فرودگر SLIM ژاپن که به تازگی به مدار تنها قمر زمین رسیده، تصاویری از ماه را قبل از فرود روی این کره به تصویر کشیده است
آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن (JAXA) تصاویر تک رنگ ولی بسیار دقیق از سطح ماه را در شبکه اجتماعی X( توییتر سابق) منتشر کرده است.
این تصاویر پس از قرارگیری موفقیت آمیز این فضا پیما (Spacecraft) در مدار ماه در روز دوشنبه ۲۵ دسامبر گرفته شده است.
مقامات آژانس فضایی ژاپن نوشتند: کاوشگر SLIM با موفقیت وارد مدار ماه شد و اکنون تصاویری از ماه ارسال کرده است.
کاوشگر رباتیک SLIM در تاریخ ۶ سپتامبر همراه با مأموریت تصویربرداری و طیف سنجی پرتوی ایکس (XRISM) به فضا پرتاب شد.
سپس در حالیکه تلسکوپ XRISM در مدار زمین باقی ماند و مأموریت خود را برای بررسی منابع پرتوی ایکس کیهانی آغاز کرد، کاوشگر SLIM سیاره ما را برای قرارگیری در یک مدار بیضی شکل به دور ماه ترک کرد و اکنون تقریباً هر ۶.۴ ساعت یک بار دور تنها قمر زمین می چرخد.
این مدار، کاوشگر را تا فاصله ۶۰۰ کیلومتری به سطح ماه نزدیک می کند و در دورترین فاصله نیز در فاصله ۴۰۰۰ کیلومتری از آن قرار می گیرد.
این فضاپیمای ۲.۷ متری قرار است در تاریخ ۲۴ ژانویه (۴ بهمن ۱۴۰۲) روی ماه فرود آید.
اگر فرود SLIM روی ماه موفقیت آمیز باشد، ژاپن پس از اتحاد جماهیر شوروی، آمریکا، چین و هند به پنجمین کشوری تبدیل خواهد شد که فرودی موفقیت آمیز روی کره ماه داشته اند.
به گفته آژانس فضایی ژاپن، کاوشگر SLIM پس از فرود موفقیت آمیز بر روی ماه، فناوری مورد نیاز برای فرود روی ماه و سیارات منظومه شمسی و همچنین بررسی های نزدیک و شخصی از سطح ماه را با یک کاوشگر در مقیاس کوچک انجام می دهد.
آژانس فضایی ژاپن در شرح ماموریت خود نوشت: با ایجاد فرودگر SLIM، انسانها تغییری کیفی به سمت فرود در جایی که ما می خواهیم انجام می دهند و نه فقط در جایی که فرود آمدن در آن آسان است. با دستیابی به این امر، فرود بر روی سیاراتی که منابعی غنی تر از ماه دارند نیز امکان پذیر خواهد شد.
اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، SLIM پس از لمس سطح ماه، دو مینی کاوشگر را روی سطح ماه مستقر خواهد کرد. مقامات آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن می گویند:این کاوشگرها به اعضای گروه مأموریت در نظارت بر وضعیت SLIM کمک خواهند کرد و یک سیستم ارتباطی مستقل را برای ارتباط مستقیم با زمین ارائه خواهند داد.
SLIM اولین کاوشگر ژاپنی نیست که به مدار ماه می رسد. کاوشگر «هیتن» (Hiten) این کار را در سال ۱۹۹۰ انجام داد و به دنبال آن کاوشگر «سلن» (SELENE) در سال ۲۰۰۷ به مدار ماه رسید.
همچنین فرودگر «هاکوتو- آر» (Hakuto- R) ساخت شرکت «آی اسپیس» (ispace) در مارس سال گذشته به مدار ماه رسید. این فرودگر یک ماه پس از پرتاب تلاش کرد ماه را لمس کند، ولی پس از این که حسگرهای آن به خاطر لبه یک دهانه ماه گیج شدند، روی ماه (Moon) سقوط کرد.