روش عجیب دانشمندان برای درمان دیابت

محققان درمان جدیدی برای دیابت نوع ۲ کشف کردند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، محققان دانشگاه پورتسموث انگلستان به نوعی درمان جدیدی برای دیابت نوع ۲ کشف کرده‌اند که ظاهرا از طریق هیپوکسی یا قرار دادن بدن در وضعیتی که اکسیژن کافی به آن نمی‌رسد، صورت می‌گیرد. ظاهرا با این روش در هنگام خواب می‌توان وزن کم کرد.

دیابت نوع ۲ یک نوع بیماری مزمن است که بیشتر در افراد بالای ۴۵ سال مشاهده می‌شود و امروزه از هر ۱۰ آمریکایی ۱ نفر به آن مبتلا است. این بیماری زمانی رخ می‌دهد که سلول‌ها دیگر واکنشی به انسولین یا همان هورمون تنظیم قند خون نشان نمی‌دهند.

این امر با بالا بردن سطح قند خون می‌تواند به شکلی منفی روی زندگی روزانه مبتلایان تاثیر بگذارد و همچنین در آینده می‌تواند برای سلامتی قلب و چشم آن‌ها خطراتی جدی را به همراه داشته باشد.

گفتنی است که در حال حاضر مرسوم‌ترین درمان برای دیابت تنها موارد حفظ وزن متعادل، کاهش قند خون از طریق رژیم‌های غذایی سالم و ورزش را شامل می‌شوند. با این حال دانشمندان متوجه شده‌اند که عوامل و موانع بسیاری وجود دارند که بیماران دیابتی را از ایجاد تغییر در نوع زندگی‌شان باز‌می‌دارد و ظاهرا اینجا همان نقطه‌ای است که متد جدید محققان وارد عمل می‌شود.

امروزه مطالعات متعدد نشان داده‌اند که هیپوکسی در تنظیم سطح قند خون و متعاقبا کاهش وزن تاثیر مثبتی دارد، البته دانشمندان درک کاملی از چگونگی سازوکار این فرایند در بدن ندارند، اما اینطور فرض می‌شود که هیپوکسی سبب سوختن کالری بیشتر و نتیجتا کاهش اشتها در افراد می‌شود، مواردی که می‌توانند برای مبتلایان به دیابت نوع ۲ سودمند باشند.

اکنون نیز تیم حاضر در این تحقیقات که توسط «دکتر انت شفرد» رهبری می‌شود، به دنبال آزمایش این متد و شبیه‌سازی آن روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ در شرایط کنترل شده است. این تیم برای دستیابی به درک بهتر از این فرایند در فاز اول مطالعات به حداقل ۱۵ داوطلب نیاز دارد که این بیماران می‌توانند از منزل هم در این تحقیقات شرکت کنند.

در این فاز از آزمایشات برای هر داوطلب یک چادر خواب فراهم می‌شود و آن‌ها باید طی دوره‌ای ۱۰ روزه، در دو مرحله داخل آن بخوابند. همچنین چادر مذکور که توسط تیم تحقیقاتی در منزل فرد راه‌اندازی می‌شود، قادر است تا سطح اکسیژن داخل خود را تنظیم کند.

این درمان آزمایشی در طول ۸ هفته انجام خواهد شد و شرکت‌کنندگان در این مدت همراه با پوشیدن ابزار هوشمند نظارتی و حفظ رژیم غذایی مناسب باید نمونه خون، ادرار و مدفوع خود را هم جهت تحلیل‌های بیشتر در اختیار محققان قرار دهند. همچنین ترکیب بدن و سطح قند خون هم بررسی می‌شود تا واکنش به هیپوکسی مشخص گردد.

به گفته دکتر شفرد انتظار می‌رود تا سال ۲۰۴۵ شمار مبتلایان به دیابت نوع ۲ در جهان به مرز ۷۰۰ میلیون نفر برسد، به همین دلیل یافتن روش‌های درمانی جایگزین موفق برای درمان یا مدیریت این بیماری اقدامی حیاتی به شمار می‌رود و امکانی برای بهبود زندگی روزمره افراد به وجود می‌آورد.

 

دیدگاه تان را بنویسید