در ژاپن ربات میخورند
محققانی از دانشگاه «اوزاکا» ژاپن در یک ترکیب خارقالعاده از رباتیک و هنر آشپزی (culinary ) وارد یک مطالعه پیشرو درباره رباتیک خوردنی شده اند.
جی پلاس، تیم تحقیقاتی دانشگاه اوزاکا تحت رهبری «یوشیهیرو ناکاتا» استاد این دانشگاه یک دوران جدید را در عرصه تعامل انسان – ربات خوردنی (HERI) آغاز کرده است. این محققان با الهام گرفتن از مفهوم «اودوریگویی» (Odorigui) یک ربات با نیروی محرکه هوایی ( pneumatically-driven) با استفاده از ژلاتین و شکر ابداع کردند و عصاره هنر آشپزی ژاپنی را بصورت کپسول در آوردند. اودوریگویی به مصرف غذاهای دریایی زنده اشاره دارد در حالی که جانور دریایی هنوز زنده و در حال حرکت است. برخی ماهیان و هشتپا از جمله حیوانات دریایی مصرفی در این سبک غذایی ژاپنی است.
به نقل از ایرنا، این مطالعه در بر دارنده دو آزمایش مهم است. آزمایش اصلی شامل این می شود که مشارکتکنندگان در آزمایش حرکت ربات را بدون مصرف کردن (خوردن) آن مشاهده کنند که هدف از این کار شناخت زنده بودن یا متحرک بودن (animateness ) ربارت در تجربه بالقوه خوردن است. آزمایش دوم مشارکتکنندگان را با تجربه خوردن ربات تحت دو شرایط متفاوت آشنا کرد: خوردن ربات در حالی که ربات در حال حرکت بود و خوردن ربات در حالت ایستا و بیحرکت.
نتایج این مطالعه سطح بالاتری از هوش، احساسات، تحرک (animateness) و سرزندگی را در میان مشارکت کنندگان در حال خوردن ربات در حال حرکت نسبت به ربات ایستا نشان داد.
مشارکت کنندگان همچنین گزارش دادند وقتی ربات در حال حرکت را مصرف کردهاند بافت (texture ) متفاوتی را تجربه کردهاند. این مساله تاکیدی بر تاثیرات روانی و شناختی برجسته چنین تعاملهایی است و در عین حال جنبههای اخلاقی، اجتماعی و فلسفی مصرف رباتهای خوردنی را روشن میسازد.
آغاز به کار تراکنشهای انسان با رباتهای خوردنی (HERI) پتانسیل بزرگی برای آینده در بر دارد. این تحقیق نه تنها کاربردهای نوآورانهای برای علم خوراکشناسی (gastronomy) ایجاد کرده بلکه همچنین شکاف موجود بین فناوری، اخلاقیات غذا و ارزشهای انسانی را در حوزه پزشکی پر میکند.
دیدگاه تان را بنویسید