دانشمندان توانستند اسکلت صورت 28 هزار ساله متعلق به یک مرد را که صورتش مملو از تومورهای برجسته بود، بازسازی کنند.
به گزارش سرویس علم و فناوری جیپلاس، محققان توانستند راز یکی از اجداد قدیمی انسان را که 28 هزار سال پیش زندگی میکرد، کشف کنند. صورت این مرد پوشیده از برجستگیهایی بوده که بزرگترین آنها روی پیشانی قرار داشته است.
محققان با مطالعه روی این اسکلت یافت شده دریافتند که این برجستگیهای صورت، تومورهای خوشخیمی بوده که به دلیل نوعی بیماری ژنتیکی موسوم به «نوروفیبروماتوز» ایجاد شده است. این بیماری ژنتیکی باعث تشکیل تومورهای خوشخیمی در سیستم عصبی میشود و نقاط توموری را روی پوست ایجاد میکند.
باستانشناسان اسکلت این مرد را موسوم به «کرومانیون 1» که حدود 28 هزار سال پیش میزیست، در کنار سه اسکلت دیگر در سال 1868 در غار Eyzies در جنوب غربی منطقه «دوردوین» فرانسه کشف کردند. جمجمه این مرد زائده بزرگی روی پیشانی خود داشته که تشکیل آن به بیماری نوروفیبروماتوز برمیگردد. این تومورها استخوان را تخریب کرده است. کانال گوش چپ او به دلیل وجود یکی از همین تومورها آسیب دیده است.
گروهی از محققان پس از گذشت 150 سال از کشف این اسکلت و با توجه به شناخت بیماری او، توانستند چهره این مرد میانسال باستانی را به طور واقعی بازسازی کنند. بازسازی چهره او توموری بزرگ را روی پیشانی و تومورهای پراکنده و کوچکتری را در نقاط مختلف صورت نشان میدهد که بیشترین پراکندگی آنها در اطراف دهان، بینی و چشمها بوده است.
«کرومانیون»ها مردمانی بودهاند که در عصر پارینهسنگی در اروپا زندگی میکردند. اسکلت کرومانیونها در بین اولین فسیلهای کشف شده انسان بودهاند. آنها بدنهای ماهیچهای و قدرتمند داشتهاند و دانشمندان معتقدند که قدی بین 166 تا 171 سانتیمتر داشتهاند.
پیشانی آنها صاف بوده، استخوان پیشانی کوچکی داشتند و صورتهای آنها کوتاه و پهن بوده است. کرومانیونها اولیت انسانهایی با چانه برجسته بودهاند. با توجه به جمجمه آنها، ظرفیت مغز آنها کمی بزرگترت از متوسط مغز انسانهای امروزی بوده است. مهرههای گردنی در برخی از آنها به دلیل آسیب وارده به گردن دچار همجوشی شدهاند.