ساخت دستگاه جراحی آب مروارید توسط محققان ایرانی
محققان کشور موفق به ساخت دستگاه جراحی آب مروارید (فیکو ویترکتومی مدل مروارید) شده اند که امکان صادرات به سایر کشورها را دارد.
به گزارش جی پلاس، محمدرضا محمد؛ مدیرعامل شرکت تولید کننده دستگاه جراحی آب مروارید با بیان اینکه این دستگاه در گروه دستگاههای جراحی چشم قرار میگیرد، گفت: این دستگاه قابلیت انجام جراحی و خارج کردن آب مروارید با استفاده از روش فیکو، ویترکتومی قدامی (تخلیه زجاجیه) بهوسیله پروب ویترکتومی با مکانیزم رفت و برگشتی، قطع خونریزی با روش الکتروکوتر فرکانس بالا را دارد.
وی افزود: در شرایط طبیعی، عدسی شفاف است، اشعههای نور از آن عبور کرده و بر روی شبکیه متمرکز شده و تصویر واضحی را ایجاد میکند. کدر شدن این عدسی شفاف آب مروارید نامیده میشود.
تولید کننده این دستگاه، اظهار داشت: جراحی خارج کردن آب مروارید با استفاده از روش فیکو یکی از کاربردهای این دستگاه است. در این روش از یک برش کوچک در کنار قرنیه برای برداشتن آب مروارید استفاده میشود که این روش در حال حاضر در دنیا جهت درمان آب مروارید متداول است.
محمد افزود: کار دیگر این دستگاه ویترکتومی است؛ برداشت زجاجیه با استفاده از پروب ویترکتومی که بهوسیله دستگاه فیکو یا ویترکتومی فعال میشود، جراحی ویترکتومی نامیده میشود.
وی ادامه داد: به هنگام جراحی، سوزن پروب ویترکتومی از شکاف کنار قرنیه وارد محفظه خلفی میشود؛ با راهاندازی پروب، وکیوم داخل پروب باعث میشود ذره کوچکی از زجاجیه به داخل شکاف سوزن پروب کشیده شود. هوای فشرده پالسی و عکسالعمل فنر پروب، سبب ایجاد حرکت رفت و برگشتی تیغه پروب شده که این حرکت باعث بریده شدن این ذره از زجاجیه میشود.
وی با بیان اینکه قطع خونریزی یکی دیگر از کاربردهای این دستگاه است گفت: در طول عمل جراحی و با توجه به ایجاد برش و سایر عملیاتهای جراحی تهاجمی، ممکن است خونریزیهای جزئی به وجود آید که فرآیند انعقاد به قطع خونریزی کمک میکند. مروارید پلاس از روش الکترو کوتر بای پلار جهت قطع خونریزی استفاده میکند. انعقاد بای پلار یکی از قدیمیترین شیوهها است که روش اعمال سیگنال الکتریکی فرکانس بالا را جهت قطع خونریزی بهکار میگیرد. به دلیل ماهیت سیگنال فرکانس بالا، جریان فقط در ناحیه بین تیغههای پنس برقرار شده و تنها ناحیه تحت درمان در معرض این جریان الکتریکی قرار میگیرد.
تولیدکننده این دستگاه با اشاره به روش تولید این محصول عنوان کرد: مروارید پلاس دستگاهی با ابعاد cm ۳۵×۲۱×۵۰ و وزن ۱۴ کیلوگرم که شامل قطعات مکانیکی، پنوماتیکی و الکترونیکی است. تمامی قطعات بهصورت مستقیم و یا بهوسیله قطعه نگهدارنده بر روی شاسی مونتاژ شدهاند و در انتها، شاسی بهوسیله قطعات بدنه محصور میشود .
وی در رابطه با بازار مصرف این محصول نیز گفت: برای صادرات طبق قرارداد با یک شرکت ترکیه ای متعهد به تولید و فروش حداقل ۱۳ دستگاه تا پایان سال ۲۰۱۷ و ۱۷ دستگاه تا پایان سال ۲۰۱۸ شدیم که این قرارداد بعد از این مدت قابل تمدید است .
محمد اظهار کرد: برای صادرات این دستگاه از صندوق حمایت از صنایع توسعه الکترونیک صحا مورد حمایت قرار گرفتیم.
دیدگاه تان را بنویسید