به گزارش ایرنا، رئیس بنیاد نخبگان فارس سه شنبه 27 آذرماه در آیین تقدیر از پژوهشگران برتر فارس با بیان اینکه بودجه این بنیاد در کشور تنها 55 میلیارد تومان است، اظهار داشت: 30 مرکز این بنیاد در کشور وجود دارد که این بودجه برای فعالیت‌های آن ها کافی نیست.
حبیب شریف بیان کرد: از همین رو با راه‌اندازی سازمان مردم نهاد فعال در عرصه‌های پژوهشی با عنوان با عنوان مجمع خیرین نخبه پرور برخی از کمبود‌های مالی را جبران می‌کنیم.
وی یکی از دلایل تشکیل این سازمان مردم نهاد (سمن) را بورسیه کردن دانش آموزان نخبه عنوان کرد.
رئیس بنیاد نخبگان فارس گفت: این سمن جوایزی را با نام و عنوان پنج تن از نامداران عرصه علم در نظر گرفته است که یکی از این جایزه‌ها در علم شیمی به نام جایزه پروفسور حبیب فیروزآبادی است.
شریف بیان کرد: این جایزه به منظور تکریم و الگوسازی از نخبگان، شخصیت های علمی و افراد صاحب نام و هم چنین ایجاد روحیه تلاش و خودباوری در میان اساتید، دانشجویان و پژوهشگران، به نام افراد حقیقی و حقوقی خوش نام و دارای سابقه درخشان در زمینه های علمی اعم از حوزوی و دانشگاهی، فرهنگی و اجتماعی تعریف شده است.
وی ادامه داد: این جایزه متناسب با رشته تخصصی افراد، به متولدین استان فارس و یا دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاه های استان فارس که در یک کارگروه تخصصی واجد شرایط این جوایز شناخته شوند اعطا می شود.
رئیس بنیاد نخبگان فارس با بیان اینکه این جایزه هر سال به برترین دانشجوی دکتری شیمی آلی اهدا خواهد شد، ادامه داد: این دانشجو باید در کارگروه تعریف شده در مجمع خیران حایز بیشترین امتیاز از نظر فعالیت های علمی و آموزشی شود.
در ادامه این مراسم، لوح و تندیس نخستین جایزه پروفسور فیروزآبادی از دستان این استاد پیشکسوت دانشگاه شیراز به حسین ثابت سروستانی، از اهالی شهرستان سروستان فارس اهدا ‌شد. این پژوهشگر جوان در رشته شیمی تاکنون 15 مقاله علمی نگاشته است و 10 طرح ثبت شده دارد.
پرفسور فیروزآبادی استاد و محقق برجسته با افزون بر 300 مقاله علمی، محقق و شیمیدان برجسته کشوری منتخب انجمن شیمی ایران، برنده جایزه اول خوارزمی، برنده جایزه سازمان همکاری اسلامی (Comstech)، عضو دائم فرهنگستان علوم کشورهای در حال توسعه ( TWAS) ، بنیانگذار نخستین انجمن دانش آموختگان دانشگاه شیراز، چهار دوره ریاست انجمن شیمی ایران، ویراستار مجله معتبر بین المللی انجمن شیمی ایران برای مدت بیش از هفت سال بوده است.
کمیته توسعه علوم و فنون سازمان همکاری اسلامی (کنفرانس اسلامی سابق) در سال 2005 این شیمیدان ایرانی را به عنوان دانشمند سال جهان اسلام انتخاب کرد.
فیروزآبادی همچنین در سومین دوره انتخاب چهره های ماندگار کشور، به عنوان چهره علمی ماندگار معرفی شد و هم اینک عضو وابسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و در زمره دانشمندان برتر دنیاست
برنامه های گرامیداشت هفته پژوهش در استان فارس از 24 آذرماه آغاز شده است و تا 30 آذرماه ادامه دارد.
7375/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.