ایران در جایگاه نخست رشد تولید مقالات برتر در جهان
دکتر محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر افزود: بر اساس گزارش این پایگاه در سال ۲۰۱۵ تعداد مقالات برتر کشور ۲۲۲۲ مورد گزارش شده است. بنابراین رشد کشور از لحاظ تعداد مقالات برتر به ۴۱ درصد رسید.
به گزارش جی پلاس، دکتر دهقانی افزود: بر این اساس، ایران در بین ۲۵ کشوری که بیشترین تعداد مقالات برتر دنیا را در سال ۲۰۱۶ تولید کرده اند، رتبه نخست را از لحاظ تولید مقالات یک درصد برتر کسب کرده است.
دهقانی اظهار داشت: مقالات یک درصد برتر که به آنها مقالات برتر نیز گفته می شود، یک درصد از مقالات دنیا را شامل می شوند، اما همین مقالات ۱۸ درصد از استنادهای دنیا را کسب کرده اند. به عبارت دیگر این گروه از مقالات بیش از هر مقاله ای در دنیا مورد استفاده سایر پژوهشگران در اقصی نقاط جهان قرار می گیرند.
وی گفت: فهرست مقالات یک درصد برتر هر دو ماه یکبار روزآمد می شود و تنها مقالاتی که هنوز از لحاظ تعداد استنادهای دریافتی در دسته مقالات یک درصد برتر دنیا قرار گرفته باشند در این فهرست باقی می مانند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: بعد از جمهوری اسلامی ایران، هند با ۲۱ درصد بیشترین رشد دنیا را از لحاظ تعداد مقالات یک درصد برتر داشته است. برزیل با ۱۶ درصد و لهستان با ۹ درصد رشد در جایگاه های بعدی سوم و چهارم قرار گرفته اند.
وی خاطرنشان کرد: سایر کشورهای دنیا بین ۵ تا ۱۹ درصد رشد منفی داشته اند. در این فهرست کشورهای عربستان سعودی و سنگاپور بیشترین رشد منفی را داشته اند که مقدار آن منفی ۱۸ و ۱۹ درصد است.
سرپرست ISC ادامه داد: تعداد مقالات برتر کشور در سال ۲۰۱۶ به ۳۱۲ مورد رسید. در مقایسه با سایر کشورها از لحاظ تعداد مقالات یک درصد برتر، کشور در جایگاه ۲۱ دنیا قرار گرفته است. تنها دو کشور ایران و عربستان سعودی از بین کشورهای اسلامی و منطقه در بین ۲۵ تولید کننده برتر دنیا قرار گرفته اند.
وی گفت: بنابراین در سال ۲۰۱۶ ایران چه در منطقه و چه در بین کشورهای اسلامی از لحاظ تعداد در رتبه نخست منطقه و جهان اسلام از لحاظ حجم مقالات یک درصد برتر قرار گرفته است. عربستان سعودی بعد از جمهوری اسلامی ایران و در جایگاه ۲۲ دنیا قرار دارد.
دهقانی افزود: آمریکا با تولید ۶۳۶۷ مقاله برتر بیشترین تعداد مقالات یک درصد برتر دنیا را تولید کرده است. بعد از این کشور چین با تولید ۲۹۳۵ مقاله جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است. انگستان، آلمان، فرانسه، کانادا، استرالیا و ایتالیا در مرتبه های بعدی از این لحاظ قرار دارند.
دیدگاه تان را بنویسید