تیم کوک، رئیس اپل، با اشاره به گسترش فناوری در مدارس و وابسته شدن دانشآموزان به فناوریهای روز معتقد است که باید محدودیتهایی در استفاده از فناوری در مدارس وضع شود. او به صراحت بیان کرده است که تمایلی ندارد که خواهرزادهاش از شبکههای اجتماعی استفاده کند.
به گزارش سرویس علم و فناوری جیپلاس؛ تیم کوک روز گذشته در کالج «هارلو» اسکس، درباره شبکههای اجتماعی اظهاراتی را بیان داشت. این کالج یکی از 70 مؤسسه در اروپاست که برنامه درسی جدیدی را تحت عنوان «Everyone Can Code» (همه میتوانند برنامهنویسی کنند) اپل را جزء برنامههای آموزشی خود گنجانده است.
کوک گفت: «من به استفاده بیش از حد از فناوری اعتقادی ندارم. من به این باور ندارم که اگر همیشه از فناوری استفاده کنیم موفق خواهیم شد. من هرگز به دنبال چنین چیزی نبودهام. فناوری حتی در درسهایی که باید به کمک کامپیوتر انجام شوند، مانند طراحی گرافیکی، نباید تسلط داشته باشد و باید سلطه فناوری را از بین ببریم».
هنوز مفاهیمی باقی ماندهاند که بتوان درباره آنها حرف زد و آنها را درک کرد. آیا در درس ادبیات هم میتوان تا حد زیادی از فناوری بهره برد؟ احتمالا خیر. این مدیر 57 ساله اپل میگوید: «ما ویرانههای اپل را بعد از مرگ استیو جابز در سال 2011 جمع کردیم. این کمپانی به شدت به کودکانی که خارج از کلاسهای درس هستند اهمیت میدهد».
کوک بیان داشت: «من فرزندی ندارم اما یک خواهرزاده دارم که در استفاده از فناوری برای او محدودیتهایی ایجاد کردهام. چیزهایی هست که من اجازه استفاده از آنها را به او نمیدهم. مثلا دوست ندارم در شبکههای اجتماعی فعالیت داشته باشد».
تیم کوک در سال 1960 در موبیل، در آلاباما متولد شد. او کارگر بارانداز بود و در کنار آن در یک داروخانه کار میکرد. او پیش از آنکه جابز در سال 1997 از او بخواهد که به اپل ملحق شود، در IBM (شرکت ماشینآلات بینالمللی کسبوکار) فعالیت میکرد.
عنوان می شود: کوک به شغلش علاقهمند بود و با هدف و شعار «خدمت به بشریت» وارد اپل شد. او بعد از 15 سال جست و جو سرانجام به چیزی که میخواست رسیده است.
کوک در سال 2007 مدیر عامل ارشد اپل شد. به مرور مسئولیتهای مختلفی را در این شرکت بر عهده گرفت تا اینکه استیو جابز در سال 2011 از دنیا رفت و کوک تمام مسئولیت مدیر اجرایی را عهدهدار شد.
او تاکنون از ابتکارات کمپانی اپل در زمینه سلامت، زبالههای الکترونیک و انرژیهای تجدیدپذیر و نیز پروژههای برنامهنویسی آموزشی اپل حمایت کرده است. واحد درسی برنامهنویسی که به طور یک ساله در کالج هارلو اجرایی شده، با هدف آموزش مهارتهای محاسباتی به دانشجویان از طریق استفاده از بازیها، درسها و مواد تعاملی، صورت گرفته است.
در این واحد درسی، به هر دانشجو آیپدی به همراه اپلیکیشنها و ابزارهای لازم داده میشود و استاد، آنها را در درک مفاهیم برنامهنویسی راهنمایی میکند. دانشآموزان و دانشجویان پیشرفت خود را در طول ترم مشاهده میکنند و در انتهای سال بازخورد آن را دریافت میکنند.
کوک معتقد است: «اگر جای انتخاب داشتم، یادگیری برنامهنویسی را جایگزین یادگیری زبان میکردم. زیرا از نظر من برنامهنویسی از زبان خارجی مهمتر است. البته میدانم که مردم با نظر من مخالفاند اما برنامهنویسی زبان جهانی است و از طریق آن میتوانید با 7 میلیارد نفر مکالمه کنید».
مدیرعامل اپل اعلام کرد که این کمپانی در پنج سال آینده حدود 30 میلیارد دلار برای ایجاد 20 هزار شغل جدید هزینه میکند.