تحقیقی جدید نشان می دهد مریخ کاملاً به رنگ سرخ نیست. بیشتر اوقات از این جسم آسمانی به عنوان سیاره سرخ نام برده می شود و به همین دلیل تصور می شود آنجا صخره های قرمز رنگ وجود دارد.

جی پلاس، به نقل از ایندپندنت، اما کاوشگر استقامت ناسا در بررسی های خود به رنگ سبز برخورده است. ابزار فضایی مذکور پس از آنکه در دهانه Jezero رسید، به دنبال اطلاعاتی درباره دریاچه ای بود که میلیاردها سال قبل در آنجا وجود داشته و با صخره های عجیبی روبرو شد.

مهر نوشت؛ نخست آنکه محققان متوجه شدند که سطح آنها فقط از سنگ های رسوبی تشکیل نشده که زمان وجود دریاچه ایجاد شده باشند. بلکه در منطقه مذکور صخره های آتشفشانی متعددی نیز وجود داشتند.

علاوه بر آن این صخره ها از الیوین (سیلیکات منیزیم ) تشکیل شده اند. البته این یکی از یافته های متعددی است که از تحلیل داده های ارسالی کاوشگر به زمین به دست آمده است.

به گفته محققان مشابه سنگ هایی که در تحقیق جدید بررسی شده اند در زمین نیز یافت می شود اما آنها به طور کلی میلیاردها سال قبل به وسیله باد، آب و چرخه عجیب حیات شان روی زمین پراکنده شده اند. در صورتیکه در مریخ سنگ های مذکور به دلیل محیطی متفاوت، دست نخورده باقی مانده اند.

راجر وینز استاد دانشگاه پردو و یکی از پژوهشگران تحقیق جدید می گوید: ما کم کم متوجه شدیم این صخره های لایه لایه آتشفشانی با سنگ های آتشفشانی که روی زمین می بینیم، متفاوت هستند. احتمالا آنها شبیه صخره های آتشفشانی هستند در اوایل ایجاد زمین وجود داشته است.

تحقیقی حاوی این یافته ها در ژورنال« ساینس ادونسز» منتشر شده است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.