رونمایی از فضاپیما ناسا که می تواند مدار سیارک ها را تغییر دهد
ناسا، فضاپیمایی طراحی کرده که میتواند با یک سیارک برخورد کرده و مسیر آن را تغییر دهد.
به گزارش جی پلاس، دانشمندان امیدوارند این سامانه که "دارت"(Dart) نام گرفته در سال 2022 به اولین هدف سیارکی خود برخورد کند.
دارت نخستین ماموریت ناسا برای نشاندادن توان انسانها جهت مقابله با یک سیارک، تغییر دادن مدار آن و در نهایت محافظت از زمین در مقابل برخورد این اجرام کیهانی با زمین در آینده است.
هدف فضاپیمای "دارت" سیستم سیارکی به نام "دیدیموس" (Didymos) است که در سالهای 2022 با فاصله 11 میلیون کیلومتر از کنار زمین عبور خواهد کرد.
"دیدیموس" نامی یونانی برای واژه"دوقلو" است زیرا این جرم کیهانی در واقع یک سیستم دوگانه سیارکی است و دارای دو سیارک است. یکی از این اجرام Didymos A نام دارد که اندازه آن حدود 7800 متر است و سیارک کوچکتر که حول آن مدارگردی میکند، نیز Didymos B نام دارد و اندازه آن 1600 متر گزارش شده است.
دارت به اندازه یک یخچال است و با سرعتی 9 برابر سرعت یک گلوله یعنی 5.955 کیلومتر در ثانیه به سیارک کوچکتر یعنی Didymos B برخورد خواهد کرد.
دانشمندان ناسا از سال 2003 در حال بررسی این سیستم سیارکی هستند و Didymos A یک شی صخرهای است و ساختار آن به سیارکهای دیگر شباهت دارد. با این حال، ترکیب Didymos B ناشناخته است اما اندازه آن مانند سیارکهای دیگر است و میتواند در صورت برخورد با زمین اثرات منطقهای ایجاد کند.
پروژه "دارت" گامی اساسی در اثبات تواناییهای انسان در محافظت از سیاره زمین در مقابل برخورد سیارکها به شمار میآید.
دیدگاه تان را بنویسید