چهارشنبه 16 آبان ماه همزمان با 28 صفر سالروز وفات این الگوی تقوا و پیام آور رحمت برای مردم جهان است.
کافی است نزدیک به آغاز محرم شویم تا شهرها غرق در اندوه شوند اما با پایان یافتن دهه اول محرم اندوه و رخت عزا از شهر و دل مردم جدا نمی شود؛ اربعین میعادگاه دوباره ای برای تجدید پیمان است و بعد از این مناسبت حزن انگیز، 28 صفر و رحلت نبی مکرم اسلام است که باز شور را بر دل و دل را پر غم می کند.
چه هم زمانی زیبایی است از سویی رحلت پیامبر بزرگ اسلام و شهادت نوه ایشان امام حسن مجتبی (ع) و از سویی دیگر شهادت هشتمین اختر تابناک عصمت و طهارت امام رضا علیه السلام است که حال و هوای اربعین را دوباره زنده می کند.
در این مناسبت، هر گوشه از کشور را که نگاه کنید مردمی را می بینید که در تکاپو هستند؛ گویی عشق به این خاندان خستگی نمی شناسد.
بیراهه نیست که شیخ اجل سعدی شیرازی چنین زیبا سروده است:
سعدی اگر عاشقی کنی و جوانی/ عشق محمد بس است و آل محمد (ص)

** 28 صفر روز نبوت و امامت است
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره گفت: 28 صفر مصادف با رحلت نبی مکرم اسلام (ص) و امام حسن مجتبی (ع)، روز نبوت و امامت است و پس از این روز نیز سالروز شهادت امام رضا (ع) است.
حجت الاسلام و المسلمین علی اکبر کلانتری افزود: می توان گفت این ایام بهترین فرصت برای مرور بر جایگاه نبوت و امامت و نیز مطالعه جنبه های مختلف شخصیتی، سیاسی و اخلاقی پیامبر بزرگ اسلام است.
وی اضافه کرد: این که گفته می‌شود پیامبر اسلام الگو است ایشان از تمام جهات الگو بوده‌اند هم در بعد شخصی و هم در بعد خانوادگی و همچنین در ابعاد حقوقی برای امت اسلام قابل اقتدا هستند و هم مردم و هم مسئولان باید نگاهی کلی بر سیره نبی مکرم اسلام داشته باشند و با تکیه بر رفتار ایشان سیره رفتاری پیامبر (ص) را در جامعه پیاده کنند.
وی عنوان کرد: «أَشدّاءُ عَلَی الکُفّار رُحَماءُ بَینَهُم» تفسیری است که از پیامبر در قرآن شده است و این آیه نشان دهنده این است که هم در جنبه اقتدار، شجاعت و شهامت و هم از جنبه صلح و همزیستی مسالمت آمیز با امت های مختلف پیامبر اسوه بوده اند.
کلانتری اضافه کرد: تنها اگر همین یک موضوع را مورد توجه قرار دهیم در خواهیم یافت که در زمان پیامبر عظیم الشان اسلام حقوق بشر اقلیت ها و پیروان ادیان گوناگون رعایت می شد و این در حالی است که برخی اندک پیروان ادیان دیگر انواع ظلم را بر پیامبر روا کردند با این حال ایشان با پیروان اهل کتاب در صلح و محبت و آرامش زندگی کردند و بسیاری نیز به دین مبین اسلام گرویدند.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت: آرامشی که در زمان پیامبر (ص) بر مدینه حاکم بود نیز می تواند برای جامعه امروزی الگو باشد تا بتوان در جهت اصلاح جامعه و هم زیستی مسالمت آمیز اقدام کرد.

** مکتب پیامبر (ص) از بین برنده خلاهای جامعه بشری است
مدیرکل تبلیغات اسلامی فارس نیز معتقد است: خلا بزرگ جامعه بشری، مشکلات اخلاقی و بحران هویت است و منبعی از مکتب پیامبر اسلام برای معرفی عرفان دینی و معرفی الگوی اخلاقی در زندگی فردی و اجتماعی بهتر سراغ نداریم.
حجت الاسلام محمد صادق محرابی افزود: هدف دین مبین اسلام هدایت جامعه بشری به سمت کمال بوده است و هرچه قدر بتوانیم این دین را به مردم معرفی کنیم مردم بیشتر به این اسلام علاقه مند خواهند شد.
وی اظهار داشت: ابعاد زندگی پیامبر از کودکی تا میانسالی، آیین همسرداری، جهاد، مردم داری، سعه صدر و اخلاق نیکوی ایشان درس های بزرگی است که نیاز جامعه امروزی بوده و باید در اجتماع نهادینه شود.
محرابی در خصوص معرفی هرچه بهتر پیامبر (ص) نیز عنوان کرد: با توجه به فرصت های فضای مجازی، امکانات جدیدی برای معرفی بهتر حضرت محمد (ص) و دین اسلام فراهم است و می توان با استفاده از فضاهایی نظیر سایت و رسانه ها پیامبر (ص) را که پیامبر صلح و مهربانی است را به جامعه بشری بیشتر معرفی کرد.
او یادآور شد: دین ما کامل ترین دین و پیامبر ما پیامبر صلح، رحمت و مهربانی است؛ اسلام نیز دین، دانش و معرفت است که برای همه ابعاد فردی و زندگی اجتماعی انسان توصیه و برنامه دارد.
هرچه قدر که از سجایای پیامبر صلح و مهربانی بگوییم باز هم «اینجا برای از تو نوشتن هوا کم است.»
ع. پ/6033/2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.