به گزارش ایرنا یدالله رحمانی، پنجشنبه در همایش روز جهانی استاندارد در شیراز افزود: اگر به این مهم توجه نشود و این کار را در اتاق های دربسته و در چارچوب تعاریف خود انجام دهیم، آن استاندارد، استاندارد قابل قبولی نخواهد بود و نسبت به آن اعتماد وجود نخواهد داشت.
وی ادامه داد: سازمان ملی استاندارد و مجموعه های استانی آن باید زمینه را برای ایجاد اعتماد متقابل بین تولید کنندگان و مصرف کنندگان فراهم کند همچنین از نظرها و ایده های تولید کنندگان در تدوین استانداردها بهره بگیرد.
او اظهار داشت: اگر نشان استاندارد بر روی کالایی درج می شود آن کالا باید بتواند نظر مصرف کننده را جلب کند نه اینکه تولید کننده، کالایی را با علامت استاندارد اما بدون کیفیت لازم در اختیار مشتری قرار دهد.
رحمانی بیان کرد: بی شک انجام چنین کاری اعتماد مصرف کننده را به نشان استاندارد کاهش می دهد و باعث می شود که از میزان اعتماد به کالاهای استاندارد با کیفیت نیز کاسته شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری فارس افزود: فرآیند صدور پروانه استاندارد نیز باید به کوتاه ترین حد ممکن برسد تا تولید کننده بتواند کالای تولیدی خود را در بازار عرضه و مصرف کننده نیز با اعتماد و اطمینان بیشتر نسبت به تهیه آن کالا اقدام کند.
رحمانی، با اشاره به تحریم های دشمنان و جنگ اقتصادی شکل گرفته علیه کشورمان بیان داشت: در چنین شرایطی باید در کنار رعایت قوانین و مقررات، از سختگیری های بی جا نسبت به بخش تولید پرهیز شود تا در روند تولید خلل ایجاد نشود.
وی گفت: هم اینک پنج هزار واحد تولیدی فعال در فارس وجود دارد که از این تعداد بیش از چهار هزار و 200 واحد زیر نظر سازمان صنعت، معدن و تجارت و مابقی زیر نظر سازمان جهاد کشاورزی این استان فعالیت دارند.

** جایگاه کالای ایرانی در جهان حفظ شود
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی فارس هم، با اشاره به اینکه، استانداردها، معیارها و اسنادی هستند که تولید کننده باید آنها را قبول داشته باشد، اظهار داشت: این استانداردها باید ابتدا تدوین شود و نسبت به آن اجماع وجود داشته باشد.
مرتضی رهنما افزود: باید با رعایت و معیارهای تولید به سمتی حرکت کنیم که جایگاه و حیثیت کالای ایرانی در جهان حفظ شود و اعتماد مردم به کالای تولید داخل افزایش یابد.
وی ادامه داد: مصرف کننده انتظار دارد کالایی را که خریداری می کند بتواند پاسخگوی نیازها و انتظارات او باشد و اگر خسارتی در اثر استفاده از آن کالا به او وارد شد بتواند از طریق یک مجموعه پیگیری کند.
او اظهار داشت: تولید کننده نیز انتظار دارد که جلو عرضه کالاهای بی کیفیت و غیر استاندارد گرفته شود و دولت از کسانی که تولید پاک دارند حمایت کند.
مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی فارس اضافه کرد: اگر استاندارد نباشد کار بسیار پیچیده و مشکل خواهد شد و هر کس می تواند ادعا کند که کالایی که تولید می کند باکیفیت است.
در این همایش از شماری از واحدهای تولیدی نمونه استان فارس در زمینه رعایت استاندارد تجلیل شد.
چهاردهم اکتبر (بیست و دوم مهرماه) به عنوان روز جهانی استاندارد نامگذاری شده است.
6122 /6118
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.