به گزارش دریافتی ایرنا از روابط عمومی جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس، جمیله کریمی ادامه داد:بایدهای انقلاب اسلامی راه‌های بسیار روشنی را به روی جامعه زنان گشوده است و مسئله انقلاب به خودی خود روحیه مطالبه گری را در جامعه ارتقا بخشید.
وی که در نشست هم اندیشی فعالان سیاسی و اجتماعی زنان شیراز به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن و مادر با موضوع 'زنان در چهل سالگی انقلاب' سخن می گفت، افزود: سطح سواد زنان از زمان انقلاب تاکنون افزایش یافته است؛ بدین معنا که در اوایل انقلاب میزان سواد زنان 30 درصد و در حال حاضر این میزان به 85 درصد رسیده است.
کریمی گفت: زنان ایرانی در کسب تحصیلات دانشگاهی بسیار موفق عمل کرده اند و حدود 65درصد از جامعه آنان موفق به تحصیل در دانشگاه‌ها شده اند.
وی با اشاره به اینکه گسترش شهرنشینی و افزایش آگاهی موجب بهبود مطالبه‌گری در جامعه زنان می‌شود، اظهار داشت: پیشرفت تکنولوژی و افزایش رسانه های ارتباط جمعی نیز موجب افزایش آگاهی بیشتر زنان و دسترسی آن‌ها به اطلاعات شده است.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس گفت: با این حال هشت سال جنگ تحمیلی سرعت رشد و تغییرات در جامعه را به شدت تحت تاثیر قرار داد و پس از جنگ نیز تأکید بیشتر بر بازسازی اقتصادی بود؛ افزون بر این، عدم شکل گیری و ضعف نهادهای مدنی و کم تجربگی جامعه زنان باعث شد زمینه مناسبی برای تحقق مطالبات زنان مهیا نشود.
وی عنوان کرد: این شرایط باعث شد که بایدهای انقلاب و نگاه حضرت امام (ره) به موضوع زنان به برنامه راهبردی تبدیل نشود.
کریمی ادامه داد: در دولت اصلاحات مطالبات زنان پر رنگ تر شد و نهادهای مدنی شکل گرفتند و با وجود آنکه این شکوفایی در دوره بعدنه تنها استمرار نداشت، بلکه با تنگناهایی نیز مواجه شد، مجددا در دولت تدبیر و امید از سر گرفته شد.
وی افزود: تشکل‌های زنان در دولت اصلاحات آمارهای بیشتری را به خود اختصاص دادند اما این نهادهای مدنی رویکرد برنامه ای نداشتند و بخش عمده از اتفاقاتی که در حوزه زنان رخ داد به واسطه بانوانی بود که در بدنه دولت حضور داشتند.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش فارس در ادامه با اشاره به حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی و سیاسی گفت: بدنه اجتماعی توانمندی زنان را پذیرفته است و انتخاب زنان در شوراهای شهر و روستا این رویکرد جامعه را تایید می‌کند؛ اما هم برخی افراد متنفذ همچنان به توانمندی زنان در خور شأن آنها باور ندارند و هم خود زنان به پشتیبانی دولت مردان اعتماد ندارند.
وی اضافه کرد: نهادهای مدنی زنان باید در تولید برنامه و اجرایی کردن آن به بازسازی این اعتماد کمک کنند.
وی همچنین گفت: در تبیین سیره حضرت زهرا (س) باید به این نکته توجه کرد که سیره پیامبر (ص) و ائمه و اولیای الهی دو بخش دارد، یکی روش که مشمول زمان و مکان است و نمی‌توان به آن توسل جست و دیگر ارزش‌های اخلاقی ، تربیتی و اجتماعی که جاودانه و ورای زمان و مکان هستند.
کریمی ابراز داشت: درحال حاضر متاسفانه به علت رویکرد ظاهری که نسبت به سیره حضرت فاطمه (س) وجود دارد، ارزش های وجودی آن حضرت در قالب شکل ظاهری و روش‌هایی که زمان را بر نمی تابد خلاصه می شود که چنین رفتارهایی یا ریشه در تحجر دارد یا عوامفریبی و ریاست.
دبیر جمعیت زنان مسلمان نواندیش منطقه فارس با تاکید بر اینکه فاطمه زهرا (س) با سیاست‌ ورزی خود مبنای رفتارهای مدنی، مسالمت آمیز و گفت و گو را بنیان نهاد، ابراز داشت: مثال بارز این رفتار روش مناظره ایشان در باز پس گیری فدک است که مبتنی بر استدلال و مبانی حقوقی است و مصداق عینی بنیانگذاری حقوق شهروندی به شمار می رود.
عضو شورای منطقه حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در ادامه با بیان اینکه حضرت زهرا (س) به گریه ما نیاز ندارد، گفت: باید بتوانیم از رفتارها و آموزه های زندگی ایشان به منظور دستیابی به زندگی انسانی مبتنی بر معرفت، آرامش و رفاه برای خود و همگان بهره گیریم.
وی ابراز امیدواری کرد جامعه بتواند نگاه محتوایی به زندگی حضرت را جایگزین نگاه ظاهری کند و همچنین دیدی واقع‌بینانه منطبق با نیاز زمان به سیره حضرت فاطمه (س) و اولیای الهی مورد توجه قرار گیرد.
7375 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.