اَبَر ماه موسوم به ماه "ماهی خاویاری" چهارمین و آخرین ابر ماه سال ۲۰۲۲ میلادی پنجشنبه این هفته ۱۱ اوت / ۲۰ مرداد رؤیت خواهد بود.

جی پلاس، به نقل از پایگاه خبری «اسپیس» ، ستاره‌شناسان می‌گویند که ابرماه موسوم به ماهی خاویاری (Sturgeon Moon) در حدود پنج درجه پایین‌تر از زحل‌ (Saturn) دیده خواهد شد. 

عبارت ماهی خاویاری از قبایل بومی آمریکایی که دریافته بودند صید ماهی‌های خاویاری در این زمان از سال راحت‌تر انجام می شود، اقتباس شده است.

این نمایش خیره کننده قمری برای همه قابل مشاهده و تحسین نخواهد بود، چرا که با یکی از بارش‌های شهابی بزرگ سال همزمان شده است. بیانیه سازمان فضایی «ناسا» خاطرنشان کرده است که هرچند بیشتر ناظران در آمریکای شمالی بطور معمول قادر به دیدن ۵۰ یا ۶۰ شهاب در ساعت هستند، اما ماه کامل موجب کاهش مشاهده شهاب‌ها تا حدود ۱۰ تا ۲۰ مورد در ساعت خواهد شد.

بر اساس این گزارش، ماه کامل زمانی روی می‌دهد که ماه و خورشید در برابر هم قرار می‌گیرند و نور خورشید مستقیم به ماه می‌رسد. در این شرایط به علت نبودن سایه می‌توان سطح ماه را بهتر مشاهده کرد.

ابرماه (supermoon) زمانی روی می‌دهد که ماه کامل با نزدیکترین فاصله مداری ماه نسبت به زمین همزمان می‌شود. در سال جاری (میلادی) این چهارمین و آخرین ابرماه خواهد بود. این پدیده خیلی نامتداولی هم نیست. در سال‌های ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ میلادی هم چهار ابر ماه رویت خواهد شد.  

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.