقی فرودگاه مهرآباد تهران را بمباران کردند، به مخیله کمتر مسئولی می گنجید که جنگی در راه باشد. کوتاه سخن آن که باید برجام نمی بود تا تجربه می کردیم آیا 31 شهریور 59 این بار توسط ارتشی دیگر تکرار می شود؟ ظریف از همین تحلیل های غلط که نتیجه اش ناسپاسی است، دلگیر می شود. بعلاوه از برخی حرف ها که او و تیمش را در مذاکرات 1+5واداده و حتی خائن می خواند، عصبانی می شود. از سوی دیگر رفتار مدافعان پاپس کشیده برجام مانند ولایتی و محسن رضایی برایش گران تمام می شود. هنگام خروج آمریکا از برجام که می تواند از آن دستمایه ای برای حمله به ترامپ بسازد ناگهان پشت خودش را خالی می بیند. وقتی می خواهد با اروپایی ها برای بد عهدی هایشان وارد بحث شود، زیر پای خودش را سست می یابد و ... این ها همه روی هم جمع می شوند، غصه ها تلنبار می شود. نگرانی از آینده هم به آن اضافه می شود. در همین حال قصه ورود بشار اسد به تهران پیش می آید و یک ناهماهنگی که حتی می تواند در سیستم بروکراسی ایران، روزی ده ها بار تکرار شود، جرقه ای می شود برای انفجار ظریف و نتیجه اش می شود اینستاگرامی که گویا وزیر خارجه تا ساعتی قبل فقط می خواسته به روز مادر اختصاص دهد اما ناگهان در فضای سیاسی طعم آتش می گیرد و از آن دود استعفا بلند می شود.
و پایان ماجرا؟
«نه» جواب رئیس جمهور است به نامه استعفای ظریف. در گوشی شنیده می شود مرقومه ای هم از مقامات بالا برای وزیر خارجه ارسال شده است. ظریف با روحانی برای استقبال از رئیس جمهور ارمنستان روانه سعدآباد می شود. لبخندهای وزیر و رئیس جمهور می گوید دلخوری ها تمام شده است. قصه استعفا اما به نظر می آید به آن سرعتی که شکل گرفته، به سر نرسد و پایانی باز داشته باشد. مثل همه قصه های کودکانه ای که کلاغ قصه به خانه اش نمی رسد.
رئیس جمهور در پاسخ به نامه ظریف: استعفا را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم
رئیس جمهور در نامه ای ضمن مخالفت با استعفای وزیر امور خارجه تصریح کرد: از آن جا که شما را به تعبیر مقام معظم رهبری «امین، غیور، شجاع و متدین» و در خط مقدم ایستادگی در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا می دانم، پذیرش استعفای جنابعالی را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم. متن نامه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به این شرح است: «نامه استعفای مورخ ششم اسفند ماه 97 جنابعالی را دیدم. جنابعالی به حفظ شأن و اعتبار وزارت امور خارجه و جایگاه شخص وزیر امور خارجه به عنوان بالاترین مقام مسئول در اجرای سیاست خارجی کشور، قابل درک و مورد تایید اینجانب است. وزارت امور خارجه عهده دار روابط خارجی و زمینه ساز تحقق امنیت و منافع ملی است. لذا همان طور که بارها دستور داده ام تمامی دستگاه ها، اعم از دولتی و یا حاکمیتی باید در هماهنگی کامل با این وزارت در زمینه روابط خارجی باشند. از زحمات و تلاش های بی وقفه جنابعالی در دوران تصدی مسئولیت سنگین وزارت امور خارجه در دولت یازدهم و دوازدهم قدردانی میکنم و از آن جا که شما را به تعبیر مقام معظم رهبری «امین، غیور، شجاع و متدین» و در خط مقدم ایستادگی در برابر فشارهای همه جانبه آمریکا می دانم، پذیرش استعفای جنابعالی را بر خلاف مصالح کشور می دانم و با آن موافقت نمی کنم. اینجانب نسبت به فشارهای وارده به دستگاه دیپلماسی کشور، دولت و حتی رئیس جمهور منتخب مردم به خوبی آگاهم. ما به عهدی که با خدا و ملت بسته ایم تا پایان وفادار می مانیم و اطمینان دارم که به فضل الهی از این مرحله سخت عبور خواهیم کرد. موفقیت های وزارت امور خارجه فقط طی ماه های اخیر در مقابله با توطئه های آمریکا در نیویورک، وین، بروکسل، لاهه، ورشو، مونیخ و ... پیروزی های سیاسی در سطح منطقه ای و بین المللی قابل توجه بوده است. شادی و پایکوبی دشمنان قسم خورده این مردم همچون رژیم صهیونیستی از استعفای جنابعالی بهترین گواه بر موفقیت «محمد جواد ظریف» و بزرگ ترین دلیل برای استمرار فعالیت شما در سمت «وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران» است. جنابعالی مورد اعتماد اینجانب و مجموعه نظام جمهوری اسلامی و به خصوص مقام معظم رهبری هستید. شما با قوت، شجاعت و درایت به مسیر خود ادامه دهید که خداوند با بندگان صالح خود است».
واکنش سردار سلیمانی: آقای ظریف برای تامین منافع ملی کشور پیوسته اقدامات ارزشمندی را در سطوح گوناگون انجام داده است
سرلشکر سلیمانی در واکنش به استعفای وزیر امور خارجه و اظهار نظرهای پیرامون آن گفت: آقای ظریف مسئول سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران است و همواره مورد تائید و حمایت مقامات عالی نظام بوده است. در پی اعلام استعفای دکتر محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان و برخی اظهار نظرها پیرامون آن، سردار سرلشکر پاسدار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در واکنش به این موضوع گفت: حتما آقای ظریف مسئول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است و طی مدت مسئولیت در وزارت امور خارجه کشورمان همواره مورد حمایت و تائید مقامات عالی رتبه نظام، به ویژه مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) بوده و هستند. وی افزود: ایشان برای تامین منافع ملی کشور پیوسته اقدامات ارزشمندی را در سطوح گوناگون انجام داده و در مسیر مبارزه با دشمنان قسم خورده انقلاب اسلامی و ملت ایران نیزهمراهی لازم را داشته اند. سرلشکر سلیمانی با اشاره به عدم حضور ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در ملاقات اخیر رئیس جمهور سوریه با رئیس جمهور کشورمان نیز خاطرنشان کرد: در جریان سفر اخیر آقای بشار اسد به تهران و ملاقات وی با آقای دکتر روحانی رئیس جمهور محترم، برخی نا هماهنگی ها در نهاد ریاست جمهوری که مطرح هم شده، منجر به عدم حضور وزیر امور خارجه کشورمان در این ملاقات و متعاقبا گلایه مندی ایشان شده است. فرمانده نیروی قدس سپاه تاکید کرد: قرائن نشان می دهد هیچ گونه تعمدی برای عدم حضور آقای دکتر ظریف در این ملاقات نبوده است و باید تاکید کنم ایشان به عنوان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مسئول اصلی در حوزه سیاست خارجی کشور هستند. سرلشکر سلیمانی در پایان با اشاره به ذوق زدگی ضد انقلاب و دشمنان ملت ایران از این اتفاق گفت: این ذوق زدگی و سوار شدن بر موج اتفاقی که ناشی از سهل انگاری اداری است هیچ تاثیری بر اراده نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در پیشبرد اهداف و منافع ملی و نیز پیروزی درخشان جبهه مقاومت اسلامی نخواهد گذاشت و ملت با عظمت ما تحت زعامت و هدایت های مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه ای عزیز مسیر آینده روشن و تمدن ساز انقلاب و صیانت از امنیت و منافع ملی خود را با وحدت و جدیت دنبال خواهد کرد.
ظریف پس از رد استعفایش از سوی روحانی: دغدغه ای جز دفاع از منافع ملی و حقوق ملت شریف ایران در عرصه بین المللی نداشته ام
ظریف در پستی اینستاگرامی نوشت که دغدغه ای جز اعتلای سیاست خارجی و دفاع از منافع ملی و حقوق ملت شریف ایران در عرصه بین المللی نداشته است. به گزارش انتخاب، ظریف نوشت: «از محبت های سخاوتمندانه و حمایت های بی دریغ مردم عزیز و دلاور ایران، نخبگان ارجمند و مسئولین محترم در طول دوران خدمت گذاری بسیار سپاسگزارم. عمری است که دل در خدمت این مرز بوم و بزرگ دارم و به عنوان خدمتگزاری کوچک، هیچ دغدغه ای جز اعتلای سیاست خارجی و اعتبار وزارت امور خارجه به عنوان مسئول پیشبرد سیاست خارجی و خط مقدم دفاع از منافع ملی و حقوق مردم شریف ایران در عرصه بین المللی نداشته ام. امیدوارم وزارت امور خارجه با همکاری و همدلی همگان و درایت، هدایت و نظارت مقام معظم رهبری و ریاست محترم جمهوری، بتواند کلیه مسئولیت های خود را در چهارچوب قانون اساسی، قوانین کشور و سیاست های کلی با اقتدار و صلابت به انجام رساند».
منبع: روزنامه خبرجنوب
2027
کپی شد