موشک فضایی جدید هند موسوم به "SSLV" در اولین پرتاب خود با مشکل مواجه شد و هنوز مشخص نیست که آیا دو محموله خود را در مداری پایدار مستقر کرده است یا خیر.

جی پلاس؛ به نقل از اسپیس، موشک فضایی جدید هند به نام "وسیله نقلیه پرتاب ماهواره کوچک"(SSLV) در ماموریتی موسوم به "SSLV-D۱/EOS-۰۲" ساعاتی پیش برای اولین بار به فضا پرتاب شد و هنوز خیلی زود است که بتوان گفت که آیا موفق عمل کرده است یا نه.

این موشک که ۳۴ متر ارتفاع دارد، در ساعت ۲۳:۴۸ به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۸:۱۸ به وقت ایران) از مرکز فضایی "ساتیش داوان" در سواحل جنوب شرقی هند همراه با دو ماهواره به هوا بلند شد.

سه مرحله از این موشک که از سوخت جامد بهره می‌بردند، عملکرد خوبی داشتند، اما مرحله چهارم و آخرین قسمت آن که "ماژول پیرایش سرعت"(VTM) است و با سوخت مایع کار می‌کند، ظاهراً به مشکل خورده است.

سازمان تحقیقات فضایی هند(ISRO) اندکی پس از پرتاب در توییتر اعلام کرد: ماموریت "SSLV-D۱/EOS-۰۲" که اولین پرواز موشک "SSLV" بود، تکمیل شد. تمام مراحل طبق انتظار عمل کردند، اما فقدان داده‌ها در مرحله ترمینال مشاهده شد که در حال تجزیه و تحلیل آن هستیم. اطلاعات به زودی به‌روز خواهند شد.

این توییت نشان می‌دهد که سازمان تحقیقات فضایی هند مرحله چهارم موشک را یک مرحله تمام عیار در نظر نمی‌گیرد.

این موشک قرار بود دو ماهواره را حدود ۱۳ دقیقه پس از پرتاب در مداری در ارتفاع ۳۵۶ کیلومتری از زمین مستقر کند. اکنون هنوز مشخص نیست که آیا این اتفاق افتاده است یا از دست رفتن داده‌ها نشان دهنده یک مشکل جدی است و باید منتظر اطلاعات جدید از سازمان تحقیقات فضایی هند باشیم.

محموله اصلی در این ماموریت آزمایشی، ماهواره "EOS-۰۲" بود که یک ماهواره آزمایشی رصد زمین با وزن ۱۳۵ کیلوگرم است.

مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند در توضیح این ماموریت گفتند: این ماهواره از مجموعه ماهواره‌های کوچک یا تاسواره‌ها، سنجش از دور اپتیکی پیشرفته‌ای را ارائه می‌دهد که در طول موج فروسرخ با وضوح فضایی بالا عمل می‌کند.

دومین ماهواره‌ای که با موشک جدید هند به آسمان رفت، یک تاسواره ۸ کیلوگرمی به نام "AzaadiSAT" بود. این فضاپیمای کوچک با ۷۵ محموله مختلف بارگیری شده بود که توسط دانشجویان دختر در سراسر هند برای انجام انواع "آزمایش‌های فمتو" ساخته شده است.

مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند در شرح ماموریت این تاسواره نوشتند: محموله‌ها شامل یک فرستنده UHF-VHF است که در فرکانس رادیویی ham کار می‌کند تا امکان انتقال صدا و داده را برای اپراتورهای رادیویی آماتور فراهم کند. همچنین شامل یک تابش شمارنده مبتنی بر دیود PIN حالت جامد برای اندازه‌گیری تابش یونی در مدار خود، یک فرستنده دوربرد و یک دوربین سلفی است.

اما همانطور که از نام موشک فضایی جدید هند مشخص است، برای پرتاب ماهواره‌های نسبتا کوچک طراحی شده است. به گفته مقامات سازمان تحقیقات فضایی هند، این موشک می‌تواند تا ۵۰۰ کیلوگرم محموله را به مدار نزدیک زمین(LEO) ببرد.

هنگامی که موشک SSLV به طور کامل آنلاین شود، سازمان تحقیقات فضایی هند دارای ۳ موشک در ناوگان فعلی خود خواهد بود. دو موشک دیگر عبارتند از "وسیله نقلیه پرتاب ماهواره قطبی"(PSLV) با ارتفاع ۴۴ متر که می‌تواند تا ۱۷۵۰ کیلوگرم محموله را به مدار قطبی خورشیدآهنگ منتقل کند و "وسیله نقلیه پرتاب ماهواره ژئوسنکرون"(GSLV) که می‌تواند ۵۰۰۰ کیلوگرم محموله را به مدار نزدیک زمین یا ۲۵۰۰ کیلوگرم محموله را به مدار زمین‌ثابت در ارتفاع بسیار بالاتر ببرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.