به گزارش ایرنا، غلامرضا انصاری، سه شنبه در نخستین همایش ملی صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی در شیراز افزود: بهترین حضور ما در منطقه می تواند با لشکر مهندسان صدور خدمات فنی و مهندسی شکل گیرد و کارهایی که در هر نقطه ای از کشورهای اطراف نشان داده می شود به عنوان کارهای نمونه مهندسان ایرانی باشد.
او ادامه داد: ما نقش بزرگی در ثبات کشورهای همسایه از جمله سوریه داشته ایم و امروز باید در توسعه این کشورها هم از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی نقش موثری داشته باشیم.
وی، سال 2018 را سالی سخت در حوزه اقتصاد جهانی دانست و بیان کرد: هرچند این سال با رشد اقتصادی هم همراه بوده اما این اتفاق با تلاش های بسیار و بحران های ارزی در آمریکای لاتین و غرب آسیا و همچنین درگیری های بین چین و آمریکا در حوزه اقتصادی روی داده است.
انصاری گفت: این سال برای اقتصاد جهانی سالی بسیار سخت و بی ثبات بود که منشاء این بی ثباتی ها بر اساس اجماعی که دنیا به آن رسیده، ترامپ رئیس جمهوری آمریکا است.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان اظهار داشت: شاید این سیاست کلان آمریکا است که می بیند که رقبایی مانند چین در حال عبور از مرزهای خود هستند و دستاوردهای فنی و تکنولوژی آنها بسیار رشد کرده و احساس خطری است که آمریکایی ها از رشد رقبای خود می کنند.
انصاری افزود:برای ایرانی ها هم این سال، سال بدعهدی آمریکایی ها در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بود که با وجود همه مشکلات به سرمنزل مقصود رسیده بود و دستاوردهایی داشت، هرچند به دلیل برخی بد سلیقگی ها و کج فهمی ها نتوانستیم از این فرصت آنگونه که باید استفاده کنیم تا اینکه در اردیبهشت امسال ترامپ از برجام خارج شد و تحریم های ظالمانه آمریکا بازگشت.
او گفت: این تحریم ها بر همه ما تاثیر گذاشته و همه باید بکوشیم که تاثیر این تحریم ها به حداقل برسد و تنها راه پایان دادن به این تحریم ها مقاومت در مقابل آنها است و تسلیم شدن راه پایان دادن تحریم ها نیست.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان ادامه داد: شناخته ترین راه نجات از تحریم ها تلاش برای یافتن راه تولید بیشتر، صادرات بیشتر و کم کردن مصرف و کنترل انرژی است.
انصاری گفت: ایران باید سرمایه گذاری بسیاری در حوزه صدور کالا و همچنین خدمات کند و ما هیچ راهی نداریم جز اینکه به دنبال بازارهای جدید در منطقه خود و دیگر مناطق باشیم.
او افزود: امروز هیچ کشوری مهمتر از عراق برای ایران نیست، در زمینه های سیاسی، مسائل فرهنگی، خدمات فنی و مهندسی و خدمات صدور کالا، عراق کشوری مهم برای ما است و تردد حدود 6 میلیون زائر بین 2 کشور بیانگر این اهمیت است و بنابراین برای صدور خدمات فنی و مهندسی باید توجه ویژه به کشور عراق داشته باشیم.
وی گفت:ملموس ترین نوع کار اقتصادی با کشورعراق درحال حاضرحوزه خدمات فنی ومهندسی است،شرکت های فنی و مهندسی زیادی از ایران به عراق رفته اند و پروژه های زیادی گرفته اند که دچار ضرر و زیان شده اند که باید تحت حمایت دولت قرار گیرند تا بتوانند روی پای خود بایستند.
انصاری ادامه داد: ما نیاز داریم امروز که با توجه به منابع ارزی که در خارج داریم با روش های نو بتوانیم راههای استفاده از این منابع را پیدا کنیم.
وی اظهار داشت: ما در ماه های آینده منابع ارزی در کشورهایی مانند کره جنوبی، ژاپن، هند، چین و روسیه خواهیم داشت و باید فکر کنیم که اولا چگونه می توانیم در این منابع تحرک ایجاد کنیم و دوم این منابع را در زمینه توسعه زیرساخت های داخل و صدور خدمات فنی و مهندسی به هر یک از این کشورها به کار گیریم که این نیاز به فکر کردن و پیدا کردن راه های جدید مالی دارد به نوعی که نیاز به نقل و انتقال ارزی نداشته باشیم.
او گفت: همچنین باید بتوانیم از ایرانیان خارج از کشور به خوبی استفاده کنیم، آنها در شرایط تحریم می توانند در پیدا کردن راهکارها و حل کردن مسائل صادرات و واردات بسیار کمک کنند.
وی، ضمن تاکید بر لزوم ایجاد تشکل های صادراتی در کشور گفت: یکی از مشکلات ما در دیگر کشورها این است که فعالیت برخی صادر کنندگان ما در آن کشورها تداوم ندارد و این تشکل ها باید بتوانند برای صادرات پشتوانه باشند.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه کشورمان افزود:امروز اکثر کالاهای ایرانی در کشورهای اطراف ما و در کشورهایی مانند هند و ترکیه خواهان دارد اما گلایه آن کشورها این است که ما با صادر کنندگان شما قراردادی می بندیم اما بعد از یک مدت کوتاه ارتباط آنها با ما قطع می شود.
6122 /1876
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.