محققان انستیتو سرطان کودکان سیدنی راهی یافته اند تا داروها را وادار کنند به طور گزینشی روی سلول های سرطانی عمل کنند این روند به درمان ایمن تر و موثرتر سرطان خون در کودکان کمک می کند.
جی پلاس؛ ماریا کاوالاریس محقق ارشد پژوهش گفت: یافتن راهی برای آنکه داروها را وادار به گزینش سلولهای سرطانی کرد، کلید ارتقای موفقیت درمان و همزمان کاهش سمیت آن در کودکان مبتلا به لوکیمیا است. با مشخص کردن سلولهای لوکیمیا، میتوان درمانها را تاثیرگذارتر و همچنین برای کودکان ایمنتر کرد.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ به گفته دکتر ارنست مولز از UNSW، نکته کارآمد درباره روش جدید انعطاف پذیری آن است. او در این باره افزود: میتوان از این سیستم برای هدف گرفتن هر یک از انواع لوکیمیا از جمله زیر مجموعه پرریسک استفاده کرد. با کمک دستاورد این تحقیق به جای طراحی یک روش درمانی جدید در هر مرتبه، میتوان پل آنتی بادی را تغییر داد و داروی یکسان را برای هر کودک مبتلا به سرطان خون به کار برد.
در کنار این موارد روش مذکور به ما اجازه میدهد با مقاومت دارویی در هر بیمار به طور جداگانه مقابله کنیم. اگر سلولهای سرطانی در یک کودک با دگرگون کردن سطح خود بتوانند از شیمی درمانی بگریزد، میتوان سیستم انتقال داروی هدفمند را طوری اصلاح کرد که قادر به شناسایی سلولهای سرطانی دگرگون شده، باشد؛ بنابراین هیچ راه فراری برای سلولهای سرطانی وجود ندارد.
جالب آنکه روش درمانی جدید نه تنها برای سلولهای لوکیمیا کشت شده در آزمایشگاه بلکه برای مدلهای زنده بیمار نیز کارآمد بوده است و در نتیجه محققان نسبت به آن بسیار امیدوار هستند.
تحقیق مذکور در نشریه Science Translational Medicine منتشر شده است.