دانشمندان قرار است به زودی با استفاده از ذرات شبیه ویروس، اقدام به تولید واکسن سرطان کنند که با سرطان در حیوانات مقابله میکند.
به گزارس سرویس علم و فناوری جیپلاس؛ محققان همواره به دنبال آن بودهاند که بتوانند واکسنی را برای جلوگیری از ابتلا به سرطان تولید کنند که بتواند واکنش ایمنی بدن را در برابر سلولهای تومور فعال کند.
محققان دانشگاه ایالتی میشیگان با استفاده از ذراتی شبیه ویروس که به مبارزه با سرطان در حیوانات کمک میکند، اقدام به تولید واکسن سرطان کردهاند. مؤسسه ملی سرطان جایزه 2/4 میلیون دلاری را برای مهندسازیسازی واکسن سرطان برای حیوانات به محققان این دانشگاه اعطا کرده است.
در حالی که این واکسن در ابتدا در برابر سلولهای سرطانی در حیوانات مورد آزمایش قرار خواهد گرفت، محققان امیدوارند که در نهایت بتوانند راهی درمانی را برای انسانهای مبتلا به سرطان تولید کنند.
سلولهای سرطانی با پنهان کردن پروتئینهایی که میتوانند باعث شروع واکنشهای ایمنی شوند، سیستم ایمنی بدن را سرکوب میکنند بنابراین درمان سرطان معمولا دشوار است. این واکسن با دو بخش اصلی با این پدیده مقابله میکند.
یک بخش، ذرات Qβ است که ذراتی شبیه ویروس بوده و مانند پرچمی قرمز برای سیستم ایمنی محسوب میشود. دومین بخش نیز شامل آنتیژنهای کربوهیدراتی مرتبط با تومور (TACAs) است که ساختارهایی منحصربه فرد بوده و در بسیاری از سلولهای سرطانی بروز میکنند اما در سلولهای سالم سرو کله آنها پیدا نمیشود.
زمانی که ذرات Qβ و TACAs به یکدیگر متصل میشوند، به سلولهای ایمنی یاد میدهد که آنها هر چیزی را با TACAs پیدا میکنند، خطرناک بوده و باید نابود شود. از نظر تئوری، باید ایمنی سلولهای ضد تومور را ایجاد کرد.
هیچ جنگندهای بهتر از سیستم ایمنی برای بیماری وجود ندارد. داروها و سایر درمانها قادرند سلولهای سرطانی را پشت سربگذارند و دیگر چیزی برای مبارزه با عود بیماری باقی نمیماند. ساخت این واکسن سرطان رشد تومور سرطانی را کاهش میدهد.
به گزارش جی پلاس؛ محققان ساختار ذرات Qβ را مطالعه خواهند کرد تا بتوانند این ساختار را به منظور کاهش تشکیل آنتیبادیهای سمی و تقویت سلولهای نابودگر سرطان تغییر دهند. دانشمندان علاوه بر تلاش بیرای تولید واکسن سرطان، از روشهای دیگری نیز به دنبال مقابله با سرطان هستند به عنوان مثال، از سلولهای بنیادی به عنوان ابداع درمانهای شخصی استفاده میکنند. واکسن مشابه دیگری نیز در مرحله آزمایشهای انسانی قرار دارد که عملکرد آن به RNA وابسته است.