بر اساس تحقیقات پیش‌بینی می‌شود که فعالیت خورشید طی چند سال آینده شدت خود را افزایش دهد و در حدود سال‌های ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۵ به اوج خود برسد.

جی پلاس، خورشید در حال حرکت به فاز بیش فعالی چرخه تقریباً ۱۱ ساله خود است که لکه‌های خورشیدی، شعله‌های خورشیدی و همه انواع دیگر رویداد‌های پرتلاطم خورشید فعال‌تر می‌شوند به طور مثال گردابی از آتش به بلندی ۱۰ زمین که روی هم چیده شده اند را می‌توان در اواخر روز سه شنبه روی سطح خورشید مشاهده کرد.

به گزارش cnet، رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا فورانی از خورشید را مشاهده کرد که مانند یک گردباد می‌چرخید و یک پرتاب جرم تاجی درخشان یا CME ایجاد می‌کرد. در ارتباط با این موضوع ستاره شناس تونی فیلیپس فیلم زیر را فرستاده است.

CME‌ها انفجار‌های پلاسمای باردار هستند که اغلب با شراره‌های خورشیدی همراه هستند. زمانی که آن‌ها به سمت زمین هدایت می‌شوند، هنگام برخورد با مگنتوسفر ما می‌توانند شفق‌های درخشانی تولید کنند. این CME خاص که با چرخش خورشیدی کمیاب شروع شد به سمت زمین هدایت نشد. پیش‌بینی می‌شود که فعالیت خورشید طی چند سال آینده شدت خود را افزایش دهد و در حدود سال‌های ۲۰۲۴ یا ۲۰۲۵ به اوج خود برسد. البته، قطعاً نمی‌توانید با چشم غیرمسلح به دنبال فعالیت‌ها و لکه‌های خورشیدی بگردید همچنین نگاه کردن از طریق لنز دوربین به خورشید نیز به همان اندازه خطرناک است.

فیلیپس، ستاره شناس، می‌گوید: "اگر می‌خواهید سعی کنید لکه‌های خورشیدی را در زمان واقعی ببینید، راه مطمئن این است که دوربین خود را به سمت خورشید بگیرید، اما فقط از طریق یک صفحه نمایش الکترونیکی به تصویر نگاه کنید. در حال حاضر حداقل هشت لکه خورشیدی مستند بر روی سطح خورشید وجود دارد که به طور مداوم در طول یک آرامش نسبی در فعالیت هستند و شعله‌های با قدرت پایین را پرتاب می‌کنند. با این حال، این شرایط می‌تواند تقریبا در هر لحظه تغییر کند. "

باید اشاره کرد که هیچ خطر عمده‌ای برای سلامتی ما در اثر شراره‌ها وجود ندارد، اما یک طوفان خورشیدی قوی می‌تواند به ماهواره‌ها و حتی سیستم‌های الکتریکی روی زمین آسیب برساند. در تصویر زیر نیز ‌می‌توانید نمایی از خورشید با چهار لکه قابل مشاهده در انگلستان در روز شنبه ۲۳ آوریل را مشاهده کنید.

15983536_751

15983535_276

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.