شناسایی علائم آلزایمر شنیدنی شد

محققان دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند علائم بیماری آلزایمر را به روشی خاص تشخیص دهد.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جماران؛ تیمی از محققان دانشگاه دارتموث و دانشکده فناوری فارغ التحصیل کانادا، دستگاهی ساخته‌اند که می‌تواند به جای تکیه بر غربالگری سنتی حرکات چشم، علائم بیماری آلزایمر را بشنود.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ دستگاهی که Hearable نام دارد، با استفاده از ارتعاشات کوچک در پرده گوش ناشی از حرکت سریع چشم، با هدف تشخیص زودهنگام بیماری توسعه یافته است.

در سال‌های اخیر، محققان شروع به استفاده از حرکات چشم به عنوان سرنخی برای تشخیص این که آیا ممکن است یک فرد به بیماری آلزایمر مبتلا باشد یا خیر، شده‌اند.

به طور معمول، خطر ابتلا از طریق معاینه چشمی که به دنبال تغییرات در شبکیه است با تجزیه و تحلیل حرکات سریع چشم اندازه گیری می‌شود؛ اما این روش به تجهیزات گران قیمتی برای ردیابی حرکت چشم نیاز دارد که باعث می‌شود در دسترس همه نباشد.

با توسعه دستگاه «شنیدنی»، تیم تحقیقاتی امیدوار است بر این محدودیت‌ها غلبه کند؛ زیرا این دستگاه برای ردیابی ارتعاشات گوش ایجاد شده توسط حرکت سریع چشم، با استفاده از یک میکروفون کوچک متصل به دستگاهی که در گوش قرار می‌گیرد، کار می‌کند. هنگامی که چشم به سرعت در جهات مختلف حرکت می‌کند، به دلیل حرکت ماهیچه‌های چشم و استخوان‌های کوچک در گوش، لرزش‌های ریزی در پرده گوش ایجاد می‌شود. این ارتعاشات به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌شوند که توسط دستگاه پردازش و تجزیه و تحلیل می‌شوند.

با مقایسه این داده‌ها با داده‌های جمع‌آوری‌شده با استفاده از تجهیزات سنتی ردیابی چشم، محققان می‌توانند الگو‌های صوتی منحصربه‌فردی را شناسایی کنند که ممکن است نشانه‌های اولیه بیماری آلزایمر را نشان دهد و به تشخیص بیماری قبل از آشکار شدن علائم آن کمک کند.

حرکت چشم یک فرآیند پیچیده است که نیاز به کنترل مغز دارد. هنگامی که مغز در نتیجه زوال عقل زایل می‌شود، حرکات چشم تحت تأثیر قرار می‌گیرد و باعث می‌شود بیماران در حرکت بین اشیا مشکل داشته باشند یا ممکن است نگاه خود را در جهت اشتباه هدایت کنند. این چیزی است که پزشکان به ویژه در حرکات سریع چشم به آن توجه می‌کنند.

محققان انتظار دارند که این دستگاه به شناسایی علائم اولیه بیماری کمک کند که می‌تواند باعث تشخیص زودهنگام بیماری شود.

در حالی که تشخیص زودهنگام ممکن است بیماری را متوقف نکند؛ اما می‌تواند علائم شدید را به تعویق بیندازد و تشخیص به موقع را بسیار مهم می‌کند.

آرین شامی، کاندیدای دکترای دانشگاه بریتیش کلمبیا و یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: اگرچه کار ما در مراحل اولیه است، اما معتقدیم این دستگاه می‌تواند به شناسایی بیماری‌های دیگر در آینده کمک کند.

 

دیدگاه تان را بنویسید