به گزارش ایرنا عباس کشاورز، پنجشنبه در بازدید از شماری از مزارع زیر کشت صیفی در استان فارس، بیان داشت: خشکسالی های پیاپی و کمبود منابع آب در ایران ایجاب می کند که بهره برداران و کشاورزان به سمت کشت های گلخانه ای هدایت شوند.
وی، کشت های نشایی را در کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی موثر دانست و گفت: هم اینک کشت نشایی پنبه، سبزی، صیفی و ذرت در گلخانه ها شروع شده و این مهم می تواند به بهبود تولید محصولات کشاورزی کشور نیز کمک کند.
این مقام مسئول ادامه داد: به سبب اینکه آب مهمترین نهاده مصرفی در کشاورزی است، هوشمندسازی آبیاری از جمله برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است و کمیته هایی نیز برای توسعه این اقدام در این وزارتخانه ایجاد شده است.
کشاورز، گفت: یکی از اهداف سفر به استان فارس، بررسی نحوه توزیع نهاده‌ها در شرایط کنونی تحریم هاست و با مدیریت خوب اعمال شده در این استان، نهاده‎ها با قیمت مناسب و به خوبی در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی بیان کرد: همچنین تدابیر اتخاذ شده در استان فارس در زمینه کشت محصولات صیفی زیر پلاستیک، آبیاری نواری (میکرو)، مالچ (خاکپوش) زیر پلاستیک، کشت نشایی و تولید خارج از فصل، افزون برصرفه ‎جویی در مصرف آب در تنظیم بازار نیز توانسته سودمند باشد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: اگر چه مدیریت مصرف نهاده‎ها و کنترل علف‌های هرز در مزارع استان فارس در حال بهبود است اما به دلیل مشکلات کمبود آب و تغییرات اقلیمی، باید برای پایدار کردن کشاورزی، تلاش بیشتری برای ارتقای بهره‏‌وری آب و افزایش درآمد کشاورزان صورت گیرد.
کشاورز، همچنین با اشاره به اجرای طرح آزمایشی مرکز بین المللی تحقیقات ذرت، گندم و سیستم های زراعی (سیمیت) در شهرستان داراب، گفت: فعالیت این مرکز جهانی برای اجرای طرح امنیت غذایی کشورمان از شهریور 97 آغاز شده و هدف آن افزایش محصول گندم به میزان 25 درصد در مزارع دیم و 35 درصد در مزارع آبی کشور است.
معاون امور زراعت وزیرجهاد کشاورزی، در سفر به استان فارس با حضور در شهرستان‎های لار، لامرد، داراب و مُهر در جنوب این استان، کشت‌های صیفی و نحوه توزیع نهاده‎ها را بررسی کرد.
ع.پ /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.