واکسیناسیون "ناهمگن" ایمنی بیشتری در برابر کرونا ایجاد می‌کند

محققان در آلمان به این نتیجه رسیده‌اند که تزریق دو نوع واکسن مختلف، ایمنی بدن را در برابر کرونا بالاتر می‌برد. آنها برای دوز دوم آسترازنکا، واکسن‌هایی مانند بیون‌تک – فایزر یا مدرنا را توصیه می‌کنند.

لینک کوتاه کپی شد

جی پلاس، سارا گیلبرت، پژوهشگر ارشد در تیم  تولید واکسن آسترازنکا در آکسفورد، درباره ضرورت واکسیناسیون همه کودکان تردید دارد. گیلبرت در مصاحبه‌ای با رسانه‌ها گفته است که سیاستمداران باید هزینه و سود این اقدام را ارزیابی کنند. به عنوان مثال سویه دلتای کووید۱۹ بسیار مسری است و حتی افرادی که دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، ممکن است به طور خفیف به آن مبتلا شوند. مرگ و میر، و بیماری شدید در چنین مواردی بسیار کم است. بنابراین این پرسش پیش می‌آید: آیا باید دوباره واکسن بزنیم؟

هم‌زمان گیلبرت مشخصا گفت که واکسیناسیون کودکان می‌تواند منطقی باشد. او گفت:‌ «برای شمار بسیار کمی از کودکان این ویروس می‌تواند خطرناک باشد. کشورها باید واکسیناسیون کودکان را مورد توجه قرار بدهند».

اتحادیه اروپا از اواخر ماه مه، به طور رسمی مجوز واکسیناسیون کودکان ۱۲ ساله و بزرگتر را با واکسن بیون‌تک – فایزر صادر کرد. اما کمیسیون واکسیناسیون آلمان تاکنون واکسیناسیون را فقط برای کودکان و نوجوانانی توصیه کرده که پیشینه بیماری خاصی دارند و ممکن است ابتلا به ویروس کرونا، آنها در شرایط خطرناک‌تر قرار دهد.

گیلبرت همچنین درباره دوز تقویتی واکسن (دوز سوم) گفت که برای همه مردم لازم نیست. او گفت:‌«تاثیرگذاری واکسن در افراد مسن به سرعت افت می‌کند زیرا سیستم ایمنی بدن در سالمندان، واکنش خوبی به پادتن‌ها نشان نمی‌دهد. اگر قرار باشد دوباره واکسیناسیون تقویتی انجام شود، بهتر است برای افراد مسن باشد. من فکر نمی‌کنم که برای همه مردم نیاز باشد».

خانم گیلبرت از سال ۱۹۹۴ تاکنون در دانشگاه آکسفورد بریتانیا مشغول پژوهش در زمینه ایمنولوژی و آسیب‌شناسی است.​

 

دیدگاه تان را بنویسید