مکان: اکوادور/ منبع: شبکه الجزیره
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، اجساد در خیابان یا در داخل خانه ها رها شده اند و به تدریج متلاشی می شوند: این وضعیت شهر «گوایاکیل» در اکوادور است. گورستان ها و سردخانه ها جوابگوی این تعداد تلفات نیستند و دولت فقط می تواند برای تهیه تابوت کمک کند. اوضاع در این منطقه، پیش از آنکه حتی شیوع کرونا به اوج خود برسد، فاجعه بار است.
یک شهروند گوایاکیل می گوید: آنها این افراد را رها کرده اند تا بمیرند بدون اینکه به آنها کمک کنند و وقتی می میرند آنها را به خانواده هایشان تحویل می دهند. این وحشتناک است.
از اول مارس، کرونا به سرعت در کشورهای آمریکای لاتین شیوع یافت. در برزیل، کشوری که تاکنون بیشترین تلفات کووید19 را در بین این کشورها داشته است، سرحلقه های مواد مخدر در نواحی زاغه نشین وضعیت قرنطینه برقرار کرده اند این بدان علت است که رئیس جمهور هنوز به منظور حفظ اقتصاد، از اقدام جدی در این خصوص خودداری می کند.
در مکزیک، دولت و مردم به نظر می رسد به شکلی خطرناک به اهمیت رعایت فاصله اجتماعی و تست کرونا بی توجهند. حتی با وجود اینکه موارد آلودگی به این ویروس همچنان رو به افزایش است.
اما تصویر در آرژانتین، شیلی، پرو، کلمبیا، پاراگوئه و بیشتر کشورهای آمریکای مرکزی متفاوت است: آنها مرزهای خود را بسته اند و ارتش در خیابان هاست تا بر اجرای قرنطینه کامل با محدود نظارت داشته باشد و سرعت گسترش این عفونت را کند سازد.
برای مثال در پرو، برای دور نگه داشتن مردم در خیابان ها، روز بیرون آمدن مردان و زنان برای خرید را تفکیک کرده اند.
«آلیسیا بارسِنا» دبیر اجرایی مکزیکی اِکلاک (کمیسیون سازمان ملل برای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب) می گوید: ما ظرفیت مقابله با این بحران را نظیر کشورهای توسعه یافته نداریم. چه از نظر سیستم درمانی و چه از نظر دسترسی به این سیستم. فقط 34 درصد از افرادی که بسیار فقیر به شمار میروند به آنچه ما آن را حمایت اجتماعی می خوانیم، دسترسی دارند. بقیه به هیچ چیزی دسترسی ندارند.
آنچه این مشکل را کشورهای آمریکای لاتین شدیدتر می کند، موضوع جمعیت متراکم شهرهای آن و فقر گسترده در شهرهای بزرگ است که شیوع بیماری ها را تسهیل می کند.
اما این منطقه با مشکل بزرگتری مواجه است. حفظ قرنطینه طولانی در بسیاری از شهرها غیرممکن است، زیرا 58 درصد از مردم در کشورهای آمریکای لاتین مانند این دستفروش ها، کارهای غیررسمی دارند و یا باید در خانه بمانند و از گرسنگی بمیرند یا بیرون بیایند و بخت زنده ماندن خود را با وجود ویروس بیازمایند.
در بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین، بیمارستان ها با کمبود ماسک و ونتیلاتور مواجهند. دستکم 14 میلیون نفر بیکار شده اند و با توجه به اینکه تا نقطه اوج شیوع کرونا هنوز سه هفته دیگر مانده است، این کشورها ممکن است با تلفاتی بی سابقه و ویرانی مواجه باشند.
مکان: اکوادور
منبع: شبکه الجزیره