محققان برای نخستین بار به یک بیمار انسانی یک ویروس سرطان کش جدید تزریق کرده اند. در تحقیقات روی حیوانات این ویروس به کوچک شدن تومورها منجر شده بود.
جی پلاس، به نقل از دیلی میل، ویروس مذکور به نام Vaxinia شناخته شده و مهندسی ژنتیک شده تا همزمان با تکثیر و مبتلا کردن سلول های سرطانی به سلول های سالم آسیبی نرساند.
مهر نوشت؛ تست های این ویروس روی حیوانات نشان داد ویروس مذکور قادر به کاهش اندازه تومورهای سرطان کولون، ریه، سینه، تخمدان و پانکراس است.
هرچند درمان های ایمنی دیگر برای از بین بردن انواع خاصی از سرطان کارآمد است اما بیشتر اوقات بیماری دوباره در فرد مبتلا عود می کند و بدن وی به تدریج نسبت به آن واکنش نمی دهد یا در مقابل آن مقاوم می شود.
در مقابل Vaxinia می تواند سیستم ایمنی بیمار را تقویت و سطح پروتئینی به نام PD-L۱ در تومورها را افزایش دهد. در نتیجه درمان در مقابل سرطان کارآمدتر خواهد بود.
Vaxinia در حقیقت نوعی ویروس سرطان کش است که در طبیعت نیز وجود دارد و به طور ژنتیکی برای مقابله با سرطان دستکاری شده است.
شرکت Imugene Limited این ویروس را توسعه داده که در حوزه درمان های نوین برای فعال سازی سیستم ایمنی در مقابل سرطان فعالیت می کند.
قرار است در مرحله یک آزمایش بالینی این درمان، ۱۰۰ بیمار سرطانی با تومورهای متاستاز شده یا پیشرفته در ۱۰ سایت آزمایشی در آمریکا و استرالیا استخدام شوند.
پیش بینی می شود این مرحله حدود ۲۴ ماه طول بکشد. طی این فرایند بیماران دوز اندکی از Vaxinia را به شکل تزریق مستقیم به تومور یا داخل وریدی دریافت کنند.
پس از تایید ایمنی این درمان برخی شرکت کنندگان، دارویی به نام پمبرولیزومب دریافت می کنند که توانایی سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سلول های سرطانزا را بیشتر می کند.