اگر به دنبال خرید گوشی هوشمند هستید، باید نکاتی را در مورد مشخصات گوشی‌های هوشمند در نظر داشته باشید که در این گزارش به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

جی پلاس، وقتی تصمیم به خرید یک گوشی هوشمند می‌گیرید، اولین چیزی که بررسی می‌کنید مشخصات و ویژگی‌های آن است. اگرچه این روش برای اینکه بفهمید دستگاه مناسبی را خریداری کرده اید مناسب است، اما مشخصات و عملکرد گوشی ممکن است با آنچه که روی کاغذ نوشته شده متفاوت باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ سازندگان گوشی‌های هوشمند با بالا بردن برخی دیگر از مشخصات، ضعف عملکرد در بخش‌های دیگر را پنهان می‌کنند؛ بنابراین این سوال پیش می‌آید که چگونه باید مشخصات گوشی هوشمند را بررسی کنیم؟ هنگام خرید یک گوشی هوشمند جدید، کدام قابلیت‌های سخت افزاری را باید نادیده بگیرید و به کدام موارد توجه کنید؟ در ادامه این موارد را معرفی می‌کنیم.

۱. هسته‌های پردازنده و سرعت

اگر سرتان در حساب و کتاب باشد، معتقد هستید هرچیزی که مقدار آن بیشتر باشد قاعدتا باید بهتر باشد. با این حال این مسئله دیگر در گوشی های هوشمند صادق نیست، به خصوص با اندازه رو به کاهش تراشه ها. به عنوان مثال قصد داریم دو گوشی iPhone ۱۳ Pro Max و Samsung Galaxy A۵۳ ۵G را از نظر پردازنده مقایسه کنیم.

پرچمدار آیفون دارای شش هسته متشکل از دو هسته Avalance با فرکانس ۳.۲۳ گیگاهرتز و چهار هسته بلیزارد با فرکانس ۱.۸۲ گیگاهرتز است، در حالی که دستگاه میان رده سامسونگ دارای هشت هسته متشکل از دو هسته Cortex-A۷۸ با فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و شش هسته Cortex-A۵۵ با فرکانس ۲.۰ گیگاهرتز است. اگر آن‌ها را جمع کنید، آیفون دارای سرعت کلاک ۱۳.۷۴ گیگاهرتز است، در حالی که نماینده سامسونگ ۱۶.۸ سرعت دارد.

با این حال اگر به نتایج بنچمارک GeekBench نگاه کنید، با وجود اینکه هر دو گوشی دارای تراشه‌های پردازش ۵ نانومتری یکسان و دو هسته اضافی هستند امتیاز ۴۶۴۵ به گوشی آیفون داده شده و بیش از دو برابر عملکرد گوشی A۵۳، ۵G امتیاز دریافت کرده است. در این حالت، تراشه آیفون با وجود اینکه روی کاغذ مشخصات پایین‌تری دارد، عملکرد بهتری را ارائه می دهد.

اگر در حال مقایسه عملکرد پردازنده بین دو گوشی هستید، بهتر است بررسی کنید از چه نوع تراشه‌ای استفاده می‌کنند و همچنین به نتایج بنچمارک آن‌ها دقت کنید.

۲. وضوح صفحه نمایش

در حالی که وضوح صفحه نمایش یک قابلیت ضروری است، اما برای تعیین کمیت ظاهر صفحه نمایش گوشی شما، همه چیز نیست. به عنوان مثال، وضوح FHD (۱۹۲۰x۱۰۸۰) برای اکثر گوشی‌های هوشمند با صفحه نمایش ۶.۵ اینچی یا کوچکتر کافی است. روشنایی صفحه نمایش و دقت رنگ از مواردی است که هنگام انتخاب گوشی به باید به آن دقت کنید. زیرا اگر نتوانید زیر نورمستقیم خورشید به گوشی خود نگاه کنید، وضوح تصویر آن هم کاربردی نخواهد داشت.

بهترین و واضح ترین صفحه‌های نمایشی که می‌توانید وضوح بالایی را از آن‌ها انتظار داشته باشید، صفحه نمایش‌های AMOLED یا OLED هستند. صفحه نمایش‌های IPS نیز جایگزین خوبی هستند، اما باید از خرید گوشی‌هایی با نمایشگر‌های TFT اجتناب کنید. همچنین باید به درجه روشنایی گوشی نیز توجه کنید. روشنایی متوسط ۸۰۰ نیت به شما امکان می‌دهد حتی در زیر نور مستقیم خورشید، بتوانید نمایشگر گوشی را ببینید.

۳. مگاپیکسل

رقابت مگاپیکسلی ابتدا با تولیدکنندگان دوربین‌های دیجیتال SLR شروع شد که در نهایت وضوح آنها به ۲۰ مگاپیکسل و بیشتر رسید. این رقابت به طرز چشمگیری بر مصرف کنندگان تأثیر گذاشته است، زیرا بسیاری از کاربران گوشی‌های هوشمند اکنون مگاپیکسل بیشتر را با کیفیت تصویر بهتر برابر می‌دانند.

بنابراین، زمانی که دوربین‌های فیلمبردرای به گوشی‌های هوشمند اضافه شد، سازندگان تلاش کردند تا حداکثر مگاپیکسل را به سنسور‌های خود اضافه کنند. با این حال بیشتر بودن اعداد تضمین  کیفیت بالا را نمی‌دهد.

بیایید دوباره آیفون ۱۳ و سامسونگ A۵۳ را با هم مقایسه کنیم. دوربین اصلی پرچمدار آیفون تنها دارای سنسور ۱۲ مگاپیکسلی است، در حالی که نماینده سامسونگ دارای سنسور ۶۴ مگاپیکسلی است. اما طبق بررسی‌های متعدد، آیفون ۱۳ پرو مکس بهترین دوربین را در بین گوشی‌های هوشمند سال ۲۰۲۲ دارد.

بنابراین، اگر عکاسی با گوشی هوشمند برای شما مهم است، به عدد مگاپیکسل‌ها دقت نکنید و در عوض، به سایر ویژگی‌های دوربین گوشی مانند اندازه حسگر آن، گزینه‌های تثبیت‌کننده تصویر و قدرت پردازش نگاه کنید.

۴. زوم دیجیتال یا هیبریدی

یکی دیگر از مواردی که سازندگان گوشی‌های هوشمند در گوشی‌های هوشمند خود تبلیغ می‌کنند، بزرگنمایی است. برخی از سازندگان می‌گویند که تلفن‌هایشان زوم هیبریدی دارد، در حالی که برخی دیگر ادعا می‌کنند که زوم فوق‌العاده ۱۰۰ برابری دارند.

با این حال هرچه اسم آن را بگذارند، بزرگنمایی کردن بدون لنز نوری به معنای کاهش کیفیت و وضوح تصویر اصلی است. زیرا کاری که زوم دیجیتال انجام می‌دهد، برش تصویر است. اگر فقط ۱.۵ تا ۲ برابر بزرگنمایی کنید، افت کیفیت زیادی را شاهد نخواهید بود مخصوصاً اگر سنسور ۵۰ مگاپیکسلی به بالا داشته باشید. اما اگر بیش از سه برابر بزرگنمایی کنید در تصویر نهایی شاهد افت کیفیت خواهید بود. اگر اهل عکاسی با موبایل هستید، باید ویژگی بزرگنمایی اپتیکال و لرزشگیر تصویر را برای خرید گوشی در نظر بگیرید.

از ویژگی لنز‌های فوق عریض هم نباید غافل شد، زیرا می‌توانند به شما در ایجاد تصاویر منحصر به فرد کمک کنند. بدون سنسور فوق عریض، در گرفتن عکس از مناظر وسیع، عکس‌های گروهی و سلفی با مشکل مواجه خواهید شد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.