بررسی ۱۰ روش ساده برای پرورش مهارت های رهبری در کودکان
والدین می توانند با تقویت قوه رهبری در فرندانشان، از آینده موفقیت آمیز فرزند خود مطمئن شوند.
به گزارش جی پلاس، هر کودکی پتانسیل تبدیل شدن به یک رهبر را دارد. برخی از آنها ممکن است از صفات دیگری نیز برخوردار باشند که میتوان فارغ از این صفات توانایی رهبری را در آنها پروش داد. در ادامه راههایی آورده شده است که والدین، معلمها، مربیها، همسایهها و حتی اعضای فامیل میتوانند به کمک آنها پتانسیل رهبری را در کودکان تقویت کنند.
۱- همان رهبری باشید که میخواهید آنها باشند
بهترین نوع آموزش مثال زدن است؛ بنابراین یکی از بهترین راههایی که میتوانید رهبری خودتان را به بچهها نشان دهید، این است که برای شرکت در کارهای اجتماعی داوطلب شوید. به آنها نشان دهید که مشتاق بودن در مورد جامعه و مردم چه احساسی دارد و اجازه دهید که تأثیرگذار بودن در زندگی شخص دیگر را تجربه کنند.
۲- اجازه دهید خودشان مسیر را هموار کنند
اجازه دهید بچهها بدون دخالت شما، هدف و مسیرشان را انتخاب کنند. از آنها حمایت کنید و بگذارید خودشان باشند. با انرژی و قدرت دادن به آنها، کمک کنید تا زندگیشان را رهبری کنند.
۳- راه موفقیت را به آنها نشان دهید
برای آنها اهداف و پروژههای کوچکی تنظیم کنید تا بتوانند در آنها موفق شوند؛ زیرا یاد گرفتن مهارتهای جدید و انجام دادن کارها، احساس عزت و اعتمادبهنفس را در آنها تقویت میکند.
۴- افراد موفق را به کودکانتان معرفی کنید
در دنیا افرادی موفقی زندگی میکنند که با ایجاد تفاوتها، بر زندگی دیگران تأثیر میگذارند. این انسانها را به کودکان خود معرفی کنید و اجازه دهید رهبری و موفقیت را از آنها یاد بگیرند.
۵- سعی کنید آنها را درک کنید تا آنها نیز به انجام این کار تشویق شوند
به فرزندانتان اهمیت گوش دادن به خودشان و دیگران را آموزش دهید. یکی از مهمترین صفات یک رهبر، مهارت گوش دادن است و اگر این مهارت در سنین کم به کودکان آموزش داده شود، تأثیر آن بیشتر خواهد بود.
۶- برنده بودن را به آنها یاد دهید
خیلی سخت است که ببینید فرزندتان کاری را آغاز کرده است؛ اما میخواهد از انجام آن انصراف دهد. در صورتی که شرایط واقعا بههمریخته نباشد، از فرصت استفاده کنید و پشتکار داشتن و سرسخت بودن را به آنها آموزش دهید. اگر میبینید که با وجود تلاششان نمیتوانند به چیزی که میخواهند برسند، برایشان داستان انسانهایی را تعریف کنید که در اولین تلاششان به نتیجه نرسیدند. مثلا به آنها بگویید حتی مایکل جردن هم نتوانست در اولین تلاش خود به عضویت تیم بسکتبال مدرسه دربیاید؛ اما دست از تلاش نکشید و درنهایت موفق شد.
۷- به آنها در برقراری رابطه کمک کنید
ارتباط سنگ بنای رهبری و روابط است. مهارتهای ارتباطی آنها را پرورش دهید تا بتوانند روابط خودشان را بسازند و الهامبخش دیگران باشند.
۸- روی اهمیت کار تیمی پافشاری کنید
کار تیمی به بچهها آموزش میدهد تا برای انجام وظایف با هم همراه شوند. یکی از مهمترین مهارتهایی که میتوانید به آنها انتقال دهید، این است که مؤثر بودن در یک کار تیمی را به آنها یاد دهید.
۹- اهمیت شخصیت را به آنها نشان دهید
مهمترین و باارزشترین درسی که میتوانید به فرزندانتان بدهید، اهمیتِ شخصیت داشتن است؛ زیرا کسی که پایه و اساس اعتماد، صداقت، احترام و کمال را یاد گرفته باشد میتواند در رهبری، ارتباطات و مشارکتها موفق شود.
۱۰- آنها را تشویق کنید تا قلب و ذهنی باز داشته باشند
تجربیاتی برای فرزندانتان مهیا کنید تا بتوانند تنوع داشتن را یاد بگیرند. ارزش دیدگاههای چندگانه و اهمیت برابری را به آنها نشان دهید، سعی کنید خودتان ذهن و قلبی باز داشته باشید تا آنها نیز این موضوع را از شما یاد بگیرند.
دیدگاه تان را بنویسید