مکان: میانمار/ منبع: خبرگزاری آسوشیتدپرس

 

به گزارش جماران، «مین آنگ هلینگ» فرمانده کل ارتش میانمار از روز جشن نیروهای مسلح استفاده کرد تا بار دیگر به معترضان هشدار دهد از برگزاری تظاهرات خیابانی خودداری کنند.

مین آنگ هلینگ، فرمانده کل ارتش میانمار در نطقی تلویزیونی به معترضان در خصوص خطر اصابت گلوله هشدار داده است.

فرمانده کل ارتش میانمار همچنین در این سخنرانی که به مناسبت روز نیروهای مسلح به طور زنده پخش می ‌شد، بار دیگر وعده داد که انتخاباتی تازه در این کشور برگزار خواهد کرد. او اما زمان دقیقی برای برگزاری انتخابات آینده اعلام نکرد.

ارتش پس از به دست گرفتن قدرت در این کشور کشور وعده داد که به مدت یک سال قدرت را در دست بگیرد.

روز نیروهای مسلح یادآور آغاز مقاومت نظامی میانمار در برابر اشغال ژاپن در سال 1945 است.

در این رژه معمولا مقامات سایر کشورها نیز شرکت می کنند. با این حال، به نظر می ‌رسید که «الکساندر فرمین» معاون وزیر دفاع روسیه تنها مقام خارجی است که در مراسم امسال حضور یافته است.

آمریکا و انگلیس و اتحادیه اروپا در واکنش به کودتای نظامی تحریم ‌هایی را علیه حکومت نظامی این کشور اعمال کرده‌ اند.

در سال ‌های اخیر روابط نظامی و دفاعی روسیه و میانمار رشده کرده بود. درهمین زمینه مسکو سربازان میانمار را آموزش داده و به این کشور سلاح ارسال کرده است.

مین آنگ هلینگ در اظهارات امروز خود بار دیگر از تصمیم خود برای به دست گرفتن قدرت دفاع کرد و هشدار داد که «اقدامات خشونت آمیز بر ثبات و امنیت کشور تاثیرگذار است».

او اضافه کرد که ارتش به علت اقدامات غیرقانونی «حزب اتحادیه ملی دموکراسی» و «آنگ سان سوچی» ناچار شد قدرت را در دست بگیرد.

همزمان با برگزاری جشن روز نیروهای مسلح، دستکم چهار تن از معترضان به دست نیروهای امنیتی در شهر «یانگون» کشته شدند.

معترضان در حالی فراخوان ‌هایی برای یک تظاهرات بزرگ منتشر کرده بودند که پیشتر نظامیان هشدار داده بودند که هر تجمعی با قوه قهریه مواجه خواهد شد.

از زمان کودتای نظامی یکم فوریه در این کشور، بیش از 320 نفر به ضرب گلوله کشته شده اند.

یک سخنگوی حکومت نظامیان در میانمار مدعی شد که 164 معترض و 9 مامور امنیتی در جریان اعتراضات پس از کودتا کشته شده ‌اند. این در حالی است که به گفته فعالان حقوق بشر، آمار «واقعی» کشته‌ شدگان بسیار بالاتر از آمار رسمی و موارد ثبت‌ شده است.

داده ‌های گردآوری ‌شده توسط گروه ‌های مدافع حقوق بشر همچنین نشان می ‌دهد تقریبا 90 درصد کشته ‌شدگان به ضرب گلوله از پا درآمده ‌اند و یک چهارمِ این تعداد نیز از ناحیه سر هدف شلیک گلوله قرار گرفته‌ اند.

یک شاهد عینی گفت به ‌دلیل ازدیاد نیروهای امنیتی، جابجایی اجساد کشته‌ شدگان غیرممکن است.

حزب اتحادیه ملی دموکراسی به رهبری سوچی در آبان ماه توانسته بود با کسب 83 درصد از آرا در انتخابات پارلمانی به پیروزی برسد.

ارتش با مخدوش دانستن انتخابات، برگزارکنندگان آن را به تقلب متهم کرده بود و خواستار تعویق گشایش دوره جدید مجلس بود که قرار بود دوشنبه آغاز به کار کند.

از زمان وقوع کودتای نظامی در روز 1 فوریه (13 بهمن) و برکناری آنگ سان سوچی تقریبا 3000 معترض بازداشت، متهم یا محکوم شده ‌اند، از جمله سوچی که در نخستین روز کودتا به همراه تعداد کثیری از سیاستمداران دولت منتخب مردم بازداشت و به فساد مالی و دریافت رشوه متهم شده است.

شش هفته پس از روی کار آمدن نظامیان میانمار، دولت موازی غیرنظامی متشکل از قائم مقام و دیگر مقامات ارشد حزب «لیگ ملی دموکراسی» به رهبری آنگ سان سوچی، با انتشار بیانیه‌ ای در شبکه اجتماعی فیس بوک موجودیتش را اعلام کرد.

اعضای این دولت موازی که هم ‌اکنون در خفا به سر می ‌برند، بر حق قانونی مردم برای دفاع از خود تاکید کرده‌ اند.

«توماس اندروز» گزارشگر ویژه حقوق بشر میانمار در سازمان ملل به ‌تازگی در بیانیه‌ ای هشدار داد که «وضعیت میانمار رو به وخامت است» و تاکید کرد «بدون واکنش قاطع جامعه بین ‌المللی و حمایت موثر از مردم این وضعیت بدتر خواهد شد».

میانمار تا سال 2011 و آغاز اصلاحات به دست نظامیان اداره می‌ شد.

 

مکان: میانمار

منبع: خبرگزاری آسوشیتدپرس

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
4 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.