بیخوابی خطر ابتلا به سکتههای قلبی و مغزی را افزایش می دهد؟
کمتر کسی را می توان یافت که به اهمیت خواب مناسب بر سلامت جسم و روان انسان پی نبرده باشد.
به گزارش جی پلاس، وضعیتی که در آن، جسم و ذهن به استراحتی کوتاه می روند و خود را برای شروع فعالیتی دوباره آماده می کنند. از این رو، محققان روزانه حداقل هفت ساعت خواب را برای یک فرد بالغ توصیه می کنند.
اما متاسفانه برخی ها این توصیه مهم را جدی نمی گیرند و همواره از بی خوابی و یا کم خوابی رنج می برند که اخیراً گروهی از محققان دانشگاه پزشکی Shynyang چین، در بررسی های خود بر روی بیش از 160 هزار نفر، به آثار سوء این عادت پی برده اند.
آن ها در آزمایشات خود بر روی این افراد، به این نتیجه رسیدند افرادی که خواب مناسبی را در شبانه روز تجربه نمی کنند، در مقایسه با سایر افراد، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری هایی همچون سکته های قلبی و مغزی هستند. همچنین، خطر ابتلا به این بیماری ها در افرادی که به سختی به خواب می روند، نیز بیشتر است.
پژوهشگران دانشگاه نام برده، این آزمایشات را طی دو سال انجام دادند و در این مدت، عادات خوابیدن، بیدار شدن و حتی اختلالات حین خواب این افراد را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دادند. نتایج این بررسی ها نشان داد افرادی که به سختی به خواب می روند، احتمال ابتلا به سکته های قلبی و مغزی در آن ها تا 27 درصد بیشتر است.
همچنین، احتمال مبتلا شدن به این بیماری ها در افرادی که خواب مناسب و مطلوبی را در شب تجربه نمی کند، 11 درصد بیشتر از افرادیست که حداقل 7 ساعت را در طول شبانه روز می خوابند. یکی از پژوهشگران این گروه تحقیقاتی در این رابطه عنوان می کند:
خواب برای ریکاوری بیولوژیکی بدن بسیار مهم است و چیزی حدود یک سوم از عمر هر انسان را تشکیل می دهد. اما در جوامع مدرن، این نظم بر هم خورده و افراد زیادی از بی خوابی و کم خوابی رنج می برند که به دنبال آن، شاهد بروز بیماری های مرتبط با آن خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید