ساختمان ‌پایگاه انتقال خون بنی هاشمی جهرم در منزل خیر جهرمی حاج سید جمال بنی هاشمی ایجاد شده و این نیکوکار منزل خود را به اداره انتقال خون جهرم با هدف خدمت به شهروندان اهدا کرد.
15 آذر گروهی از شهروندان در تماس با خبرنگار ایرنا اعلام کردند که با مراجعه به پایگاه انتقال خون بنی‌هاشمی شهر جهرم شاهد بسته ‌بودن این مرکز بوده‌اند و نتوانسته‌ اند در ساعات عصر که اکثر قشر کارمند و کارگر و شهروندان متقاضی اهدای خون هستند به این اقدام نیکو عمل کنند.
یکی از شهروندان اعلام کرد: ما جهرمی‌ها کم ‌کم داریم عادت به خبرهای تعطیلی و انتقال ادارات عادت م یکنیم؛ خبرهایی که می گوید چه نشسته‌ اید می‌خواهند فلان پادگان، دانشگاه علوم پزشکی‌، پتروشیمی، دانشگاه دولتی شهرتان و... را تجمیع یا تعطیل کنند و ببندند.
او ادامه داد: این روزها اما خبر‌ نامبارک تعطیلی پایگاه انتقال خون بنی‌هاشمی جهرم که مرکزی اهدایی خیرین و‌ از مراکز فعال خونگیری استان فارس است به گوش می‌رسد.
یک شهروند دیگر گفت: حفظ پایگاه انتقال خون بنی هاشمی با توجه به بیماران نیازمند به خون فراوان در شهرستان جهرم، پوشش فراشهرستانی و‌ البته حضورش در مرکز شهر جهرم اهمیت فراوان دارد.

** بودجه و پول نیست
رئیس اداره انتقال خون شهرستان جهرم به ایرنا گفت:اداره کل انتقال خون استان فارس به علت مشکلات بودجه‌ای خواستار تعطیلی پایگاه بنی هاشمی شده است‌ زیرا این پایگاه تاکنون نتوانسته 6 ماه حقوق پزشک این مرکز و اضافه کار و مأموریت همه پرسنل و نیز 2 ماه حقوق نیروهای طرحی را پرداخت کند.
دکتر عبدالرحمان محتشمی ‌فر دوشنبه افزود:مسئولان جهرم از جمله امام جمعه ، نماینده مردم جهرم در مجلس، فرماندار ویژه این شهرستان مخالف تعطیلی پایگاه انتقال خون بنی هاشمی هستند و حتی علیرضا صحراییان فرماندار ویژه شهرستان جهرم، دستور بازگشایی پایگاه انتقال خون بنی‌هاشمی از یکشنبه را داده است.
محتشمی ابراز کرد:خبر تعطیلی پایگاه انتقال خون خیرساز بنی‌هاشمی در شبکه‌های اجتماعی با ناخرسندی مردم مواجه خواهد شد، هم ما و هم مردم خواهان رسیدگی هر چه سریعتر مسئولان مربوط برای رفع این معضل با توجه به وجود آمار بالای بیماران نیازمند به خون از جمله 350 بیمار خاص این شهرستان و بیش از 500 تخت فعال بیمارستانی در این شهرستان و شهرستان قیر خواهیم بود که تأمین خون این مجموعه‌ها به عهده پایگاه انتقال خون جهرم است.
محتشمی‌ فر اضافه کرد: دو مرکز انتقال خون جهرم فقط در ماه‌های محرم و صفر دو سال اخیر پذیرای بیش از 2هزار نفر از شهروندان اهداگر بودند.
وی اهدای خون برای بیمارانی که نیاز دائم به خون دارند را ضروری دانست و بیان داشت: اهدای خون به بیماران تالاسمی، سرطانی، دیالیزی و بیمارانی که نیاز دائم به خون دارند بسیار مفید و ضروری است.
رئیس پایگاه انتقال خون جهرم گفت: ماهانه به ‌طور متوسط یک‌هزار و 300 نفر برای اهدای خون به پایگاه‌های انتقال خون جهرم مراجعه می‌کنند و مراکز سیار خونگیری جهرم نیز به طور مرتب به شهرها و روستاهای همجوار سفر می‌کنند.
محتشمی فر اضافه کرد: ضمن قدردانی از حساسیت و دلسوزی مردم شریف شهرمان و نیز حمایت‌های معاونت محترم استاندار و فرماندار ویژه شهرستان جهرم و خبر نگاران دلسوزی که با دلسوزی و حساسیت ویژه اخبار و مشکلات ادارات را منعکس می‌کنند از عموم شهروندان عزیز برای اهدای خون و رونق بخشیدن به هر دو مرکز خونگیری شهرستان به ‌ویژه پایگاه بنی‌هاشمی، دعوت می‌کنیم.

** تاریخچه پایگاه انتقال خون جهرم
پایگاه انتقال خون جهرم در سال 1362 با 22 نیروی رسمی فنی و اداری با واحدهای فنی اهداکنندگان، فرآورده‌ها، آزمایشگاه و واحدهای اداری شروع به کار کرد.
به دلیل آنچه مناسب نبودن فضای فیزیکی نامیده شد، یکی از خیرین جهرمی به نام مرحوم حاج نصرالله رحمانیان، قطعه زمینی به مساحت 496 متر مربع در بلوار شهید مطهری روبه‌ روی بیمارستان استاد مطهری به انتقال خون جهرم در سال 1371 اهدا کرد که در این زمین با همکاری خیرین و کمک ستادی استانی پایگاه مرکزی انتقال خون جهرم در سه طبقه و زیرزمین ساخته شد.
این ساختمان با تجهیزات مربوط در سال 1373 با 750 متر مربع زیر بنا به بهره‌برداری رسید.
در ادامه به دلیل مراجعه زیاد مردمی و بازهم کمبود فضای فیزیکی به ‌ویژه فضای نامناسب واحد اهداکنندگان و نیز انبار مرکزی و کمبود فضای پارکینگ، قطعه زمینی به مساحت 560 متر مربع در جنب ساختمان مرکزی توسط خیر جهرمی، مرحوم حاج نجات‌الله رحمانیان در سال 1378 به انتقال خون جهرم اهدا شد که ابتدا در طبقه همکف انبار مرکزی و سالن همایش و مکانی برای نصب موتور سردخانه به مساحت 280 مترمربع با کمک خود خیر و نیز بودجه استانی ساخته شد.
در طبقه همکف نیز سالن 280 متری واحد اهداکنندگان با کمک دو خیّر جهرمی حاج عبدالرسول کاظمی و سکینه رنجکش با هزینه ای بالغ بر 6 میلیارد ریال ساخته شد و در سال 1394 به بهره برداری رسید.

**منزل بنی هاشمی تبدیل به پایگاه انتقال خون
به دلیل تقاضای مردمی و اینکه پایگاه مرکزی از مرکز شهر فاصله حدود 6 کیلومتر داشت و مراجعه مردمی جهت اهدای خون به‌ویژه شیفت عصر با مشکلاتی همراه بود، با تلاش و پیگیری مدیر پایگاه و همت والای خیّر جهرمی،حاج سید جمال بنی هاشمی، منزل مسکونی به مساحت 321 متر مربع در دو طبقه همکف و اول با مساحت 325 مترمربع زیر بنا در سال 1392 واقع در میدان شهدا- خیابان 17 شهریور در مرکز شهر به انتقال خون جهرم اهدا شد که با حضور مسئولین استانی و شهرستانی و خیرین در سال 1393 به نام مرکز خونگیری بنی‌هاشمی در شیفت عصر با واحد اهداکنندگان و خونگیری شروع به فعالیت کرد.
در حال حاضر این پایگاه وظیفه تأمین خون بیمارستان‌های استاد مطهری، پیمانیه جهرم، خاتم‌الانبیاء شهرخفر و امام محمد باقر(ع) شهرستان قیر با بیش از 500 تخت فعال و بالغ بر 350 بیمار خاص و فعالیت کلیه بخش‌های جراحی عمومی و مغز واعصاب، ارتوپدی، اورولوژی، زنان، چشم،ENT داخلی، قلب، ICU،CCU ، اطفال و اورژانس را به عهده دارد و در آینده نزدیک با راه‌اندازی بیمارستان قلب جهرم، بیمارستان فوق تخصصی جهرم و نیز بیمارستان سیمکان، کار تأمین خون این بیمارستان‌ها نیز به عهده خواهد داشت.
با تعطیل شدن پایگاه انتقال خون خیّرساز بنی‌هاشمی مشخص نیست اهداف این پایگاه محقق خواهد شد یا خیر.
شهرستان جهرم در ‌ 193کیلومتری جنوب شرق شیراز قرار دارد.
9910 / 1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.