به گزارش خبرنگار ایرنا، در این رقابت ها که شامگاه یکشنبه در بوداپست مجارستان پایان یافت تیم ملی ایران بدترین نتایج تاریخ کشتی را گرفت و با یک مدال برنز که آن هم «مهدی علیاری» با حاضر نشدن حریفش گرفت، در رده یازدهم ایستاد و سهمیه جام جهانی 2019 کشتی را که ایران نامزد میزبانی بود از دست داد.
اگرچه برخی از کشتی گیران ایران در برابر حریفانی که مدال طلای المپیک، جهان و حتی آسیا را داشتند کشتی های خوبی را به نمایش گذاشتند اما به نظر می رسد که هم کشتی آزاد و هم کشتی فرنگی که بدترین نتایج با چهار مدال برنز گرفتند نیاز به یک بازنگری اساسی هم از نظر کادر فنی و کشتی گیران و هم از نظر بودجه و بازی های تدارکاتی دارد.
محمد علی گرایی دارنده نشان برنز جهانی 2017 پاریس و طلای آسیایی 2018 جاکارتا در رقابت های جهانی مجارستان در وزن 72 کیلو گرم به روی تشک رفت که در این وزن 29 کشتی گیر حضور داشتند که برخی از آنها هر کدام چندین مدال رنگارنگ جهانی و المپیک در کارنامه داشتند که نشان از سخت بودن این وزن را می داد.
با این وجود به نظر می رسد که اگر تیم کشتی ایران با تدارکات بهتری راهی این دیدارها شده بود مقامی بهتر از یازدهم کسب می کرد.
محمد علی در این وزن در نخستین مبارزه خود با نتیجه سه بر یک دائه کیون پارک از کره جنوبی را شکست داد و در دور دوم با نتیجه هفت بر 2 از سد مورات داگ از ترکیه گذشت و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد.
این کشتی گیر شیرازی در مرحله نیمه نهایی مقابل رسول چونایف آذربایجانی دارنده مدال طلای جهان و برنز المپیک با نتیجه نزدیک چهار بر پنج شکست خورد و متاسفانه با شکست چونایف در مرحله نیمه نهایی برابر فرانک استابلر قهرمان جهان از آلمان، نماینده کشورمان از دور مسابقات حذف شد.
در نهایت، در وزن 72 کیلوگرم فرانک استابلر از آلمان اول شد، بالینت کورپاسی از مجارستان رتبه دوم را کسب کرد و رسول چونایف از آذربایجان هم سوم شد و محمد علی گرایی هم در این وزن رتبه نهم کسب کرد که با مدال برنز سال 2017 جهانی فاصله زیادی دارد و کسب این نتیجه نیاز به کار کارشناسی دارد و آیا این که، این کشتی گیر شایسته در عرض یک سال دچار افت شده؟ آیا حریفان قوی شده اند و یا کشتی گیران ما خوب تغذیه نمی شوند و خوب هم تمرین نمی کنند؟
اما محمدرضا گرایی دارنده مدال برنز بازی های آسیایی 2018 جاکارتا که جوانتر از محمد علی است می تواند در صورتی که خوب حمایت شود به مدال های ارزشمند جهانی و المپیک دست یابد.
محمدرضا در رقابت های 2018 جهانی مجارستان در وزن 67 کیلوگرم به روی تشک رفت، در این وزن که 33 کشتی گیر با کار نامه قهر مانی المپیک، جهان و طلای اروپا حضور داشتند کار را برای این کشتی گیر آینده دار شیرازی سخت کردند.
او پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه هفت بر صفر و ضربه فنی مصطفی محمد از مصر را شکست داد و در دور سوم شماگی بولکوادزه دارنده مدال برنز المپیک و قهرمان زیر 23 سال جهان از گرجستان را با نتیجه چهار بر چهار متوقف کرد و با قانون اینکه کشتی گیری که آخرین امتیاز را کسب کرده ،برنده این دیدار شد و راهی مرحله یک چهارم نهایی شد.
گرایی در این مرحله برابر میرجان شرماخانبت قزاقی با نتیجه 9 بر صفر مغلوب شد و با توجه به شکست این کشتی گیر مقابل حریف روس، گرایی از دور رقابت ها حذف شد.
اشکانی سرمربی تیم ملی در باره علت ناکامی کشتی گیران به ایرنا گفت: ما در حال گذار با رویکرد پشتوانه سازی و ورزش پاک هستیم و برای تکرار موفقیت دهه قبل، نیازمند زمان و برنامه کلان هستیم که این موضوع از سال گذشته آغاز شد و توانستیم در مسابقات جهانی سال 2017 پاریس سه نشان برنز بگیریم. اما امسال، مشکلات عدیده ای گریبان گیر تیم های ملی کشتی شد.
وی گفت: مسائل اقتصادی سبب شد در بیشتر تورنمنت های بین المللی پیش بینی شده نتوانیم حضور داشته باشیم تا کشتی گیرانی همچون پژمان پشتام، شهاب قورجیلی، سعید عبدولی و مسلم نادری خادم و گرایی ها نتوانند عملکرد بهتری داشته باشند.
اشکانی افزود: فاصله اندک بازی های آسیایی تا رقابت های جهانی نه تنها برای محمدعلی گرایی، حسین نوری، مهرداد مردانی، شرایط خوبی ایجاد نکرد بلکه تمامی ورزشکاران آسیایی شرکت کننده در مسابقات جهانی هم شرایط بهتری نداشتند.
سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی اظهار داشت: این تیم ملی پارسال در پیکارهای جهانی نایب قهرمان شد اما هیچ اتفاقی چه از نظر تشویق، تجلیل و یا توجه بیشتر به تیم ملی، رخ نداد و حتی بودجه مصوب فدراسیون کشتی هم کاهش یافت.
رقابت های کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی جهان طی روزهای سوم تا ششم آبان ماه در شهر بوداپست مجارستان برگزار شد و تیم ایران توسط «مهدی علیاری» در وزن 97 کیلوگرم صاحب مدال برنز شد.
در پایان این رقابت ها، تیم روسیه با 178 امتیاز، مقتدرانه به عنوان قهرمانی رسید و تیم های مجارستان و ترکیه به ترتیب با 75 و 60 امتیاز دوم و سوم شدند. تیم ایران نیز با 39 امتیاز در جایگاه یازدهم قرار گرفت.
7368/ 2027
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.