دکتر سهیل عبدالله الروکن، مشاور مغز و اعصاب و رئیس انجمن عصبشناسی امارات، در مورد تأثیر بیماریهای مزمن بر پیشرفت بیماری آلزایمر هشدار داد.
جماران، به نقل از البیان امارات: دکتر سهیل عبدالله الروکن تاکید کرد: می توان با کنترل بیماری های مزمن مانند فشار خون، دیابت و سکته های مغزی، بروز این بیماری را به تاخیر انداخت و آن را درمان کرد، زیرا باعث آسیب مغزی شده و مغز را در معرض ضعف قرار می دهد که منجر به بروز شدید بیماری آلزایمرمی شود.
وی بر لزوم انجام تحقیقات و مطالعات علمی بیشتر در رابطه با این بیماری که تأثیر مثبتی بر بیماران خواهد داشت به منظور ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی مطابق با بهترین استانداردهای بین المللی تاکید کرد.
با اشاره به اینکه مسئولان بهداشتی مربوطه در کشور تلاش می کنند تا سطح آگاهی جامعه و آگاهی مراقبین بیماران و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی را از اهمیت شناخت ماهیت بیماری و اتخاذ راه ها و روش های ایمن برای مقابله با آن افزایش دهند. بیماران و مراقبت های لازم به آنها ارائه شود.
دکتر الروکن گفت: آلزایمر به دلیل افزایش تعداد موارد ابتلا به آن و پتانسیل آن در آینده به دلیل افزایش سن در جهان، بیماری زمان ما محسوب می شود و بیماری مزمنی است که علت آن پیری نیست.
اما به دلیل وجود پروتئین هایی به نام "بتا آمیلوئید" که در دوران پیری در مغز ذخیره می شود که منجر به آتروفی و آسیب به بافت مغز می شود و یکی از مهم ترین علائم بیماری آلزایمر از دست دادن حافظه موقت است. فرد مبتلا شروع به فراموش کردن چیزهای اخیر در زندگی خود می کند، مانند فراموش کردن نام های اطرافش، و محل قرار دادن کلید یا کیف پول.
بیماری آلزایمر به 3 مرحله پاتولوژیک تقسیم می شود که در مرحله اول، علائم خفیف است، مانند فراموشی ملاقات ها و جدا شدن از اطرافیان، این مرحله از یک تا دو سال به طول می انجامد مرحله دوم که متوجه میشود اطرافیان او را به طور مکرر فراموش میکنند، علاوه بر این که او در برخی موارد به کمک نیاز دارد، به ویژه اینکه او چیزهایی را تصور میکند که وجود ندارند، علاوه بر اختلالات خواب. در مرحله سوم، بیمار کاملاً به اعضای خانواده یا ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی وابسته است.
وی افزود: ما دریافتیم افرادی که دچار سکته مغزی شدهاند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و آتروفی مغز هستند. بیماری های دیگری مانند آلزایمر وجود دارد که باید از آنها آگاه بود، بنابراین بیمار باید برای درمان به متخصص مغز و اعصاب معرفی شود.
وی تصریح کرد: برای تشخیص آلزایمر، بیمار باید MRI انجام دهد تا از عاری بودن مغز از لخته و تومور مطمئن شود و به علائم سایر بیماری های مشابه آلزایمر مانند افسردگی، ترس و سایر علائم به نام شبه توجه شود.
آلزایمر با نوعی درمان خوراکی درمان می شود که در سطح بین المللی تایید شده و در حال حاضر در امارات موجود است، اینها داروهایی هستند که علائم آلزایمر را تسکین می دهند و درمان نیستند. در سال 2021، اولین دارو در جهان برای درمان آلزایمر توسط سازمان داروی آمریکا تایید شد.
علاوه بر سایر داروهای جدید که توسط FDA ایالات متحده تایید شده است، این داروها برای حذف بتا آمیلوئید که باعث آتروفی مغز می شود، کار می کنند.
آمار
قابل ذکر است که آمارهای سازمان جهانی بهداشت حاکی از وجود بیش از 50 میلیون بیمار مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان در سال 2018 است که احتمالاً این رقم در سال 2030 به 82 میلیون و در سال 2050 به 152 میلیون نفر خواهد رسید. اهمیت تشخیص زودهنگام و آموزش خانواده های مبتلایان به نحوه برخورد با آنها و شروع درمان لازم توسط تیم پزشکی یکپارچه برای کاهش بار این بیماری است.