: تشدید شک و تردیدها در مورد ارتباط بین بیماری عروق کرونر قلب (CAD) و آلزایمر با یک مطالعه جدید تأیید شده است که رابطهای معنادار بین این بیماری عصبی-تخریبی، چربیهای خون و هفت ویژگی بیماری قلبی را آشکار کرده است.
به گزارش جماران؛ ارتباط ژنتیکی آلزایمر و بیماری قلبی کشف شد.
محققان استرالیایی ارتباط ژنتیکی مهمی بین آلزایمر و بیماری قلبی یافتهاند که میتواند مسیر جدیدی برای پیشگیری از هر دو بیماری باشد.
برنا نوشت: تشدید شک و تردیدها در مورد ارتباط بین بیماری عروق کرونر قلب (CAD) و آلزایمر با یک مطالعه جدید تأیید شده است که رابطهای معنادار بین این بیماری عصبی-تخریبی، چربیهای خون و هفت ویژگی بیماری قلبی را آشکار کرده است.
بررسیهای بیشتر، ارتباطات ژنتیکی بین این ویژگیها را شناسایی کرده و اهداف بالقوهای را برای تحقیقات بیشتر در مورد منشأ هر دو بیماری ارائه میدهد.
تیم تحقیقاتی دانشگاه ادیث کاوان (ECU) در استرالیا، به بررسی مجموعههای بزرگ دادههای ژنتیکی پرداختهاند تا به دنبال ژنها یا تغییرات ژنتیکی مشترکی بگردند که ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر، CAD و سطوح تریگلیسیریدها و لیپوپروتئینها - چربیهایی که در بروز هر دو بیماری آلزایمر و قلبی نقش دارند - را افزایش دهند.
شواهد مشاهدهای از ارتباط بین بیماری آلزایمر و CAD نشان داده است که ممکن است این دو بیماری علت مشترکی داشته باشند. تیم تحقیقاتی با گنجاندن چربیها در این بررسی اخیر، امیدوار بودند که تصویر دقیقتری از ارتباط سلامت قلب و مغز به دست آورند.
آرتیکا کربی، زیستاطلاعرسانی از دانشگاه ECU و نویسنده اصلی این تحقیق، گفت: شواهد قابلتوجهی از مطالعات مشاهدهای و دیگر تحقیقات برای پشتیبانی از این ارتباط وجود دارد. با این حال، مکانیسمهای زیستی پیچیدهای که باعث بیماری آلزایمر میشوند، بهخوبی درک نشدهاند و ارتباط آن با چربیها و ویژگیهای CAD همچنان حلنشده باقیمانده است.
نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان میدهد که ژنهای مشترکی در بیماری آلزایمر، ویژگیهای بیماری قلبی مانند آنژین و حملات قلبی و افزایش سطح سرمی چربیها از جمله کلسترول و تریگلیسیرید نقش دارند.
با این حال، دادهها از وجود ارتباط علّی بین این عوامل ژنتیکی که باعث آلزایمر یا بیماری قلبی میشوند، پشتیبانی نمیکنند. آنچه مشخص است، این است که این ژنهای مشترک ممکن است خطر ابتلا به هر دو نوع بیماری را افزایش دهند.
این بدان معناست که اکنون چندین مسیر زیستی جدید برای تحقیقات بیشتر در مورد علتهای ریشهای بیماری آلزایمر و بیماری قلبی داریم. این موضوع به آنچه که ما در مورد مشکلاتی مانند التهاب در بدن میدانیم – که با هر دو بیماری آلزایمر و CAD مرتبط است – افزوده میشود.
کربی گفت: «مطالعه ما با استفاده از یک رویکرد ژنتیکی، روابط پیچیده این بیماریهای همراه را بررسی کرده و بینشهای جدیدی در مورد زیرساختهای زیستی مشترک این بیماریها ارائه داده است».
انتظار میرود تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۳۹ میلیون نفر در سراسر جهان به آلزایمر مبتلا شوند. محققان امیدوارند با شناسایی عوامل ژنتیکی کلیدی، از جمله افزایش خطر ابتلا در افرادی که دو نسخه از ژن APOE۴ را دارند، بتوانند روشهای تشخیصی فعلی را بهبود بخشند. شناسایی عوامل محرک اضافی برای آلزایمر و بیماری قلبی ممکن است راههایی برای جلوگیری از بروز هر دو بیماری نشان دهد.
وی گفت: من امیدوارم که یافتههای ما راههای جدیدی برای تحقیقات باز کند که پتانسیل بهبود زندگی میلیونها نفر در سراسر جهان را دارد.
این تحقیق در مجله بینالمللی علوم مولکولی منتشر شده است.