اولین ماهواره چوبی دنیا به فضا پرتاب شد

هدف از این پروژه کاهش استفاده از ذرات فلزی در ساخت ماهواره‌ها است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جماران؛ براساس گزارش دیجیاتو، ساخت ماهواره از چوب احتمالاً از عجیب‌ترین چیزهایی باشد که تاکنون شنیده‌اید اما مهندسان ژاپنی نه‌فقط چنین ماهواره‌ای را ساخته‌اند، بلکه حتی توانسته‌اند آن را به فضا پرتاب کنند. این ماهواره در قالب بخشی از مأموریتی تدارکاتی به‌سمت ایستگاه فضایی بین‌المللی پرتاب شده است.

به گزارش نشریه Phys، این ماهواره را دانشمندانی در دانشگاه کیوتو ژاپن ساخته‌اند. این دانشمندان انتظار دارند مواد چوبی به‌کاررفته در ساخت این ماهواره بعد از ورود مجدد به جو زمین بسوزد؛ به‌این‌ترتیب تولید ذرات فلزی ماهواره بازنشسته هنگام بازگشت به زمین را کاهش دهد. به گفته محققان، این ذرات فلزی ممکن است بر محیط‌زیست و ارتباطات راه دور تأثیر منفی بگذارند.

«تاکائو دوی»، فضانورد و استاد ویژه دانشگاه کیوتو، در یک کنفرانس مطبوعاتی در اوایل سال جاری گفت ماهواره‌هایی که از فلز ساخته نشده‌اند باید رواج بیشتری پیدا کنند.

دانشمندان ژاپنی اولین ماهواره چوبی جهان را به فضا پرتاب کردند

ماهواره ساخته محققان ژاپنی LignoSat نام دارد و در جعبه‌ای قرار گرفته که فقط ۱۰ سانتی‌متر است. براساس اعلام مرکز فضایی دانشگاه کیوتو، این ماهواره به کمک یکی از راکت‌های بدون سرنشین اسپیس ایکس از پایگاه فضایی کندی در فلوریدا آمریکا به فضا پرتاب شده است.

علاوه‌براین، این ماهواره در کانتینر مخصوصی که آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن تهیه کرده، قرار دارد و گفته می‌شود با موفقیت پرتاب شده است. سخنگوی شرکت Sumitomo Forestry، به‌عنوان یکی از همکاران توسعه‌دهنده LignoSat، به خبرگزاری فرانسه گفت پرتاب این ماهواره موفقیت‌آمیز بوده است.

به گفته این سخنگو، ماهواره LignoSat به‌زودی به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رسد و حدود یک ماه بعد در فضای بیرونی رها می‌شود تا استحکام و دوام آن بررسی شود. داده‌های به‌دست‌آمده از این ماهواره مستقیم برای محققان ارسال می‌شود تا بتوانند نشانه‌های فشار را بررسی و تعیین کنند که چنین ماهواره‌ای می‌تواند تغییرات شدید دما را تحمل کند یا خیر.

دیدگاه تان را بنویسید