مجموعه جهانی تخت جمشید که در 200 سال اخیر مورد توجه گردشگران، پژوهشگران و باستان شناسان داخلی و خارجی است این روزها از نداشتن یک طرح جامع مرمتی رنج می برد و به اعتقاد کارشناسان حوزه میراث فرهنگی و گردشگری تا زمانی که این طرح آماده نشود رفت و آمد و ابراز تمایل باستان شناسان و مرمتگران خارجی بی نتیجه و البته مقطعی باقی می ماند.

معاون میراث فرهنگی کشور بر این باور است که تخت جمشید شاهکار معماری ضد زلزله ایران است و هخامنشیان با دانش جدید حفاظت و مرمتی که داشتند این بنای سنگی را ساختند اما به گفته کارشناسان بین المللی حوزه میراث فرهنگی هم اکنون این اثر جهانی نیازمند مراقبت و حفاظت بیشتر است و شاهد این ادعا هم تمایل مرمتگران و باستان شناسان کشورهایی چون ایتالیا، فرانسه و حتی ژاپن است.

با این که محموعه جهانی تخت حمشید در یک قرن اخیر بار ها و بارها مورد مرمت قرار گرفته اما هنوز از نداشتن یک طرح جامع مرمتی رنج می برد و آن طور که مدیر این مجموعه به خبرنگار ما گفت: تهیه این طرح کار ساده ای نیست و زمان بر است ولی با این حال هر قسمت از این بنای جهانی نیازمند مرمت و حفاظت بوده طرحی برای آن آماده شده و فعالیتی هم صورت گرفته.

حمید فدایی تاکید کرد: هر بنایی که در تخت جمشید است و نیازمند مرمت باشد در اولویت قرار می گیرد و کارشناسان این مجموعه طرحی برای آن آماده می کنند و سپس عملیات اجرای آنجام می شود.

مدیر پایگاه میراث جهانی پارسه- پاسارگاد اضافه کرد: هم اکنون کارگاه های مرمتی بسیاری در این میراث جهانی تخت جمشید برپاست به طور مثال مرمت سنگ و بناهای خشتی مجموعه در دستور کار است که مرمت و حفاظت هر یک از این مجموعه ها بدون داشتن طرح مرمتی امکان پذیر نیست.

فدایی افزود: مجموعه جهانی تخت جمشید نیازمند یک طرح جامع و کامل مرمتی است اما این موضوع به مطالعات و پژوهش های گسترده ای نیاز دارد و کاری زمان بر است.

به گفته وی مستند نگاری و تهیه طرح مرمتی لازم است اما تامین اعتبارات در این رابطه نیز باید صورت گیرد.

 

46

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 1041170
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.