کاهش قیمت تلفن همراه

«مسئولان و فعالان حوزه بازار تلفن می‌گویند با سیاستگذاری دولت در بحث ارز، نه‌تنها قیمت ارز کاهش یافته و تثبیت شده، بلکه همین امر موجب شده است قیمت‌های تلفن همراه نیز در بازار کاهش یافته و بازار رونق بگیرد.»

لینک کوتاه کپی شد

به گزارش جی پلاس، «بازار تلفن همراه در حال رونق است.» «قیمت تلفن همراه در بازار در حال کاهش است.» این جملاتی است که این روزها در بین مردم و فعالان این صنف رد و بدل می‌شود. در پی انتشار این اخبار به سراغ مسئولان و فعالان حوزه بازار تلفن همراه رفتیم تا از صحت و سقم این اخبار مطلع شویم که آنها به این نکته مهم اشاره کردند و آن این که با سیاستگذاری که دولت در بحث ارز در پیش گرفته نه‌تنها قیمت ارز کاهش یافته و تثبیت شده، بلکه همین امر موجب شده است قیمت‌های تلفن همراه نیز در بازار کاهش یافته و بازار رونق بگیرد.

افزایش واردکنندگان تلفن همراه

«علت اصلی کاهش قیمت تلفن همراه در بازار تثبیت در قیمت نرخ ارز است و به تبع آن این ثبات به بازار تلفن همراه تزریق شده است.»

ابوالفضل ناصری، سخنگوی اتحادیه کشوری تلفن همراه با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: کاهش قیمت تلفن همراه در بازار را تأیید می‌کنم؛ چرا که از وقتی نرخ ارز کاهش‌یافته و تثبیت‌شده، قیمت‌ها نیز بسیار واقعی شده. این در حالی است که پیش از این با این که نرخ ارز کاهش می‌یافت، قیمت‌ها تغییری نمی‌یافت، چون ثبات نداشت. ناصری علت دیگر کاهش قیمت تلفن همراه در بازار را افزایش شرکت‌های واردکننده تلفن همراه عنوان کرد و افزود: تعداد واردکنندگان تلفن همراه پیش از این کمتر از ۵۰ شرکت بود. از سوی دیگر تعدادی از شرکت‌ها به‌دلیل تخلف در دریافت ارز دولتی برای واردات تلفن همراه و فروش آن به قیمت ارز آزاد از عرصه واردات تلفن همراه خارج شدند. حتی در آن زمان تعداد دیگری از شرکت‌های واردکننده تلفن همراه به‌دلیل شرایط حاکم بر بازار نتوانستند به فعالیت خود ادامه دهند به همین دلیل بازار تلفن همراه بسیار آشفته و با کمبود کالا مواجه شد.

وی با بیان این که البته در این میان دولت نیز بیکار ننشست و رجیستری تلفن همراه مسافری را موقتی فعال کرد تا کالاهای موجود رجیستر شده و به بازار تزریق شوند تا کمی کمبود تلفن همراه جبران شود، گفت: اکنون تعداد شرکت‌های واردکننده تلفن همراه به بیش از ۱۱۰ شرکت رسیده و البته تعداد آن نیز کماکان در حال افزایش است. به همین علت باید گفت در حال حاضر واردات تلفن همراه دیگر در انحصار چند شرکت نیست و بازار رقابتی ایجاد شده و همیشه وجود تعداد بالای واردکننده رقابت زیادی را در بازار ایجاد می‌کند و همه در تلاش هستند اجناس خود را به قیمت مناسب به فروش برسانند.

سخنگوی اتحادیه کشوری تلفن همراه کاهش قیمت‌ها را چشمگیر عنوان کرد و افزود: به‌عنوان مثال دستگاه تلفن همراهی که پیش از این در بازار تلفن همراه به قیمت ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان فروخته می‌شد اکنون همان دستگاه با قیمت ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد. به‌عبارتی در برخی مدل‌ها تا ۷۰۰ هزار تومان شاهد کاهش قیمت هستیم. یا این که یک دستگاه تلفن همراه آیفون که ۲۲ میلیون تومان بود اکنون در بازار به قیمت ۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد.

ناصری در عین حال افزود: در حال حاضر به‌دلیل ثبات ارز تقاضای تلفن همراه هم در بازار افزایش یافته و خریداران از این روند استقبال کرده‌اند، به همین علت فروش تلفن همراه افزایش یافته و در نتیجه باید گفت بعد از مدت‌ها بازار تلفن همراه رونق گرفته است.

سیاستگذاری درست دولت

«با کاهش نرخ ارز طبیعی بود که شاهد کاهش قیمت دستگاه‌های تلفن همراه در بازار باشیم.» افشار فروتن لاریجانی، رئیس انجمن فروشندگان تلفن همراه، سیم‌کارت و لوازم جانبی با بیان مطلب فوق به «ایران» گفت: پیش از این بارها اعلام کرده بودیم که آن چه بازار تلفن همراه را آشفته کرده، نبود ثبات در نرخ ارز است و اگر این بخش به ثبات برسد، ما نیز شاهد کاهش قیمت کالا بخصوص در بخش تلفن همراه خواهیم بود.

فروتن لاریجانی افزود: برنامه‌ریزی‌ها و سیاستگذاری دولت در بازار ارز باعث شد روند نزولی قیمت تلفن همراه و روند صعودی رونق بازار را داشته باشیم. خوشبختانه دولت با توجه به وعده‌هایی که داده بود توانست نرخ ارز را به ثبات برساند و از سوی دیگر ثبت رجیستری تلفن همراه نیز به این امر کمک کرد تا قاچاق تلفن همراه در بازار کاهش یابد؛ به طوری که گفته می‌شود این میزان به ۲۰ درصد رسیده است که گویا وجود این میزان تلفن همراه نیز مربوط به زمان قبل از رجیستری است که به بازار تزریق شده است.

وی در ادامه گفت: اگر پیش از این یک دستگاه تلفن همراه به قیمت ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به فروش می‌رفت اکنون با کاهش قیمت ۴۰۰ هزار تومانی مواجه شده و به قیمت یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد و این کاهش چشمگیر و ثبات قیمت باعث شده که خریداران بیشتری به بازار تلفن همراه مراجعه کنند.

مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی و ارتباطی و لوازم جانبی تهران نیز به «ایران» گفت: شاید بخش تلفن همراه به‌دلیل کاهش قیمت ارز یا تحت تأثیر بازارهای جهانی کاهش پیدا کرده باشد اما در بخش قطعات این اتفاق نیفتاده است.

محبی در پاسخ به این سؤال که چرا قیمت قطعات تلفن همراه کاهش نیافته است گفت: از آنجا که قطعات به‌راحتی وارد کشور نمی‌شود و به نوعی ثبت سفارش در این بخش دشوار است با این که ارز به ثبات رسیده باز هم شاهد آن هستیم که قیمت قطعات تلفن همراه همچنان بالا است.

وی در ادامه گفت: بارها از طریق رسانه‌ها اعلام کرده‌ایم که وزارت صنعت، معدن و تجارت زمینه واردات قطعات را تسهیل کرده و اجازه دهد بیشتر وارد کشور شود. هر چقدر هم قیمت تلفن همراه در بازارکاهش پیدا کند باز هم بسیاری از مردم قادر به خرید تلفن همراه نیستند؛ چرا که در یک بازه زمانی قیمت تلفن همراه چند برابر شده بود. به‌ همین علت این کاهش شاید برای بسیاری به آن صورت نباشد که بتوانند تلفن همراه جدید خریداری کنند پس این عده نیاز به قطعات دارند تا تلفن همراه خود را تعمیر کنند.

بازگشت روزهای خوش به بازار تلفن همراه

علی بابایی، یکی از فعالان بازار تلفن همراه در مرکز شهر تهران معتقد است که قیمت تلفن همراه در بخش دستگاه‌های پرتقاضا حدود ۱۰ درصدی کاهش پیدا کرده است و به نظر می‌رسد از وقتی که تعداد واردکنندگان تلفن همراه و ورود کالا به بازار افزایش یافته، به نوعی قیمت‌های روند نزولی به خود گرفته است. این فعال بازار تلفن همراه افزود: البته کاهش قیمت نرخ ارز هم در پایین آمدن قیمت تلفن همراه نقش داشته و همین موضوع باعث شده است، قیمت تغییر کند.

محسن بهنامی، دیگر فعال بازار تلفن همراه در شمال شهر تهران نیز معتقد است قیمت تلفن همراه به‌دلیل تغییرات داخلی در کشور کاهش نیافته است؛ چرا که این کاهش به بازارهای جهانی ارتباط دارد چون قیمت تلفن همراه در جهان کاهش یافته و واردکنندگان هم با قیمت پایین‌تر از قبل خریداری می‌کنند.

علی غلامی، دیگر فعال بازار تلفن همراه در خیابان جمهوری نیز کاهش قیمت تلفن همراه را تأیید می‌کند و معتقد است بیشترین علت کاهش قیمت این کالا در بازار کاهش نرخ ارز و ثبات آن است.

وی در ادامه افزود: از آنجایی که قیمت تلفن همراه به‌لحظه و روزانه تعیین می‌شود به‌همین دلیل به‌ محض این که قیمت ارز در بازار کاهش یا افزایش پیدا می‌کند روی قیمت این کالا تأثیر مستقیم می‌گذارد حالا که نرخ ارز کاهش یافته به همین علت قیمت تلفن همراه نیز روند نزولی پیدا کرده است.

این فعال بازار تلفن همراه با اشاره به افزایش تعداد واردکنندگان این کالا افزود: درست است که میزان واردکنندگان تلفن همراه افزایش یافته ولی به‌ نظر می‌رسد هنوز به اندازه کافی نتوانسته‌اند کالا وارد بازار کنند و هنوز در برخی موارد کمبود کالا نیز مشاهده می‌شود البته ثبت سفارش تا وارد کردن کالا در کشور زمانبر است.

وی در ادامه گفت: کاهش نرخ ارز و به‌دنبال آن کاهش قیمت تلفن همراه موجب شده است خریداران بیشتر به بازار تلفن همراه مراجعه کنند و نکته مثبت ماجرا این است که دیگر مردم تماشاچی نیستند و قصد آنها خرید کالاست و با ادامه این روند رونق به این بازار که مدتهاست روزهای خوشی را تجربه نکرده است، بازمی‌گردد.»

دیدگاه تان را بنویسید