در فاصله حدود ۵۰ تا ۶۰ میلیون سال نوری زمین انفجارهای ستاره ای مرموزی در کهکشانی به نام NGC۴۳۸۳رخ می دهد. جریان گاز ناشی از این انفجارهای کهکشان ۵۰ میلیون بار حجیم تر از خورشید است.

جی پلاس، به نقل ازاینترستینگ انجینرینگ، محققان مرکز بین المللی Radio Astronomy Research (ICRAR) در پژوهشی جدید یک نقشه با وضوح بالا از انفجارهای NGC۴۳۸۳ ارائه کردند. آنها معتقدند ستارگان در بخش مرکزی کهکشان در حال انفجار هستند که به تشکیل ابرهای عظیمی از گاز منجر می شود که مقدار زیادی عناصر شیمیایی سنگین آزاد می کنند.

مهر نوشت ؛ آدام واتس مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: جریان گاز به غیر از هیدروژن عناصر سنگین زیادی مانند سولفور، نیتروژن و اکسیژن در فضا منتشر می کند. این مواد عناصر سازنده سیاراتی مانند زمین هستند و برای حیات الزامی به شمار می آیند.

NGC۴۳۸۳ که در خوشه سنبله واقع شده، یکی از نزدیک ترین خوشه های کهکشانی به زمین در کهکشان راه شیری است. نقشه ای که محققان تهیه کرده اند فرصتی برای مطالعه جریان گاز در کهکشان همسایه را فراهم می کند.

گازها با سرعت حدود ۴۴۷ هزار مایل بر ساعت از NGC۴۳۸۳ سرازیر می شوند. این جریان گازی چنان عظیم است که حتی اگر موشکی با سرعت نور حرکت کند، ۲۰ هزار سال طول می کشد تا به انتهای ابر گازی برسد.

واتس در این باره می افزاید: یافتن جریان هایی مانند این نمونه بسیار نادر است، بنابراین هر بار که یک جریان گازی مشابه رصد می کنیم به انبوهی از اطلاعات دست می یابیم که در درک ماهیت فیزیک این رخدادها استفاده می شود.

به گفته محققان این نوع از جریان های گازی زمانی اتفاق می افتد که در یک کهکشان انبوهی از ستارگان تازه با سرعت بالا به وجود می آیند و همین امر در مرکز NGC۴۳۸۳ نیز رخ داده است. در مدت کوتاهی پس از ایجاد ستاره های تازه، ستارگان بزرگتر به شیوه ای درخشان منفجر می شوند و ابرنواختر می سازند.

چنین انفجارهایی انبوهی از گاز داخل کهکشان را به بیرون آن منتشر می کند و درنتیجه جریان گازی پدید می آید. گاز خروجی غنی از عناصر سنگینی است که چشم اندازی یگانه از فرایند پیچیده ترکیب بین هیدروژن و مواد در جریان های گازی فراهم می کند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.