تصاویری خیره‌کننده از «ستون‌های آفرینش»

ناسا دو تصویری که تلسکوپ‌های فضایی هابل و جیمز وب از ستون‌های آفرینش ثبت کرده‌اند را در صفحه اینستاگرام خود به اشتراک گذاشته و در مورد این منظره نمادین توضیحاتی ارائه کرده است.

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جماران،  ناسا با انتشار این تصاویر نوشت: تلسکوپ فضایی هابل این تصویر از ستون‌های آفرینش را ثبت کرده است که برج‌هایی را به نمایش می‌گذارد که طول آن‌ها به چندین سال نوری می‌رسد و در فاصله حدود ۷۰۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی مار قرار گرفته‌اند.

ستون‌های آفرینش بخشی از یک منطقه ستاره‌ساز فعال در سحابی عقاب هستند که ستاره‌های تازه متولد شده را در ستون‌های غبار و گاز پنهان می‌کنند. در این تصویر که در نور مرئی گرفته شده است، رنگ آبی نشان دهنده اکسیژن، رنگ قرمز نشان دهنده گوگرد و رنگ سبز نمایانگر نیتروژن و هیدروژن است.

۲ تصویر خیره‌کننده از «ستون‌های آفرینش» تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ هابل

تلسکوپ فضایی جیمز وب نیز ستون‌های آفرینش را در نور مادون قرمز نزدیک به تصویر کشیده و به محققان کمک کرده تا ایده‌های خود را در مورد چگونگی تشکیل ستاره‌های جدید در سحابی‌ها اصلاح کنند. با مشاهده پدیده‌های کیهانی در طول موج‌های مختلف، دانشمندان می‌توانند تعداد دقیق‌تری از ستارگان پنهان شده در داخل و زیر ستون‌ها به ‌دست آورند.

۲ تصویر خیره‌کننده از «ستون‌های آفرینش» تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ جیمز وب 

این دو تصویر از ستون‌های آفرینش، یک منطقه ستاره‌ساز در فضا را نشان می‌دهد. اولین مورد، نمای نور مرئی هابل است که ستون‌های تیره‌تری را نشان می‌دهد که از پایین به بالای صفحه می‌روند و به سه نقطه ختم می‌شوند. پس زمینه مات است و رنگ‌های زرد و سبز به سمت پایین و آبی و بنفش در بالا قرار دارند. تعداد انگشت شماری از ستاره‌ها در اندازه‌های مختلف در تصویر ظاهر می‌شوند.

تصویر مادون قرمز نزدیک وب، همان ستون‌ها را نشان می‌دهد، اما آنها نیمه مات و به رنگ قرمز تیره هستند. قله‌های ستون دوم و سوم در سایه‌های تیره قهوه‌ای قرار گرفته و دارای خطوط قرمز است. پس‌زمینه به رنگ‌ آبی و مشکی تیره‌تر دیده می‌شود و ستاره‌های زرد و سفید در تمام اندازه‌ها کل صحنه را پوشانده‌اند.

تصویر وب برش خورده و چرخانده شده تا با نمای هابل مطابقت داشته باشد، بنابراین قسمت زیادی از گوشه سمت راست بالا و بخش کوچکی از گوشه سمت چپ سیاه باقی مانده است.

دیدگاه تان را بنویسید