گزارش جی پلاس/ محققان به تازگی کشف کردند؛
دستکاری ژنتیکی؛ دوپینگ جدیدی که "WADA" هم آن را تشخیص نمی دهد!
دانشمندان، روشی ابداع کردهاند که با بازنویسی کدهای ژنتیکی، تشخیص دوپینگ در بدن ورزشکاران دشوار و حتی غیرممکن است!
به گزارش سرویس علم و فناوری جیپلاس؛ تصور میکنید ورزشکاران متقلب هرگز موفق نبودهاند؟ تعدادی از آنها از جمله لنس آرمسترانگ هفت مرتبه در «دوچرخهسواری تور دو فرانس» برنده شد. مانی رامیرز برنده دو دوره برنده مسابقات قهرمانی بیسبال جهان شد و بن جانسون نیز یک بار توانست برنده مدال طلای المپیک دو سرعت شود.
اما در نهایت مقامات به تقلب آنها و استفاده از داروهای نیروزا پیبردند و آنها را جریمه کردند. با وجود این، برخی ورزشکاران هم نجات پیدا کردند و کسی متوجه تقلب آنها نشد. دانشمندان به تازگی گفته اند: در آیندهای نه چندان دور ورزشکاران میتوانند بدون این که کسی متوجه شود، از داروهای نیروزا برای برنده شدن استفاده کنند به طوری که کسی متوجه این کار نشود!
محققان نام این روش را دوپینگ ژنتیکی گذاشتهاند! آنها در این شیوه جدید، کدهای ژنتیکی ورزشکار را از طریق تغییرات ژنتیکی بازنویسی میکنند و ویرایش ژنتیکی انجام میدهند. این بدان معناست که ورزشکاران در آینده میتوانند با ویرایش ژنتیکی برنده میدان شوند!
دانشمندان به عنوان مثال برای تغییر ژنهای گیاهی از نوعی ویروس برای تزریق ژن مفید استفاده میکنند. آنها در تئوری میتوانند چنین فرآیند مشابهی را برای بهبود ژنتیک ورزشکاران مورد استفاده قرار دهند. محققان، ویروسی را داخل یک ژن تزریق میکنند که بدن را به تولید پروتئین اریتروپوتئین ترغیب میکند. این پروتئین کار اکسیژن رسانی را به بافت انجام میدهد.
تشخیص تزریق این پروتئین ساده است و کارشناسان با آزمایشهایی که انجام میدهند به راحتی میتوانند وجود آن را شناسایی کنند. اما تشخیص حجم بالای این پروتئین که بدن تولید میکند بسیار دشوارتر است.
مقامات مسئول برای شناسایی آن به بررسی کپیهای بیشتری از این ژن در خون و سایر نمونههای بیولوژیکی بدن ورزشکاران نیاز دارند. این کار در صورتی امکانپذیر است که آنها به کدهای ژنتیکی تغییریافته ورزشکاران آگاه باشند.
برخلاف تغییر ژنتیک که شامل افزودن ژنهاست، ویرایش ژنتیکی تنها روی برش و الحاق ژنهایی تمرکز میکند که فرد از قبل داشته است. ژن ویرایش شده ورزشکار، هیچ ژن اضافی ندارد که مقامات بتوانند آن را پیداکنند.
به گزارش جی پلاس؛ آژنس ضددوپینگ جهان برای مقابله با این مساله، از تمام ورزشکاران المپیک خواسته تا کپی تمام کدهای ژنتیکی خود را ثبت کنند. البته این کار، مانع از تغییرات ژنتیکی درتمام ورزشها نمیشود زیرا محققان پیش از اعمال تغییرات ژنتیکی در انسانها، به کپیهای کد ژنتیکی هر ورزشکار نیاز دارند.
دیدگاه تان را بنویسید